Många matcher, med allt från ligaspel, Copa del Rey till spanska landslaget, börjar att ta ut sin förtjänta del på våran superanfallare Llorente. Senast mot Malaga kunde man se hur han i vanlig ordningen försökte, men att han alltid var en millisekund efter i nästan alla försök och att anfallsförsöken aldrig blev hotfulla.

Llorente är tillsammans med Gorka Iraizoz samt Andoni Iraola de som spelat i alla ligamatcher hittills i år. Fernando har spelat från start i de 18 avverkade omgångarna, vilket blir ett totalt på 1.526 minuter, speltid som endast Iraizoz (med 1.620 minuter) och Iraola (1620 minuter) överträffar. I La Rosaleda, Malagas hemmaplan, kunde man märka att hans ork börjat tryta, mestadels efter hans superba krigarinsats mot Barcelona tidigare i veckan.

Med en match kvar på la Ligas första halva, har Llorente spelat 18 matcher samt tre Copa del Rey matcher och fem med världsmästarna. Denna säsong börjar bli lång, och med tanke på att han inte fick mycket till vila under sommaren då han var verksam i Spaniens VM vinst och att han nästan ensamt bär på den offensiva delen i Athletic måste Caparrós hitta tid för våran lejonkung att kunna vila.

Tur i oturen kanske man kan säga då Athletic nu endast har ligan att inrikta sig på, där Llorente är fjärde bästa målskytt med sina elva mål. På lördag spelas den sista matchen i första ligarundan mot Racing de Santander. Bra vore det om han kunde vila i ett par dagar, men Llorente vet att han är en pelare i stommen som bygger detta lag, men han vill vara där jämnt. Caparrós och fansen vill det också.