Tidigare under våren har Gurpegui, Koi och Ocio förlängt sina kontrakt och nu stod alltså strategiskt viktige Javi Martinez på tur. 
Turerna har varit många senaste 2 åren och intresset från klubbar i hela Europa har varit stort och enligt rykten har den unge landslagsmittfältaren varit aktuell för såväl Liverpool som Barcelona och Real Madrid.

Själv har Javi Martinez bestämt hävdat att han vill stanna och det nya kontraktet är givetvis ett tecken på att han talat sanning, den tidigare utköpsklausulen låg på 30 miljoner euro och den har nu höjts till 40 miljoner.

Martinez får också en fin löneförhöjning och är nu den spelare som tjänar näst mest pengar i klubben, vem tjänar mes tror ni?

Detta är en mycket viktigt steg för Athletics satsning mot toppen och enligt uppgifter har kontraktsförhandlingar inletts med en annan landslagsman nämligen Fernando Llorente.

Viktigt att visa såväl spelare som fans och motståndare att man inte är någon "säljarklubb" utan satsar på att etablera sig i europa toppen!

AUPA JAVI!