Hur går man in i en match mot Celta Vigo efter utskåpningen förra helgen mot Real Madrid?
Vi gjorde en bra match häromdagen men den är bortglömd nu. Det var tre nya poäng som hjälper oss att utmana de bästa lagen i toppen för att uppnå stora saker. Det gav oss ganska lite mer självförtroende även om vi hade det innan så gav detta ännu mer inför en otroligt svår match mot Celta Vigo som gjorde det väldigt bra i mötet på Calderón i höstas och vi kommer till matchen med mycket vilja för att detta inte ska upprepas på Balaídos.

Under de senaste dagarna har det pratats om att ni kommer att spela med Mandzukic, Griezmann och Torres längst fram. Hur ser du på detta och kommer det att ändra laget och spelet?
Det är en fråga som passar tränaren bättre. Det kvittar vem som spelar då alla i truppen är beredda att göra sitt bästa på den position där tränaren vill att de ska spela. Klubben har ansträngt sig väldigt mycket för att hålla kvar de viktigaste spelarna samtidigt som de värvat spelare som höger nivån på laget. Nu senast var det Fernando Torres som tillför väldigt mycket till laget. Det kvittar vem som spelar då alla har klart för sig att vi vill vinna och vara i toppen av tabellen. Det viktiga i laget är inte namnen på spelarna utan lagets helhet vilket vi kommer att visa ännu en gång mot Celta Vigo.

Du sa innan att matchen mot Real Madrid gav er mer självförtroende, tror du att det har påverkat Real Madrid likadant fast negativt efter en vecka som inte varit bland de mest lugna för dem?
Jag vet inte vilken vecka de har haft men jag kan tänka mig att det inte har varit en lätt tid för dem. Det kan även vara en vändpunkt för de då de inte haft de bästa resultaten efter juluppehållet. För mig är det inte viktigt vad de gör eller tänker eller hur de kommer att planera resten av säsongen då det enda viktiga för mig är vårt lag och då vi har väldigt bra självförtroende. Denna respekt som vi vunnit hos många kan vi inte förlora veckan efter och vi måste fortsätta visa upp det Atlético som alla såg i förra ligaomgången och har sett under de senaste åren. För att uppnå detta måste vi fortsätta att jobba på hårt för att inget ska ändras vilket vi inte heller vill. Dynamiken just nu är bra och vi vill fortsätta jobba på samma sätt då det hela blir mycket bättre. Med all respekt för de så bryr jag mig inte så mycket då jag har fullt fokus på vårt lag och det som är kvar av denna säsong som jag hoppas är något stort för våra fans.

Under träningen såg vi Godín nicka bollen hur många gånger som helst, syns mycket att han ser fram emot att spela som vanligt och glömma masken som han använt den senaste tiden?
Godín är en väldigt hård spelare och det ni såg idag på träningen visar lite av hans vilja och lagets vilja då ingen i laget vill stå över en enda minut av en match. Alla vill bidra till laget för att vinna och konkurrera vilket även syns. I helgen fick han en smäll och några dagar efter är han tillbaka och tränar för fullt och nickar utan några problem. Det säger en hel del om honom och om laget dess vilja och ambitioner som laget har. Förhoppnings kommer de fortsätta att ge oss dessa smällar då jag inte bryr mig om det så länge vi får bra resultat med oss och vinner matcherna.

Efter all kritik som Real Madrid-spelarna fått efter att de festat efter 4-0-förlusten i lördags, skulle du ta illa upp om dina lagkamrater gick ut och festade efter en förlustmatch?
Allt som handlar om Real Madrids spelare är något som är personligt för dem. jag är den person som lägger mig i deras liv eller döma de för vad de gör varken på eller utanför planen. Det är helt enkelt ingenting för mig. Jag har aldrig varit i denna situation men om det händer så får jag ta ställning till det då. jag tycker att man måste respektera spelarnas privatliv och deras egna beslut.

För ett par dagar sedan sa Celta Vigo-spelaren Alex López att Atlético inte är våldsamma, att de bara spelar intensivt. Glädjer det dig att höra sånna saker av andra spelare?
Ja, och ungefär 90 av spelarna i ligan och vissa spelare utomlands som känner till hur vi spelar tycker likadant som jag och Alex López. Det är uppenbart att allt detta har varit något som media hittat på och det är klart att de analyserar oss på det sätt som är bäst för dem. Men jag tror att Alex López tankar är likadana som de andra spelarna i Spanien, i Europa och resten av världen.

Under de två februari-månaderna de senaste åren har ni haft en formsvacka i februari men inte detta året. Har ni pratat om det och tränat på ett annorlunda sätt för att det inte skulle upprepas?
Jag tänkte inte ens på att det var februari. Jag är en positiv människa och om det har varit en negativ månad tänker jag att med hårt arbete kommer allt att ordna sig. Även om vi hade en formsvacka förra året slutade det med att vi vann ligan. Ibland är det bra att ha formsvackor då laget kommer starkare ut det hela och jag tycker att laget ser väldigt bra och starkt ut och jag kan inte tänka mig att vi kommer att ha någon formsvacka under slutet av säsongen. Vi kommer att gå in i den sista fasen av ligan väldigt bra både fysiskt och psykiskt för att ta oss an de utmaningar som väntar oss. Förlorar laget en match är jag säker på att vi kommer att lyfta oss precis som vi gjorde i februari förra året då vi har mycket vilja och ser fram emot att uppnå stora saker. Förluster gör oss bara starkare och jag skulle inte oroa mig om vi skulle förlora en match även om jag hoppas att vi inte gör det.

Du pratade innan om att det har kommit flera bra spelare till laget, är detta det bästa Atlético du har spelat i?
Laget blir bara bättre för varje år som går vilket även säger en hel del om hur hårt både klubben och tränaren jobbar för att få ut det mesta av var och en. I och med att vi behåller mer eller mindre samma spelare över flera säsonger tillåts vi behålla samma ryggrad i laget. Det är dock svårt att behålla exakt alla spelare i laget efter alla framgånger vi hade under de senare åren. Det finns flera lag som är väldigt starka ekonomiskt sätt och kan betala väldigt mycket för våra spelare men för mig så blir truppen bara bättre för varje år som går och detta året har varit det bästa. Jag hoppas att vi förbättras även nästa år för att göra tränaren nöjd och för att kunna fortsätta utmana de största lagen och för att göra det måste vi ha en väldigt bra trupp som den vi har idag. 

Oroar det dig att spela en så pass svår bortamatch som mot Celta Vigo med bland annat Arda och Raúl García avstängda?
Det vi bryr oss om är att spela vårt eget spel och göra en bra match. Vi har jobbat på det under veckan och det som vi bör tänka på mest är att spela vårt eget spel med de spelare vi har och försöka vinna på Balaídos mot en väldigt svår motståndare med spelare som Larrivey, Nolito, Alex López och Sani Mina som gör en väldigt bra säsong. Det enda som är viktigt för oss är vårt eget spel och om vi är på den nivå som vi måste vara på och som laget varit på den senaste tiden är jag övertygad om att vi kommer vinna matchen.