1. Vad var din första tanke när Manchester City lottades mot Barcelona?

– Minns inte exakt men förmodligen att jag trodde det skulle vara över då jag inte hade förstått då att dagens Barcelona inte är samma som tidigare årgångar. Å andra sidan kunde vi fått någon av Madrid klubbarna, PSG eller Dortmund så det var svårt oavsett men för oss är ändå ligan prio ett så kanske en viss lättnads känsla infann sig. Vi hade sen en hysterisk formtopp samtidigt som Barca inte blev direkt bättre även fast Messi var tillbaka men jag hade ändå svårt att förstå vissa som började hålla oss som favoriter.

2. Pellegrini fegade ur och parkerade bussen i första mötet vilket resulterade i en 2-0-förlust för City. Så här med facit i hand, tycker du att Pellegrini valde rätt taktik?

– Det visar kanske på frågeställarens okunskap om dubbelmöten i Europaspel eller så försöker han vara rolig. Jag skulle hävda att Pellegrini med sin Europaerfarenhet, som vida överstiger Gerardo Martinis, gjorde helt rätt. Kanske att Barcelona när de var som bäst och Bayern München idag kan köra på i full fart, som vi brukar göra, och strunta i ett baklängesmål på hemmaplan men en seger med 1-0 och vi hade haft ett utmärkt utgångsläge. I halvtid hade vi dessutom tagit över kommandot och med tanke på hur vi brukar avsluta matcher så såg det mycket bra ut fram till domaren avgjorde matchen.

3. I och med förlusten tvingas City att gå framåt på Camp Nou, men vågar Pellegrini satsa offensivt eller får vi återigen se en ljusblå mur framför eget mål?

– Nu finns det inget att förlora och vi måste göra flera mål. Förvänta er ingen tokoffensiv men ett mer offensivt inriktat lag. Vad annars kan vi göra om vi vill ge det en chans?

4. Kun Agüero missade första mötet på grund av skada men är nu tillbaka i spel. Hur viktig är Kun för laget, kan han leda City till vinst på onsdag?

– Kun är inte i form än efter sin skada men han närmar sig. När han är i form så är han förmodligen vår viktigaste spelare eller i alla fall en av de. Som målskytt har han ingen överman i City och målskyttar är vad vi behöver på onsdag.

5. Pellegrinis pinsamma domaranklagelser efter förlusten på Etihad Stadium resulterade i två matchers avstängning och chilenaren får därmed följa returen från Camp Nous läktare. Hur mycket påverkar det City på onsdag?

– Pinsamma domaranklagelser får stå för frågeställaren (samma som pratar om parkerad buss?). För oss Citysupportrar var det befriande då vi började tro att Manuell Pellegrini aldrig klagade över någonting och vi undrade vad som skulle krävas för att han skulle tända till? Utvisningen och straffen förändrade matchen helt och i min värld är det inte straff. Sen säger regeln att det är frilägesutvisning och där har jag eller för den delen inte Pellegrini något att invända på. Däremot var det en solklar frispark på Jesus Navas i momentet innan och hade Jonas Eriksson blåst så hade det aldrig blivit något friläge.

Jag var på plats då Alain Sars vände matchen åt Barcelona på Råsunda. Jag vet inte om Barcelona supportrar (eller frågeställaren) är gamla nog att minnas men som Stuart Baxter sa. "This is the fucking Champions League. Not French amateur football". Den allmänna uppfattningen var att Stuart gjorde rätt som sa ifrån och att han stod upp för sitt lag. UEFA straffade Baxter och Sars/Barca kom undan men det var ingen som kallade det pinsamt!

6. Hur ser du på Citys chanser att gå vidare? Ska man gå all in för att försöka vända underläget eller anser du att det är kört på förhand och att Pellegrini bör spara på krutet för att satsa på att ta hem Premier League-titeln?

– Om Barcelona var favoriter innan så är det naturligtvis mer eller mindre omöjligt nu men säg 5 % chans? Vi borde spara på krutet till Premier League men Pellegrini fungerar inte så utan förvänta er bästa möjliga lag. Det innebär förmodligen också att vi återgår till 4-4-2 och ett offensivare spel. Sen har vi ingen aning om hur assisterande matchar laget väl under match. Om inte han är ny i situationen så är i alla fall vi det.

7. Barcelona har inte gått mållösa av Camp Nou sedan 28 augusti förra året. Hur ska City stoppa Barcelonas offensiv?

– Det var en av anledningarna till att jag höll Barcelona som favoriter från början. Barcelonas offensiv är så mycket bättre än vår defensiv. Det som talar för oss är att vi slipper Demichelis men vi kommer släppa in mål ändå. En storspelande Hart och en Kompany i högform är ett krav men ska vi ha någon som helst chans måste vi göra många och det har vi i och för sig en viss vana att göra.

8. Om du bara får välja en spelare i varje lag, vem ser du som nyckelspelare i Barcelona respektive Manchester City inför onsdagens möte och varför?

– Det skulle vara väldigt lätt att svara Messi och Agüero men i stället väljer jag ut två personliga favoriter och inga dåliga fotbollsspelare de heller. Andres Iniesta har det mesta men är han på nergående? David Silva har det mesta och har hittat formen? Vem av de två kommer att leda Spaniens offensiv i VM? Båda spelarna är oändligt viktiga för sina lag när det gäller att styra det offensiva spelet.

9. Vad är nyckeln till vinst för City på onsdag?

– Ett tidigt mål, gärna på en felaktig straff och frilägesutvisning som följd. Eller i alla fall att vi leder i halvtid. Då kan näsdukarna och missnöjet dyka upp på Camp Nou och om det bara skiljer ett mål så kan allt hända.

10. Hur slutar matchen?

– Två lag som inte är i form men som ändå brukar göra mål. 1-1 och båda lagen är mer eller mindre nöjda. Barcelona med att ha gått vidare (och räddat Martinis jobb) och City med en viss återupprättad heder och med vetskapen om att vi bara kommer bli bättre till nästa år.


 
Stort tack till Richard som ställde upp på intervjun och väl mött på onsdag.Visca Barça!