Llorente tillbaka efter omtumlande sommar. Först ett EM-slutspel utan en enda minuts speltid. Sedan följde en svår period efter att han gått ut med att ha inte vill skriva på ett nytt kontrakt med klubben. Han har fått utstå burop från de egna leden på San Mamés och han har sett storklubbars bud förkastas av klubben och han har fått lunka runt med ”de oönskade” på träningarna under den löjliga säsongens sista veckor. Han har blivit kallad en oäkta bask och svikare och till på köpet fått någon slags skada i de bakre delarna. Han ”blev kvar” i klubben, i alla fall tills kontraktet går ut till sommaren 2013. Frågan är vart han är mentalt och fysiskt. Vi får se hur han tacklar det som hänt och hur om han kommer att kunna erbjuda något, i närheten av vad han gjorde förra säsongen, innan han lämnar klubben i vinter eller i sommar.

En annan som är tillbaka är Amorebieta som blivit opererad i ljumsken, precis som det ingreppet som Ander Herrera nyligen genomgått men ej återhämtat sig från än. Det blir intressant att se om han förlorat snabbheten som ofta är risken med dessa typer av operatoriska ingrepp. Oklart om han är redo att starta, utan det kanske blir Ekiza som får axla det mittförsvarspositionerna tillsammans med Gurpegi.

Iraizoz kommer att stå i mål, så mycket är klart. Iraola och Iñigo Pérez tar hand om ytterbackspositionerna. Sen är det då frågan om det blir Ekiza eller Amorebieta som spelar bredvid Gurpegi, det får vi se. Ankaret på mittfältet har på träningarna i veckan varit både San José och Iturraspe så även där är det lite oklart vem som startar. Mittfältet i övrigt ser ut som senast med Isma López, Muniain, Oscar de Marcos och Susaeta. Slutligen kommer Aduriz spela som anfallare.

Truppen i sin helhelt ser ut enligt följande: Iraizoz, Toquero, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Isma López, Iñigo Pérez, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Castillo, Ekiza y Ruiz de Galarreta.

Espanyol kommer från tre stycken uddamålsförluster mot Mallorca, Levante och Zaragoza och givetvis ute efter en första seger i ligan och man har ett kompetent lag med bl.a. Verdú, Capdevilla och Simao. Senast mot Levante så tappade man en ledning i halvtid med 2-0 till en förlust med 3-2. Espanyol är alltid med och slåss om Europaplatserna strax ovanför mitten i tabellen och kommer säkert att få ordning på sitt spel och börja ta vinster. Hoppas det dröjer till nästa omgång av ligan.

Espanyols trupp till imorgon: Cristian Álvarez, Raúl Rodríguez, Víctor Sánchez, Tejera, Forlín, Stuani, Verdú, Rui Fonte, Longo, Kiko Casilla, Galán, Héctor Moreno, Javi López, Capdevila, Simao , Wakaso, Cristian Gómez, Christian Alfonso y Víctor Álvarez.

Aupa Athletic!