Tid för ännu en ”den här ska vi bara vinna” match.
Den här gången bär det av till Galiciens största stad Vigo på Spaniens västkust och möte med stadens stolthet, Celta.
 
På hemmaplan i höstas tog Athletic en till slut en ganska komfortabel seger med 3-2 trots att det såg ganska svajigt ut i början. I cupen började Celta med 1-0 hemma medan Athletic tvålade till Celta ordentligt i returen med 4-0.
 
Sannolikheten är ganska stor att ingen av förra ligamatchens målskyttar målskyttar, San José, Beñat och Iraola, är med från start imorgon. Målen i cupen gjordes dock av Muniain(2) samt Aduriz och Susaeta så där är nog chansen för spel större.
 
Eftersom inga avstängningar har finns i truppen så är det egentligen bara skador som sätter hinder för uttagning. Där är Toquero skadad sedan tidigare och under veckan har också Beñat haft ryggkänningar men dock varit tillbaks i träning. Ryggproblem skulle ju kunna vara en förklaring till Beñats svaga höst.
 
Det här sammantaget gör att jag tror att Athletic kommer att ställa upp med samma startelva som mot Real Madrid, nämligen:
 
Gorka Iraizoz i mål, i försvaret från höger till vänster De Marcos, Gurpegui(av norrläningar som hejar på el Madrid kallad för den fallande furan),  Laporte och Balenziaga. På mitten något tillbakadraget Iturraspe och Mikel Rico, tre offensiva fältare i form av Susaeta, Ander och Muniain samt en nytänd Aduriz på topp.
 
Frågetecken har jag för De Marcos som blev utbytt mot Iraola relativt tidigt senast och att Ibai med sin målproduktion kan få en startplats till slut.
 
Celta har ryckt upp sig efter en trög inledning och befinner sig nu på elfte plats i tabellen. Om det ens är teoretiskt möjligt att få se Athleticlånet Jon Aurtenetxe imorgon ska jag låta vara osagt. Han har dessutom fått begränsat med speltid under Luis Enrique. En annan sevärd men kanske inte helt effektiv spelare är den före detta Bröndby liraren Krohn-Deli. Rafinha och Santi Mina(som gjort två av tre Celtamål mot Athletic den här säsongen) på mitten och Bermejo där framme kan man också behöva se upp med.
 
Luis Enrique har alltså fått fart på sina killar och det är inte sedan November som Celta förlorat på hemma på Balaídos, då mot Rayo, under den tiden har man vunnit hemma i cupen mot Athletic och också slagit Valencia.
 
Dock är det här en match där Athletic bör kunna plocka en trea på bortaplan. Det skulle också kännas fantastiskt bra då man i så fall skulle kunna återuprätta sexpoängsförsprånget ner till Villareal som nu parkerar på en femteplats.
 
Det är många viktiga matcher i ligan nu när man positionerat sig på en utmärkt fjärdeplats såhär långt in på säsongen. Athletic har allt i sina händer och jag hoppas verkligen man tar chansen att fortsätta plocka ”dom lätta poängen” för att därmed kunna vara med och slåss hela vägen in om fjärdeplatsen i ligan.
 
Aupa Athletic