Visst var det otroligt skönt med 3 poäng men trots det är det inte mycket positivt att ta med sig från matchen mot Levante då storstjärnan Llorente fick utgå med en skada och förväntas vara borta i 3 veckor.

Tyvärr satte ett inplanerat julbord stopp för min möjlighet att följa matchen och efter att ha läst diverse rapporter är jag nog glad att jag missade den.

Tydligen gjorde Athletic sin kanske allra sämsta insats på säsongen men lyckades tack vare 2 fasta situationer vinna matchen ändå.

Caparros var bevisligen trött på de svaga bortaresultatetn och gjorde något av en revolution när han komponerade ihop startelvan som såg ut så här
 
Iraizoz

Iraola - Ocio - Ustartiz - Castillo

Orbaiz - Gurpegi

David Lopez - Javi Martinez- Gabilondo

Llorente

Där ni, den som satte den 11an bör nog ta sig till närmaste pressbyrå och köpa på sig en hel hög med trisslotter!

Caparros hade petat ungdomarna och satt in gammel gardet och det skulle ge resultat snabbt. Redan i 10 minuten får Athletic frispark strax utanför Levantes straffområde och Gabilondo tar sikte med sin vänsterfot och Gabilondo gör  precis som David Lopez gjorde för en vecka sedan men tvärtom om ni förstår vad jag menar...

Ett perfekt tillslag med vänstern och bollen skruvar sig på det där underbara sättet upp i målvaktens vänstra kryss, så snyggt, så snyggt men bara nästan lika snyggt som Lopez magnifika strut från förra helgen.

1-0 och man har fått en kanonstart. Tyvärr bygger man inte vidare på detta utan resten av halvleken är det bara hemmalaget och när landslags stjärnan Llorente tvingas kliva av i 18 minuten känns det som ett hamma mål är på väg.   I mitten av halvleken kommer också den rättvisa kvitteringen då Iraizoz gör en märklig utrusning och Caicedo lite retligt kan rulla in bollen i öppen kasse. 

Första halvlek slutar 1-1 och andra halvlek börjar som den första slutar, Levante Levante och mera Levante.

En farlig frispark, räddning på mållinjen, nick strax utanför ja Levante gör allt utan mål. Så mitt i hemma pressen sticker Athletic upp och får en frispark som Gabilondo återigen tar hand om, denna gången skjuter han dock inte utan riktar istället in sig på Javi Martinez panna. Ynglingen nickstyr bollen vidare in i mål och Athletic är märkligt nog i ledning igen, 2-1!

Levante gör sedan 2-2 men domaren gör en helt korrekt avblåsning för offside och Athletic håller sedan resultatet matchen ut.

Sannerligen ingen bra insats men det är målen och poängen som räknas.

Det tråkiga är givetvis Llorentes skada och enligt de första rapporterna pratas det om 3 veckors frånvaro vilket medför att han missar båda cupmatcherna mot Barcelona samt ligamatchen mot Deportivo.

Hur vi ska ha någon som helst chans mot Barcelona utan våran klart bästa spelare är för mig en gåta men hoppet är ju det sista som överger en säger man ju.

Höjdpunkterna kan ni se här

Matchfakta:

Levante - Athletic

Avslut: 16-6
På Mål: 3-5
Hörnor:12-4
Gula Kort:2-5