Hur känns det att vara i Madrid för första gången som Atlético-spelare?
Jag är väldigt glad och nöjd med mottagningen. Jag är glad över att vara här och jag är beredd att sätta igång att träna med mina lagkamrater.

Hur ser du på lagets nivå?
Den som inte vet något om Atlético Madrid vet inte vad fotboll är. Atlético är ett farligt jag som fortsätter att växa med en spelstil som gett mycket framgångar. Jag kommer för att hjälpa till.

Du och Falcao jämförs ofta, ni båda är väldigt bra anfallare, från Colombia, kommer från Porto..
Falcao är Falcao och Jackson är Jackson, precis som du är journalist och och din kollega är en annan. Jag kommer försöka göra det så bra som möjligt.

Hur ser du på derbyna mot Real Madrid där du kommer att få möta James?
Jag vet inte vem som kommer att vinna det första Madridderbyt. Det jag vill är att börja att jobba med laget med den högsta möjliga motivationen. Jag vill ge allt för denna klubben och för fansen.

Tror du att det kommer att bli lätt att anpassa sig till laget?
Det tror jag, det är en av anledningarna till att klubben har värvat mig och alla som är i laget är här för att kunna hjälpa klubben att växa. Det viktigaste är att inleda säsongen bra.

Har du pratat något med Cholo?
Jag har redan pratat med honom och vi båda ser fram emot att börja jobba tillsammans.

Vad tror du om försäsongsträningen?
Jag vet redan hur hans träningar är, jag har hört kommentarer om det (och skrattar), men det är nödvändigt för att kunna vara topp under hela säsongen.

Vad vill du säga till fansen?
Jag vill tacka de för välkomnandet och jag lovar att göra mitt bästa och jobba hårt för att kunan hjälpa laget och fortsätta att växa.


Jackson Martínez kommer att presenteras på Vicente Calderón på söndag klockan 20:00.