Det har länge ryktats om att Nolito varit på väg bort från Celta Vigo i flera transferfönster och nu är det klart att yttern lämnar nordvästra Spanien för Pep Guardiolas nya projekt i Manchester City.

Den engelska klubben betalar Nolitos utköpsklausul på 18 miljoner euro som Celta Vigo sagt att han vill ha för spelaren och med engelska mått får sägas vara ett billigt köp. Spanjoren har skrivit på ett fyraårskontrakt till 2020.

Efter tre säsonger och 39 mål lämnar spanjoren. På Celta Vigos hemsida lämnade Nolito ett avskedsbrev där han tackade alla runt klubben för sina tre år och att han alltid kommer att vara en celtista i hjärtat.

När Nolito jagades av Everton för några år sedan sa han att han inte ville flytta till England på grund av vädret och han har även sagt att om han skulle lämna Celta Vigo så skulle det vara för Barcelona. Men nu blir det de brittiska öarna och Manchester City ändå. Där ”återförenas” han med Pep Guardiola som haft en säsong i just Barcelona innan ”Golito” gick till Benfica och fick sitt smeknamn.

I sin enda säsong under Guardiola fick inte Nolito särskilt mycket speltid och det var en anledning till att han lämnade klubben. Men efter tre väldigt framgångsrika säsonger, som toppades med kvalificering till Europa League 2015/16, väljer spanjoren att lämna Celta Vigo och prova lyckan i England.

Vi på Celta Vigo-redaktionen önskar honom lycka till och att vädret blir bättre än vad först trodde. Om inte så är han välkommen tillbaka till värmen, stranden och fisken i Vigo.