Celta Vigo:

Det är dags för ligaspel igen efter ett landslagsuppehåll, Michael Krohn-Delhi, Vadim Demidov, Augusto Fernández, Fabián Orellana och Andrés Túñez var iväg och representerade sina landslag.
    De andra spelarna stannade kvar i Vigo och där hände det också en del. Iago Aspas och Hugo Mallo bötfälldes efter spelarnas agerande inför samt under derbyt mot Deportivo La Coruña. Aspas som innan derbyt inte uttryckte sig på bästa sätt i intervjuer och sedan blev utvisad i matchen efter att han skallat en motståndare.
   Hugo Mallo är skadad och spelade inte matchen men han åkte buss med några fans till derbyt och fångades på video där han sa några mindre väl valda ord med några Deportivo-supportrar. Ytterbacken publicerade även en bild på sitt Twitter-konto där han stod med en skylt där det stod "Till salu". Det refererade till derbymotståndarnas finansiella situation och de två unga Celta-spelarna hade ingen bra vecka.
   Även Spanska fotbollsförbundet agerade och stängde av Aspas i fyra matcher för hans utvisning. Det innebär att Celta saknar sin bästa målskytt och en viktig spelare i matchen mot Barcelona och i andra viktiga kommande matcher.
   Andra spelare i Celta har gått ut och sagt att Aspas och Mallos beteende inte var bra. En av dem är veteranen Mario Bermejo som inte gillade de två spelarnas uppträdande. Mallo höll en presskonferens där han bad om ursäkt och hoppades att han lärt sig något från det här. Iago Aspas har också uttalat sig och sagt att han gjorde bort sig. Han förväntade sig en avstängning på fyra matcher och var besviken.
   I veckan har det även ryktats om Aspas framtid i klubben då Celtas president Carlos Mourino bekräftade att samtal förts med Valencia. Mourino sa att Aspas har en utköpsklausul på 10 miljoner euro och att det är vad Celta vill ha för spelaren. Men Valencia ska enligt rykten vilja betala fem miljoner euro plus en spelare.
    Celta har tidigare varit intresserade av den unge mittfältaren Jonathan Viera och det kanske kan bli någon form av ett byte. Hur det hela slutar återstår att se, även engelska klubbar ska vara intresserade av Aspas.
Annars har det mesta handlat om skador hos Celta Vigo den senaste tiden. Natxo Insa har återhämtat sig från sin skada medan Hugo Mallo och Samuel Llorca fortsätter med sin rehabilitering. Båda spelarna tränar bra och följer sina återbyggnadsplaner.
    Men en del andra spelare är skadade och väntar på diagnoser. Allvarligast verkar det vara för andramålvakten Sergio Alvarez som kan ha skadat ett nyckelben och i så fall kan bli borta från spel i två månader. Klart är det iallafall att han inte är med i matchen mot Barcelona.
   Även Celtas tredjemålvakt, Ruben, har varit på sjukhus med en ljumske som krånglar. Det tros vara på grund av överbelastning men läkarna har inte bekräftat något.
   Álex López fortsätter att återhämta sig bra från sin skada men det är för tidigt för honom att spela på lördag. Danijel Pranjic ersatte skadade Álex López i förra matchen och Pranjic gjorde det bra så kroaten startar nog även denna match.
   Danske Michael Krohn-Delhi kommer inte heller att spela mot Barcelona på grund av en knäskada. Sedan har Mario Bermejo och några andra spelare mindre skador men de borde kunna vara med på lördag.
   Mittbacken Andrés Túñez missar dock matchen eftersom han samlat på sig för många varningar. Troligen går Gustavo Cabral in och ersätter Túñez som mittback.
Celta Vigo kommer närmast från det galiciska derbyt mot Deportivo La Coruña. Derbyt började inte bra för Celta, Deportivo tog tidigt ledningen och efter cirka trettio minuter blev Iago Aspas utvisad efter att han skallat en motståndare. Till slut vann Deportivo med 3-1. Abel Resino sa efter derbyt mot Deportivo att det inte var Celtas kväll.
    - Det var en kväll för Deportivo. Det var flera omständigheter som bidrog till det, Iago Aspas utvisning var en del i det och att nästan hela backlinjen varnades tidigt i matchen, sa Resino.
    Efter matchen publicerade Celta Vigo ett meddelande på sin hemsida där de uppmanade fansen att sluta sig och stödja klubben. Det var en smärtsam derbyförlust men laget behöver stöd och kan uppnå målet att stanna kvar i högsta divisionen skrev klubben. Celta är faktiskt bara tre poäng ifrån säker mark i tabellen och behöver vinna. Men det blir svårt att göra det mot Barcelona.
Truppen till matchen är följande:
Roberto Lago, Borja Oubiña, Jonathan Vila, Mario Bermejo, Danijel Pranjic, Gustavo Cabral, Javi Varas, Vadim Demidov, Carlos Bellvís, Fabiám Orellana, Toni Rodríguez, Quique de Lucas, Augusto Fernández, Natxo Insa, Rubén Blanco, Jonny Castro och Levy Madinda.
Vi kan notera att ungdomsspelarna Rubén Blanco och Levy Madinda är med i truppen.

Barcelona:

Katalanerna gör en mycket bra säsong och leder spanska ligan. Barcelona har legat etta i ligan länge och ser ut att göra det säsongen ut. Flera spelare från Barcelona har varit iväg och representerat sina landslag tidigare i veckan.
   I början av veckan återvände även tränaren Tito Vilanova till klubben och flera spelare har blivit glada över det. Även Eric Abidal är tillbaka i truppen för första gången på över ett år.
    Argentinaren Lionel Messi var iväg och spelade landslagsfotboll, Celta Vigo får se upp med honom. Han har gjort mål mot alla lag i spanska ligan den här säsongen förutom Celta. Om Messi gör mål så tangerar han Ronaldos rekord att göra mål mot alla andra lag under en säsong i Spaniens högsta division. Argentinaren har även gjort mål i de senaste 18 ligamatcherna för Barcelona och leder skytteligan.
   Pedro spelade VM-kval för Spanien och han återkom skadad. Det gör att han missar matchen mot Celta, även Xavi, Carles Puyol, Jordi Alba och Victor Valdés missar matchen.
   Eftersom Valdés missar matchen kan den gamle Celta Vigo-målvakten José Manuel Pinto starta för bortalaget. Pinto spelade tio säsonger för de himmelsblåa innan han 2008 gick till Barcelona.

Om matchen:

Det blir en tuff hemmamatch för Celta Vigo mot Barcelona. Bortalaget saknar några spelare och det hoppas Abel Resino kunna utnyttja.
   - Barcelona har alltid ett starkt lag, men nu kanske vi kan göra det svårt för dem. Men vi måste spela med intensitet och vi får inte slarva så att Barcelona kan göra mål, säger tränaren inför matchen.
   Det är viktiga matcher som kommer nu för flera bottenlag och om Celta ska överleva i högsta divisionen måste laget börja vinna matcher. Men mot Barcelona blir det svårt och det spelas andra viktiga matcher i bottenstriden.
   Förhoppningsvis har spelarna vilat och tränat bra under landslagsuppehållet men Iago Aspas kommer att saknas. Vi får se vem som ersätter honom på topp eller om Resino gör om i positionerna för flera spelare.
   Båda lagen är skadedrabbade och det blir en tuff match. Barcelona har även Champions League snart och kanske vilar några spelare. Vi får hoppas att mittfältaren Quique de Lucas har rätt när han sa att ingenting är omöjligt och han påpekade att Finland nyligen spelade oavgjort mot Spanien. Förhoppningsvis kan även Celta skrälla på hemma på Balaídos.

Var: Estadio Balaídos (Vigo).
När: 30/3-2013.
Tid: 18:00.
TV: C More Fotboll och C More Live.
Vad: Omgång 29 av Primera División.