Spelare ut

I ett försök att minska på antalet spelare i truppen så ryktas det om att Barcelona jobbar hårt bakom kulisserna för att skeppa iväg inte mindre än fem spelare, exklusive Iniesta, redan i sommar. André Gomes, Aleix Vidal, Denis Suárez, Paco Alcácer och Yerry Mina är de utvalda och ska alla ha blivit ombedda att förbereda sig på att lämna klubben. Förutom Valverdes önskan om att minska spelartruppen ska försäljningarna även vara nödvändiga för att hålla ekonomin inom gränsen för Financial Fair Play.

Ledningen räknar med att relativt enkelt kunna sälja Denis, Paco samt Vidal för önskat pris medan Mina endast kommer lämna på lån. Problemet heter André Gomes då hans tid i Barcelona varit långt ifrån imponerande. När han i dagarna dessutom blev utesluten från Portugals VM trupp, där det hoppades att han skulle kunna bevisa sitt värde igen, ökade inte chanserna till att få tillbaka de cirka 40 miljoner euro katalanerna investerade i honom.


Tålamod

När Riqui Puig, en av klubbens absolut största talanger, i veckan ryktades vara på den brittiska klubben Tottenham Hotspurs radar började snacket gå om att ytterligare en supertalang var på väg att sålla sig till ledet av alla unga Barça produkter som lämnar klubben innan de ens tagit steget upp till A-laget, ibland till och med B-laget. Ett mönster snarare än tillfälligheter och många har börjat ställa sig frågande till hur klubben hanterar sina ynglingar. Ernesto Valverde hör, tillsynes, inte till den skaran.

“De måste tro att de kommer nå A-laget, ha tålamod. Talangen hos La Masia och ungdomslagen är där, det är bara att titta på Carles Aleña och Riqui Puig, de har talang och vilja. Framtiden är där, folk som är stöpta här men också värvningar utifrån, så har det alltid varit.”


Dembélés framtid

Om man köpt en 19-åring för lite drygt en miljard kronor kan man tycka att det borde finnas lite mer tålamod än att vilja sälja av samma spelare knappt ett år senare men en blandning av extrema förväntningar och en något inkompetent ledning gör att intensiva rykten angående Ousmane Dembélés framtid har startat. 

Den numera 20-åriga fransmannen sägs vara på väg bort från katalanerna och Barcelonas ledande figurer ska ha erbjudit honom till flera olika klubbar i Europa. Dembélé själv hjälpte inte till att tona ner flyttryktena när han i veckan la upp en bild på sin Instagram-story där han läser en tidning med nyheterna om Thomas Tuchels flytt till PSG. Tuchel som var Dembélés tränare i Borussia Dortmund har flera gånger talat varmt om sin adept och värmen verkar vara besvarad från motsatt håll.

Slump eller subtil hint?

Ingen vet, men det hälldes hur som helst bensin på en redan brinnande eld…


Rafinha

Spanjor-brasilianaren Rafinha som lämnade Barcelona i vintras för italienska Inter på lån med köpoption har gjort ett klart godkänt avtryck i Milano och Nerazzurri sägs nu vilja hitta en lösning med Barcelona för att säkra 24-åringen på permanent basis. 

Rafinhas pappa, tillika agent, Mazinho menar att allt ligger i Inters händer och att de gärna ser ett beslut så snart som möjligt.

“Allt ligger i Inters händer. Det han skulle göra har han gjort, detta är en ekonomisk fråga. Inter och Barça måste hitta en lösning. Vi vill så snart som möjligt veta hur Inter tänker. Rafinha gillar Spalletti (tränare) och även om han inte är van vid systemet har han visat att han kan göra vad han än blir tillsagd att göra.Spalletti har också hjälp honom att växa fysiskt som taktiskt.”

Att Rafinha vill stanna i Inter verkar det inte råda några tvivel om. Om en lösning kan hittas återstår dock att se.


Varning

Sergio Busquets indikerade nyligen att han vill ha mer uppmärksamhet för sina prestationer i Barcelonatröjan, åtminstone i lönekuvertet. Även om Busquets förmodligen inte ställer Barcelonas ledning inför ett ultimatum så är det uppenbart att han gärna ser en löneförhöjning. 

En som har den 29-åriga spanjorens rygg i frågan är Andrés Iniesta, och han varnar det ledande folket i klubben.

“Det skulle vara ett stort misstag om inte Busquets fortsatte i Barça, just på grund av vad han betyder, men jag kan inte se det hända. Han har många år kvar och är en fundamental del av laget. Jag känner inte till den personliga situationen men klubben borde inte tillåta några tveksamheter kring det här, och jag tror inte heller att de kommer göra det.”

Vi är alla Iniesta i den här frågan, han vet Busquets värde för laget. 

Frågan är, vet ledningen?

Det var allt för den här måndagen! Visca el Barça, så syns vi nästa måndag!

Källor:
sport.es, mundodeportivo.com, fcbarcelona.com