Bangars and mash
 
Det satt långt inne, men till slut gick F.C Barcelona segrande ur veckans två drabbningar.
 
Först och främst ur veckans inledande Champions League-åttondelsfinal, när Barca reste till London och stötte på ordentlig patrull i form av Arsenal.
 
De rödvita londonborna parkerade bussen lågt i över en timme, för att sedan flytta fram positionerna en aning och bjuda upp till dans i  en annars tillknäppt tillställning.
 
Två Messi-mål senare kunde Barcelona räkna in segern, och åka hem till Katalonien med ena foten i kvartsfinal. Som så många gånger förr fick Wenger till sist kapitulera inför Messi och F.C Barcelona.
 
Helgens liga-motstånd kom i form av Sevilla, som på söndagskvällen gästade ett välfyllt Camp Nou och fick första ordet i matchen. Messi och Piqué skulle dock svara, och Barcelona kunde vända till en knapp 2-1-seger som innebär att man alltjämt leder ligan med åtta poängs marginal.
 
 
Bartra, eller ingen Bartra
 
Marc Bartras framtid i Katalonien förefaller alltmer osäker.
 
Den spanska mittbacken, som vid åtskilliga tillfällen under säsongen blivit förbisedd av Luis Enrique, fanns inte med i truppen som i veckan reste tilll London för att ta sig an Arsenal i Champions League, och återfinns allt längre utanför startelvan för varje dag som går.
 
Speltiden har varit knapp (blott åtta starter) och som en följd veckans petning har spekulationerna kring mittbackens framtid i Barcelona tagit ordentlig fart. Inte bara sägs Sevilla övervaka situationen, tidningen Sport pekar dessutom på en rad nyckelhändelser som lett till den påstådda sprickan mellan Bartra och Enrique.
 
För att nämna något pekar tidningen på det faktum att Bartra raderade sina entusiasmerande twitter-inlägg inför höstens El Clásico, efter att ha fått beskedet om petningen ur matchtruppen.
 
Hur framtiden ter sig för Bartra återstår att se. Att han har spelare framför sig i hackordningen råder det inga tvivel om, och en utlåning ligger troligtvis nära till hands då man inte gärna kastar bort hemvävda spelare med utvecklingspotential – vilket Bartra trots allt har.
 
 
UNICEF
 
Partnerskapet fortsätter – F.C Barcelona förblir en ambassadör för UNICEF.
 
Lagom till 10-års jubileet av samarbetet mellan klubben och barnrättsorganisationen presenterade Barca-presidenten Josep Bartomeu, tillsamans med den exekutiva UNICEF-direktören Anthony Lake, under torsdagen en förlängning av samarbetsavtalet.
 
Avtalet – vars uttryckliga syfte är att sprida kunskap om HIV/aids och använda sporten som utbildningsverktyg – sträcker sig till och med 2020, och innebär en ökning av den årliga donationen från 1,5 m euro till 2 m euro.
 
Bartomeu, som inför ett 50-tal vuxna och barn talade om klubbens humanitära vision, skrädde inte orden apropå det fortsatta samarbetet:
 
”Barcelona är engagerade, och vill som klubb nå ut till alla världens barn och fortsätta att vara klubben som barn beundrar och älskar. Vi vill vara klubben som gör mer än att bara spela fotboll.”
 
Ett beundransvärt initiativ, och nödvändig motvikt till det moraliskt tvivelaktiga samarbetet med Qatar – Bartomeu är en man med två ansikten.
 
 
Final-arena
 
Efter många vändningar står det klart – Copa del Rey-finalen spelas i huvudstaden.
 
Dock inte på Santiago Barnabeu, som åtminstone katalanerna hade hoppats på. Finalen mellan Barcelona och Sevilla kommer istället att spelas på Atletico de Madrids arena Vicente Calderón, och äga rum den 22:a maj.
 
Beslutet offentliggjordes av det spanska fotbollsförbundet under måndagen, och tog därmed slut på vad som kommit att bli en farsliknande historia.
 
Medan Barcelona – i ett försök att provocera Los Blancos och dess fans – intensivt lobbat för Santiago Bernabéu som finalarena, har Real Madrid satt sig på tvären ordentligt. Med andra ord: helvetet fryser till is innan Marängerna låter Barca lyfta bucklan på Santiago Bernabéu. (Att Bruce Springsteen gästar Bernabéu den 21:a och omöjliggör för en eventuell final, är inget annat än en olycklig slump..)
 
Efter många turer fram och tillbaka kan Real-fansen alltså äntligen dra en lättnadens suck, och Barcelona får försöka påminna sig själva om det faktum att Vicente Calderón är ett fullgott alternativ, med en atmosfär av högsta klass.
 
 
Bartomeu talar ut

 
F.C Barcelonas president Josep Bartomeu gav i veckan en längre intervju med engelska BBC, och delade med sig av sina tankar kring allt från Premier Leagues ekonomiska framfart, till renoveringen av Camp Nou.
 
Vad den nära förestående renoveringen av arenan anbelangar talade presidenten om det faktum att klubben överväger att sälja namnrättigheterna till arenan i hopp om att öka intäkterna ytterligare – ett kontroversiellt vägval, vilket Bartomeu också är medveten om.
 
Ökade intäkter är dock nödvändigt, om man får tro Bartomeu. Med tanke på Premier Leagues ekonomiska fördelar menar presidenten att ekonomin måste prioriteras, om man ska ha en chans att behålla sina bästa spelare.
 
”Vi måste göra vårt bästa för att öka våra intäkter och vår finansiella situation för att få talangerna att stanna.”, menade Bartomeu, varpå han underströk det faktum att Premier League är den bästa ligan i fråga om varumärke och underhållningsvärde.
 
För att läsa intervjun i sin helhet, klicka på länken nedan:
 
http://www.bbc.com/sport/football/35635477
 
 
 
 
 
Det var allt för denna vecka! Håll utkik nästa måndag för ytterligare ett nyhetssvep!
 
 
 
Källor: bbc.com, sport.com, barcablaugranes.com, fcbarcelona.com, marcadores.com