Spelet som vi visats upp den här säsongen, speciellt på bortaplan, har inte gjort många Athletic-supportrar glada. Det har sett ut som i slutet av förra säsongen då trötta ben och skallar försökte spela possessionspelet men slarvade med passningarna i uppspelsfasen och blev ofta straffade i kontringar.

Det började med lite chanser från Athletic men ingenting riktigt farligt. De Marcos har något skott över och Amorebieta får en fot på en hörna men får bollen över. Annars är det Real Sociedad för hela slanten. 

Athletic försöker föra spelet med det slarvas ovanligt mycket och det blir mycket missförstånd mellan spelarna. Det känns inte som att startelvan är samspelad konstigt nog eller så är det väldigt låg moral just nu.

Statiskt och lättläst för Real Sociedad som hotar mer och mer ju längre matchen lider. Det står 0-0 i halvtid med ett par skott från hemmalaget som testat Iraizoz och det skulle bli mer framför allt från Griezmann som gör en mycket bra match från mittfältet.

Han gör 1-0 i 62:a minuten efter en snabb omställning på vänsterkanten och San Sebastian-laget får även möjlighet att göra 2-0 i 72:a minuten då Amorebieta får bollen på armbågen efter ett skott utifrån och straff blåses, plus spelarens andra gula kort vilket leder till att Athletic spelar sista delen av matchen med tio man.

Återigen så har motståndarna läst sin läxa och det ser oerhört lätt ut att försvara sig mot Athletics anfallsspel. De Marcos springer och springer men har ingen bra dag med bollen idag. Ismael López fpr fortsatt förtroende på vänsterkanten men frågan är om han inte blir av med den snart för han blir utbytt varje match mot Ibai Gómez som för det mesta tar för sig och har ett mycket bredare register än Isma.

Nu lämnades Aduriz kvar på planen när Llorente byttes men det gav ingenting i anfallsspelet som sett ganska mediokert ut de senaste matcherna. När anfallsspelet går i lås eller motståndarna stänger ytorna så kan ingen, inte ens Muniain på extra starka Duracellbatterier, komma till chanser.

Det ser dystert ut för Athletic inför mötet med Sparta Prag härnäst. Å andra sidan så har det sett bättre ut i Europaspelet men självförtroendet är förmodligen inte på topp. Bielsa måste nog hitta på någonting till nästa match.

Grattis till Real Sociedad. En mycket bra genomförd match.

Matchstatistik @ Athletic-club.net