Förutsättningarna i Athletic:

Gurpegi skadade knät i matchen mot Valencia och kommer vara borta ett tag. Iraola och Llorente gick av senast men är med i truppen så de lär spela från start imorgon. Bielsa kommer säkerligen att mönstra samma startelva som han, med vissa små modifieringar, har mönstrat de senaste matcherna.

Athletic: Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, David López, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Muniain, Ander Herrera, Ekiza, Javi Martínez, Ibai , Ruiz de Galarreta.

Förutsättningarna i Atlético:

Falcao har haft magproblem och osäker till spel enligt Madridredaktionen och även ynglingen Eduardo Salvio är osäker pga tidigare skador. Atlético lider av sin oförmåga att göra mål de senaste omgångarna och det kan ju tyckas konstigt med ett av de hetaste nyförvärven i Falcao och Adrián framåt. Även Pizzi värvad för att göra mål.
Oavgjort mot både Granada och Mallorca är föga imponerande facit inför morgondagens match.

Atlético: Courtois, Sergio Asenjo, Godín, Antonio López, Filipe Luis, Sìlvio, Álvaro Domínguez, Miranda, Mario Suárez, Salvio, Reyes, Arda Turan, Paulo Assunçao, Gabi, Koke, Diego, Adrián, Falcao, Pizzi.

Athletic har ett lite bättre facit på de senaste matcherna och fick senast med sig en poäng på Mestalla utan att göra bort sig. Dock har det gått troll i spelet på hemmaplan. En aning återhållsamhet i anfallsspelet efterlyses till en början imorgon.

Hoppas att Bielsa tagit lärdom av bakslag som mot Salzburg och Betis – där motståndarna kontrat in två snabba mål tidigt i matchen. Låt Iraizoz, Ekiza och Amorebieta få komma in i matchen lite innan vi börjar trumma på ordentligt.

Bielsa har börjat få ordning på torpet och jag tror det blir mycket bollinnehav från hemmalaget, men ett extra vaksamt öga måste hållas på kontringar i denna match.

Aupa Athletic

PS. Hoppas jag inte gjorde någon besviken genom att locka till historielektion eller att inte föklara Håkan Hellström-referensen. Om någon undrar om historiken kring ränderna osv så får ni höra av er till redaktionen. Låtreferensen låter jag bara tala för sig själv.