I måndags började Celta Vigo sin försäsong med träning klockan elva på träningsanläggningen i Madroa. Totalt deltog 21 spelare på passet: Yoel Rodríguez, Sergio Álvarez, Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Jonathan Vila, Samuel Llorca, Andreu Fontás, Carlos Bellvís, Borja Oubiña Alex López, Fabian Orellana, Nolito, David Rodriguez, Toni, Bustos och Jota, plus fem spelare från ungdomslaget. Det var tretton spelare från förstalaget och de tre sistnämnda spelarna har eller kommer troligen att bli utlånade.
 
Rubén Blanco, Jonny Castro, Andrés Túñez, Levy Madinda, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernandez, Charles och Santi Mina kommer att ansluta till laget senare medan Mario Bermejo fortsätter med rehabträning för sitt skadade knä. Laget hoppas på att värva några nya spelare då Celta Vigo är ute efter en vänstermittfältare men även andra positioner kan förstärkas. 

De första passen var lätta för att spelarna skulle komma in i träningen igen efter semestern. Alla spelarna har nog inte gjort som den nye tränaren och spenderat semestern med att cykla. Senare blev passen tuffare. Veckan inleddes med två pass på måndagen och så fortsatte det tills torsdagen då laget fick det lite lugnare med bara en träning. Men på fredag och lördag var det dags för två pass om dagen igen som började 10:00 och 19:00. I dag, söndag, var det ledigt för spelarna.

Efter en veckas träning med den nye tränaren Luis Enrique har laget haft elva träningspass i Madroa. Carlos Bellvís är en av spelarna som varit med och han tycker att det har gått bra.
   - Enriques träningar är ganska hårda och intensiva men det går bra. Att jobba hårt och bli trött för att sedan gå hem och vila i några timmar innan man tränar igen fungerar bra. Nästan all träning sker med boll och det gillar vi, säger backen till Faro de Vigo.
    Bellvís berömmer även sin nye tränares förmåga att kommunicera med spelarna. Backen säger att Enrique pratar mycket med spelarna och för en dialog.

En annan spelare som kanske inte tycker att veckan varit lika kul är Gustavo Cabral. Backen kom försent till försäsongen och missade måndagens första pass. Han dök upp när det andra passet hade börjat efter problem med flyget från Argentina och han har efter det fått spendera de senaste dagarna med främst löpträning, men även lite tid i gymmet, som straff. Enrique vill att laget ska jobba hårt och ha disciplin. Därför bestraffades Bellvís och hans tillrättavisande ska fungera som ett föredöme för de unga spelarna i laget. Backen hoppas att straffet tas bort och han får träna med resten av laget från och med i morgon.

I morgon, den 15:e, åker laget till Mondariz för ett träningsläger. Den första träningsmatchen är i slutet av juli mot Porto i Portugal. Sedan ställs de ljusblåa mot Southampton (3/8), Sporting Gijon (7/8) och Tenerife (10/8).
 
Spelare in och spelare ut
 
Spelare som inte var med när träningen började i måndags var Iago Aspas och Roberto Lago som sålts. Anfallaren gick till Liverpool för nio miljoner euro och ytterbacken hoppas numera på Europa-spel i Getafe. Andra som har lämnat klubben är Javi Varas, Natxo Insa, Danijel Pranjic, Chu Young-Park, Quique de Lucas och Dani Abalo.
 
Aspas gjorde för övrigt sin debut för Liverpool i en träningsmatch mot Preston North End. Anfallaren spelade bra och stod bland annat för ett mål samt en assist. Spanjoren fick beröm av tränaren Brendan Rodgers och själv skrev spelaren på Twitter att han var nöjd med sin debut och att han hoppas på fler mål.
 
Nya spelare som kommer att spela på Balaídos är Andreu Fontás som blev klubbens första nyförvärv när han värvades från Barcelona B. På topp kommer Nolito och Charles att försöka göra mål och ersätta Aspas. De här tre kostade tillsammans 3,5 miljoner euro, en miljon för Charles, 2,5 miljoner för 70 procent av de ekonomiska rättigheterna av Nolito och en miljon för Fontás om han spelar 25 matcher. 
 
Celta Vigo fyller år
 
Strax efter att träningsmatcherna och ligan har börjat firar Celta Vigo sin 90-årsdag. De ljusblåa grundades den 23 augusti 1923 och nu gör sig laget redo för klubbens 48:e säsong i Primera División. De ljusblåa har totalt samlat ihop 1584 poäng i den högsta divisionen och är med den noteringen dettolfte bästa laget genom historien.
 
För att göra den här säsongen till en av de bästa har Luis Enrique utsetts till tränare. Han hade en framgångsrik karriär som spelare i Sporting Gijon, Real Madrid och Barcelona. Efter det lyckades han bra som tränare i Barcelona B innan han gick vidare till den italienska ligan och Roma. Där gick det inte lika bra för spanjoren som lämnade efter en säsong. Efter att ha varit ledig ett tag skrev Enrique på för två år i Celta Vigo.

Skadebekymren fortsätter för Llorca

Redan på andra dagen av träningsveckan drabbades Celta Vigo av en tråkig händelse. Samuel Llorca gick av tisdagens träningspass med smärta i sitt högerknä. Röntgen dagen efter visade att backen slitit av det främre korsbandet och han kan bli borta i upp till ett halvår.
    Under de kommande dagarna kommer Llorca att opereras av Juan Jose Garcia Cota, som även tog hand om backen när han skadade sitt vänstra knä i en cupmatch mot Almeria i oktober under förra säsongen.  
   Det här har öppnat upp rykten om att Celta ska försöka värva en ny försvarare.

Rodriguez: "Jag vill vara med i startelvan"

En som var med från dag ett och tränade var David Rodriguez. Anfallaren spenderade förra säsongen utlånad till Sporting Gijón men säger till den spanska tidningen Faro de Vigo att han är redo för att spela i Celta Vigo och Primera División.
   - Jag tillhör truppen och det är viktigt, det gör mig glad och det är spännande att vara kvar i klubben. Jag vill vara med i startelvan och hjälpa laget eftersom det här är mitt hem. Jag känner mig som en celtista och att spela här är roligt.
   Rodriguez är en av spelarna som ska försöka fylla luckan i anfallet som Iago Aspas och Chu Young-Park lämnat efter sig. Spanjoren får konkurrens från nyförvärven Charles och Nolito.
    - Vi måste jobba och vara redo från start av säsongen. Ett lag behöver flera bra spelare som höjer nivån och konkurrensen, det gör de nya spelarna, säger spanjoren som inte verkar vara rädd för konkurrensen.

Celta Vigo inleder mot Espanyol

I veckan blev spelschemat klart för nästa säsong. Celta Vigo inleder mot samma lag som man avslutade förra säsongen mot, Espanyol. I början av juni slogs de blåvitrandiga med 1-0 och nu ställs lagen mot varandra igen.
    Efter det rullar matcherna på men den här säsongen blir det inget galiciskt derby. Celta Vigo har en tuff avslutning när man ställs mot Valencia på Mestalla. Förhoppningsvis ser ligaplaceringen bättre ut då än den senaste säsongen.

Nolito talade med pressen

Nyförvärvet Nolito mötte pressen efter tre dagar i klubben och pratade om lite allt möjligt. Bland annat tror anfallaren inte att han kommer behandlas annorlunda i och med att han haft Luis Enrique som tränare tidigare.
    - Jag spenderade tre år med Enrique i Barcelona B, men det betyder ingenting eftersom han inte kommer att favorisera någon. Han kommer alltid att välja de som tränar bra och förtjänar att spela.
   Anfallaren gjorde sin första träning i den ljusblåa tröjan i måndags och med på passet var fem spelare från Celta Vigos B-lag.
   - B-lagsspelarna som tränar med oss för närvarande? Jag vet inte mycket om dem, men om de är med på våra pass så är det nog för att de har kvalitet och potential. Det är upp till tränaren att bedöma.

Glada nyheter från Mallo

Det var i januari som Hugo Mallo allvarligt skadade knäet mot Real Madrid i Copa del Rey. Skadan har hållit 22-åringen borta från spel i sju månader men nu ser det bättre ut och backen ser fram emot nästa säsong.
     - Jag är helt återställd och försöker komma till min bästa form inför den nya säsongen. Knäet är bra och jag måste tacka sjukgymnasterna samt fansen som hjälpt mig under de senaste månaderna. Jag har sett fram emot att träna med laget och känner mig väldigt bekväm.