Rafinha
 
Sju månader sen, i april, var senast vi fick se Rafinha på fotbollsplanen. Två raka meniskoperationer har satt sina spår och det är fortfarande oklart när vi faktisk får se vår brasse in action igen. Stoppar detta honom från inbladning i transferrykten? Absolut inte.
 
Italienska Sport Mediaset, via Sport, rapporterar nämligen att spelarens agent erbjöd sin klients tjänster till den italienska storklubben, Juventus. Samma källa menar dock också att Turinklubben för tillfället inte är intresserade.
 
Huvudpersonen själv hoppas på en comeback så snart som möjligt, oavsett om det handlar om spel i Barcelona eller någon annanstans. Målet är, givetvis, att ta en plats i Brasiliens VM trupp till sommaren. Något som i nuläget känns relativt avlägset...
 
 27
 
Vad är då så speciellt med detta nummer? Jo, det är nämligen antalet Champions League gruppspelsmatcher i följd som Barça lyckats göra mål i. Men i tisdags mot Olympiakos fick streaken ett abrupt slut då grekerna lyckades hindra katalanerna från att spräcka nollan.
 
5 december 2012 var senast Barcelona gick mållösa från en gruppspelsmatch, den gången hemma mot Benfica.
 
Abel Ruiz
 
Blott 17 år gammal har Abel Ruiz redan hunnit göra debut i B-laget, komma tvåa i U-17 VM i Indien och sluta trea i samma turnerings skytteliga. Frågar du den insatte vem som är Barças största talang så finns möjligheten att personen svarar just, Abel Ruiz.
 
Ruiz kontrakt går dock ut under 2019 och spelarens agent försökte få till en förlängning med Barcelona redan innan U-17 VM i somras för att få det överstökat, klubbledningen kände inte likadant. Kontraktet blev aldrig påskrivet och utländska klubbars intresse blev allt mer intensivt i takt med att Ruiz stänkte in mål efter mål borta i Indien.
 
Abel Ruiz är fortfarande öppen med att han ser sin framtid i Barcelona men också att han måste tänka på sig själv och sin familj. Sport skriver att spelaren och spelarens agent ska träffas i dagarna för att gå igenom olika erbjudanden och möjligheter.
 
Det kan alltså vara så den unge spanjorens framtid avgörs i dagarna. Får Barça behålla sitt sjärnskott?
 
Be om ursäkt? Aldrig
 
Det är coach Ernesto Valverde som använder dessa ord efter att han på presskonferensen efter Sevillamatchen, återigen, fått stå till svars för Barças stundtals dåliga spel.
 
”Först av allt så måste du försöka vinna, men vi försöker göra det genom att dominera matcherna med hög press och återerövring av bollen. Vad vi inte kommer att göra är att be om ursäkt för att vi vinner.” sa Ernesto Valverde till den samlade presskåren.
 
De, enligt vissa, svaga insatserna till trots så står Barcelona 11 matcher in i ligaspelet på 31 av maximala 33 poäng, vilket är rekord för klubben. Så någon nöd resultatmässigt går det definitivt inte på Valverde och hans mannar.
 
Luis Suárez

 
Att uruguayanen just nu helt saknar självförtroende och målkänsla är det få som har missat. Tre mål på 14 matcher är inte siffror som är förknippade med El Pistolero och med Pacos två mål mot Sevilla så finns det för första gången i Barcelona lite press på Suárez.
 
Det har gått fem matcher sedan Luis Suárez senast gjorde mål, den gången mot Atletico Madrid borta på Wanda Metropolitano. 491 spelminuter och motståndare som Olympiakos x2, Malaga, Athletic och Sevilla har alla sett Barcelonas stjärnforward gå mållös av planen.
 
Luis Suárez längsta mållösa svit i Barcelonatröjan är ett faktum och just nu ser saker och ting inte alltför ljusa ut för den tvåfaldige Guldskovinnaren.

Källor: sport.es, fcbarcelona.com, mundodeportivo.es

Det var allt från Katalonien och Barcelona denna vecka! Visca Barça och så syns vi om en vecka igen!