Om vi börjar med bortalaget från Biscaya-bukten, så har det mesta handlat om vilka spelare som kan spela och hur Bielsa kommer att formera mittfältet med både Ander Herrera och Oscar de Marcos avstängda. Iñigo Pérez dras fortfarande med skada. Han sin första träning i veckan, efter skada, men fick avbryta densamma och blir bort ytterligare ett tag.

Ander Herrera har varit en vital del av Athletics inre mittfält sen han kom tillbaka från sin ljumskoperation, men är nu avstängd efter att fått två gula kort mot Sevilla senast. Utan Herrera på mittfältet så saknas den där naturliga innermittfältaren med passningsskicklighet och teknik. Det kommer naturligtvis vara ett avbräck.

Även De Marcos har samlat på sig allt för många gula kort för att bli bestraffad med en avstängning. Även Oscar är en viktig del, speciellt i det offensiva spelet med sina eviga löpningar i djupled. Men kanske är enklare att ersätta med annan spelare, men likväl ett avbräck även det.

Det mesta lutar åt att Iturraspe tar ett steg upp på mittfältet tillsammans med Muniain i mitten. Bakom dem kommer även en Gurpegi att flyttas fram från sin plats i backlinjen med San José och Ekiza i mitten av backlinjen. Eventuellt kommer Amorebieta att i sista stund att komma in där, men eftersom han varit på landslagsuppdrag med Venezuela där han ådrog sig "känningar i ljumskområdet" så är hans status inte helt klar.

Truppen är som följer:
Iraizoz, Toquero, Aurtenetxe, Amorebieta, San José, Iturraspe, Llorente, Ibai, Raúl, Susaeta, Iraola, Isma López, Gurpegi, Muniain, Aduriz, Castillo, Ekiza, Igor Martínez, Ramalho.
Startelvan kommer möjligtvis att se ut enligt nedan:
 
Iraizoz
Iraola – Ekiza – San José – Aurtenetxe
Gurpegi
Susaeta – Iturraspe – Muniain – Ibai
Aduriz

Real Madrid då? De har fått tillbaka Khedira och Benzema från skador plus att det bara var Ramos och Casillas (med varsin halvtimma) som spelade i landskampen mot Panama i veckan så de ha fått en veckas vila och möjlighet att slicka sina sår från slaget borta mot Levante där man till slut lyckades vinna i väldigt dåliga väderförhållanden och mot ett desperat krigande hemmalag.

Laget har en viktig Champions League-match mot Mancheter City i mitten av nästa vecka som eventuellt kan vara till deras nackdel om de inte är fullt fokuserade imorgon. Enligt ”The match preview” på Reals webb så får vi se en startelva enligt följande:

Casillas
Arbeloa – Pepe – Ramos – Coentrão
Xabi Alonso – Khedira
Callejón – Modric – Cristiano Ronaldo
Benzema

Allt talar naturligtvis för en ganska komfortabel seger för hemmalaget med tanke på det dåliga facit på Santiago Bernabéu de senaste åren med idel 4- och 5-1-förluster. Plus att Real har sina bästa spelare att tillgå när inte Athletic har det. Dessutom har det visat sig att Athletic oftast har svårast på bortaplan med kontringsstarkt motstånd och det får man väl ändå kalla Real Madrid med Ronaldo i spetsen.

Det är kanske just det som kan göra att det finns en chans? Att alldeles för mycket talar för en storseger. Man ska ändå känna till att Athletic har vunnit två raka ligamatcher och har fått tillbaka lite av sitt spel man visade upp förra säsongen.

Laget ser ut att vara på väg tillbaka till formen och Aduriz har denna såsongen gjort mål på både halvchanser och helchanser, plus att Susaeta nyligen blev uttagen i landslagstruppen utan att göra bort sig på planen (endast verbalt innan, men det är glömt nu). Han gjorde enligt rapporter ett piggt inhopp med mål som resultat, och man såg redan i mot Sevilla (efter att han blev uttagen till landslaget) att han fått tillbaka sitt mod och sin vilja att ha boll.

Oavsett så kommer det att bli mycket mål och underhållning för den neutrale.