Barcelona är vana vid att vara favoriter när det vankas match, men på presskonferensen i går försökte Lucho tona ner favoritskapet.

– I den här typen av utslagsmatcher där två lag kämpar om att vinna en titel finns det inga favoriter. Det gäller att visa vad man går för på plan.

Lucho ville inte heller spekulera i skillnader mellan förra säsongens match och kvällens match och hur stor skillnad det är mellan Barcelona och City.

– Jag vet inte hur stor skillnaden är mellan lagen. Vi får se det i morgon. Vi kan inte tänka på vad som hände förra säsongen. Vi ska bara fokusera på att göra en bra match. I morgon kommer vi att få se om skillnaderna mellan Barcelona och City har minskat eller ökat, det kommer att visa sig på plan. Oavsett är vår målsättning att vinna ligan och Champions League. Både vi och City har förstärkt våra lag, men de har behållit sin tränare medan vi har bytt ut vår. Vi får se hur det går.

– Matchen kommer att avgöras beroende på var ytorna uppstår, om vi har bollen eller inte och var vi kan pressa motståndarna. Därför kommer mittfältet att vara avgörande.

– I matchen förra säsongen var det annorlunda. Barça hade kontroll på matchen, men hade inget djup i spelet och drog fördel av straffen man fick tidigt i andra halvlek.

Luis Enrique lovade också att det inte är något fel på spelarnas motivation.

– Vi är väldigt motiverade. Vi är Barça och strävar alltid efter att vinna. Nu måste vi bara ändra vår mentalitet eftersom det är en annan turnering och åttondelsfinalen avgörs över två matcher.

– Att spela i England med den fotbollstradition som finns där motiverar spelarna, särskilt eftersom vi möter ett lag som är kandidater till att vinna hela turneringen.Källor: fcbarcelona.com, sport.es