Första halvlek

Ernesto Valverde valde en startelva 4-2-3-1 med Ter Stegen i mål. Framför honom fanns en fyrbackslinje som bestod av Sergi Roberto, Piqué, Umtiti och Jordi Alba. Framför dessa herrar fanns Ivan Rakitic och Busquets. Deulofeu, Iniesta och Vidal och längst fram fanns Leo Messi. Innan matchen skulle starta hölls en tyst minut för offren i Barcelona.

Matchen startar och efter 25 sekunder får Alaves en frispark nära straffområdet då Jordi Alba orsakar händelsen. Barcelona försöker att hålla i bollen och skapar chanser. Barca vill skapa målchanser men kommer ingenstans. Laget passar runt bollen men försvaret i Alaves håller bra emot. Alaves backar och försöker att hålla en tät backlinje. Efter 30 spelade minuter ser man att Barca slarvar en hel del, det finns ingen fantasi och mycket okoncentration hos många Barcaspelare. Gerard Piqué tappade sin markering i en situation då Alaves var nära att sätta in 1-0 men Ter Stegen räddade.

I den 38:e minuten blir just Piqué fälld i straffområdet då han försöker att sparka in bollen från Messis frispark. Domaren blåser för straff. Messi kliver fram men målvakten Pacheco rääääddaaarrr! En bra straff av Messi med bra tryck men målvakten gör en bra räddning.
Under den sekunden tänkte jag att hur ska detta sluta? Ska det bli en mardrömskväll för Barca? Det såg verkligen inte bra ut. Jag började bli orolig och tänkte att spelet kan verkligen inte se ut på detta sätt. Den första halvleken slutar 0-0.   
 
Andra halvlek

När den andra halvleken startar pressar Alaves framåt och var nära att göra mål. Barca försökte att hitta spelet samt skapa chanser framåt. I den 54:e minuten kommer Jordi Alba från vänsterkanten som passar in bollen mot Messi som tar emot den och skjuter i mål då bollen tar på en spelare och ändrar riktning men 0-1 till Baaaaarrcaaaaa! Riktigt sköönnt! Efter det målet kände jag en lättnad och kunde andas ut!! Efter det målet kände man lugnet hos många Barcaspelare som spelade framåt för att hitta det andra målet. I den 65:e springer Paco Alcácer mot mål då han först passar men en Alavesförsvare rensar och sedan slarvar Alexis i försvaret då Alcácer kan nicka bollen till Messi som bara enkelt sätter in 0-2. Efter det målet kändes som att matchen var Barcas och en seger var nära!

Barca försöker att spela runt bollen. I slutet av matchen byttes Paulinho in och kapten Iniesta fick kliva av. Iniesta gjorde tyvärr ingen bra match. Jag hoppas att han bara hittar formen för att han är mycket viktig för Barcas spel och mittfält.
 
Mina tankar efter matchen

Först och främst vill jag nämna att Barca gör absolut ingen bra första halvlek. Den halvleken bör laget glömma. Intressant av Valverde att ställa upp med 4-2-3-1 men det negativa var att Messi blev ensam på topp och kunde inte spela som han ville. Han blev låst. Jag kunde enkelt se att han saknade en Suárez och Neymar men Suárez är snart tillbaka och en Dembélé kommer att vara matchklar för ligans nästa match hemma mot Espanyol. Det kommer att bli mycket intressant att se honom!! Jaaag lääängtaaarrrr!!

Många spelare slarvade mycket idag som jag inte är van att se. Jag är säker att Barca kommer att hitta formen men laget känns fortfarande inte komplett. Köper man in Coutinho från Liverpool då blir det en gryyyymmm förstärkning som verkligen kan ändra en matchbild och hjälpa med framåt i spelet.

Anledningen till att Barca vinner den här matchen är just en Leo Messi som verkligen kliver fram och frälser sitt lag. Det är alltid härligt att se! Även om han hade det lite svårt där på topp gjorde han många bra prestationer. Det ska han få pluspoäng för från dagens match!
 
Matchfakta
 
Bollinnehav: Alaves 31 % - Barcelona 69 %
Hörnor: Alaves 1 – Barcelona 14
Offside: Alaves 1 – Barcelona 0
Fouls: Alaves – 12 – Barcelona 10
Kort: Alaves 2 – Barcelona 3
Avslut: Alaves 2 – Barcelona 10
 
Källa: Livescore
 
Visscaaa el Barcaaaa!!