Ytterligare en ytterback?
Arsenals Hector Bellerin, Valencias João Cancelo och nu också Juventus Stephan Lichtsteiner. Där har du några av ytterbackarna som ryktats till Barcelona den senaste tiden.
 
Sergi Roberto har tagit chansen med den äran, men Luis Enrique ska vilja förstärka truppen.
 
Schweizaren Stephan Lichtsteiner uppges ha tröttnat på bänken bakom Dani Alves, något som flera ytterbackar i Barcelona fått erfara genom åren. Nu ses den hårdföre ytterbacken som en backup/konkurrent till Roberto och skulle då anlända i januari.
 
Sergi Roberto är en egen produkt som förtjänar att satsas på, så frågan är om Lichtsteiner hellre sitter bänken i Katalonien än Turin.
 
 
Vidals sista chans?
Med Sergi Roberto tillfälligt borta i skada står den tidigare så igenstängda dörren för Aleix Vidals speltid åter på glänt.
 
Luis Enrique har i veckan svarat kryptiskt kring frågor om Vidals vara eller icke vara mot Deportivo La Coruña och ännu inte lovat någon startplats.
 
Ihärdiga rykten talar för att Vidals dagar i Barcelona-tröjan verkar vara räknade och lär säljas redan i januari. Kanske kan matchen mot La Coruña vara Vidals sista chans att övertyga tvivlarna. Om inte annat visa upp sig för potentiella nya klubbadresser.
 
Ny vecka – ny Pique-gate
Gerard Pique är i sina bästa stunder en av världens absolut bästa försvarare, men det är utanför planen han skapar flest rubriker. Nu senast hamnade backgeneralen i blåsväder då han klippte av ärmarna på matchtröjan. Mer bekvämt, tyckte Pique. En attack mot spanska flaggan tyckte belackarna. Man menade nämligen att Pique, som är för ett självständigt Katalonien, avsiktligt klippt bort den spanska flaggan på armarna.

Spanska fotbollsförbundet gick i ett officiellt meddelande ut och visade att matchtröjan inte alls hade någon spansk flagga på armarna (borde gått att upptäcka tidigare för kritikerna, kan man tycka), men det var för lite, för sent. En upprörd Pique svarade på kritiken med att kungöra att han slutar efter VM i Ryssland 2018. Han är trött på den ständiga häxjakten från media och fans. Det är några matcher och månader till dess, och frågan är om Pique får det lugnare nu.
 
Newell’s next old boy?
 
Leo Messi har varit Barcelonaspelare sedan 13-årsåldern och lär så förbli många år till. Argentinarens utköpsklausul gör honom i princip omöjlig att värva för andra klubbar, men nu ryktas det finnas ett kryphål.
 
I Messis nya kontrakt ska en klausul finnas som möjliggör Messis återkomst till sin första klubb, argentinska Newell’s Old Boys, helt gratis.
 
Ingen anledning att oroa sig för att se Messi i en annan europeisk klubb alltså, även om det tar emot att föreställa sig en framtid utan världens bästa spelare i Barca-tröjan alldeles oavsett. 

Nästa vecka återkommer vi med nästa rapport. Tills dess: Visca Barca!

Källor: mundodeportivo.com, sport.com, barcablaugranes.com, fcbarcelona.com, goal.com