Ännu en match mot Barcelona, inte för att jag har något emot riktigt bra matcher mot ett riktigt bra lag och inte för att det inte har gått bra hittills den här säsongen men efter dagens drabbning ska det bli skönt med en liten Barcelonapaus.
 
Ja nu är det äntligen dags att efter en lång sommarväntan att sparka igång ligasäsongen 2015/2016, en äntligenkänsla som inte är lika stor som den brukar vara då Athletic sedan länge smygstartat säsongen med Europa League-kval och Supercopa där man blandat och gett och dragit på sig en hel mängd skador.
 
Athletic mönstrar följande trupp:
 
Elustondo, Bóveda, Eraso, Balenziaga, De Marcos, Beñat, Ibai, Gurpegi, Iraizoz, Susaeta, Viguera, Iago Herrerín, Aketxe, Aduriz, Mikel Rico, Laporte, Lekue, Sabin.
 
Vilket efter de senaste matchernas insatser(både bra och dåliga) ger mig följande förstaelva enligt en 4-2-3-1 uppställning:
 
Gorka Iraizoz i mål, backlinje från vänster till höger med Balenziaga, Laporte, Gurpegui och De Marcos. Defensiv mitt med Beñat Etxebarria och Mikel Rico. Offensiva tre från vänster till höger, Sabin, Eraso och Susaeta samt på topp Aduriz.
 
Trots Gurpeguis spel på hälarna i Europa League-kvalet i torsdags så tror jag alltså att Valverde väljer honom framför Lekue, kan dock ha fel. Låt oss i så fall hoppas att den från tid till annan opolerade Gurpegui åtminstone ser till att inte bli utvisad för då har vi nästan slut på mittbackar inför nästa helg.  Det kan också vara så att Valverde går med Ibai istället för Sabin på vänstern, när Ibai är bra är han väldigt bra och hans högerfot hade jag gärna haft på banan. I övrigt känns laget gjutet.
 
Barcelona kommer säkert att komma väldigt laddade till den här matchen. Det är nog sällan man har så mycket att bevisa för fans och sig själva mot ett väntat mittenlag som man har mot Athletic ikväll och för Luis Enrique och spelare som Messi, Iniesta, Alvés, Busquets och Suarez finns det egentligen inte på kartan att inte ta åtminstone en seger på tre försök mot ett sargat hårt matchande Athletic. Eller fuck it, sargat och hårt matchande spelar ingen roll, oavsett den biten så är jag säker på att Barcelona kommer in på banan med inställningen att allt annat än tre poäng inte är OK.
 
Barcelona har dock sin fair share av problem att dras med gällande spelare som inte kan delta, den från påsjuka inte helt återhämtade Neymar , den avstängde efter sitt ”matadoren på julafton”-arga utbrott, Gerard Piqúe samt den till före detta Madridtränaren flyktade Pedro.
 
Från laget vi såg i måndags mot Athletic så tror Barcared att Rafinha kommer att ta över platsen som anfallare. Som ersättare till Pique så skulle jag sätta Mathieu för hans huvudspel och fysik, så eftersom det är jag som skriver här så sätter jag helt enkelt gästernas uppställning som följer:
 
Bravo i mål, Alves, Macherano, Mathieu och Jordi Alba i backlinjen. Rakitic, Busquets och Iniesta på mitten samt Messi, Suarez och Rafinha längst fram. Puh vilket lag och det här är inte ens once de gala.
 
Barcelonas uppställning får mig att komma in på gamla tankar kring när man möter ett så bra lag som Barcelona som har några borta. Jag har all respekt för att det är svårt att ha nyckelspelare borta men i min uppställning sätter jag alltså Vermaelen och Bartra på bänken. Jag skulle verkligen inte ha något emot att ha kvalitén i någon av dom spelarna i startelvan i Athletic idag inte heller skulle jag haft något emot en målvakt med Ter Stegens kapacitet. Vilken lyx. Däremot tror jag att jag talar för de flesta Athleticsupportrar när jag säger att vi inte är avundsjuka. Det handlar mer om det tydliga i att det är två klubbar som möts som har valt att gå genom livet med olika förutsättningar, två klassiska klubbar so följts åt sida vid sida så länge. Båda symboler för de regioner man verkar i, båda enligt det slitna uttrycket ”mer än en klubb”.
 
Så ikväll är det alltså dags för ännu en match mellan två klassiska lag. Barcelona får ännu en gång räknas som storfavoriter och jag skriver som jag gjorde inför hemmamötet i Supercopan, 1-1 är ett mycket bra resultat och med lite tur hoppas jag vi kan få till det. Blir det poäng idag för laget som är på väg att missa gruppspelet i Europa League så är jag mycket glad, speciellt efter att både Valencia och Sevilla tappat poäng i sina öppningsmatcher. Blir det förlust är det inte hela världen, den här matchen ingår inte i kalkylen för att ta oss till Europa nästa år. Däremot är det alltid bra att börja säsongen med en insättning på bonuskontot.
 
Så nu kör vi igång säsongen 2015/2016.
 
Aupa Athletic!!!