"En bit under toppen" mot "strax över botten" möts i en match mittemellan städerna Bilbao och Barcelona. I potten som vanligt tre friska poäng att spela om. Kan Athletic vända en trend eller kan Zaragoza ta en vinst efter 5 matchers vinsttorka?

Jag minns det förra mötet på San Mamés. Då såg Zaragoza väldigt håglöst ut men det kommer att bli andra bullar imorgon kväll.

Laget har en vår fylld av måstematcher - speciellt på hemmaplan - om de ska hänga kvar i högsta divisionen.

De bråttas med interna stridigheter till följd av stora ekonomiska problem som lett till att Ander Herrera "tvingades" byta klubb till motståndarna i just den här matchen: Athletic Club.

Aguirre ställer upp med följande trupp:
Toni D., Alcolea, Contini, Lanzaro, Jorge López, Ander, Uche, Nico Bertolo, Sinama P., Gabi, N'Daw, Marco Pérez, Da Silva, Saïd Boutahar, Jarosik, Pintér, Ponzio, Obradovic.

Den uruguayanske högerbacken Diogo är inte tillgänglig och det är naturligtvis ett avbräck för laget men annars så saknas inga nyckelspelare. Möjligtvis Lafita som gjort 17 matcher från start.

Ponzio och Herrera är två spelare att hålla ögonen på och speciellt Ander Herrera då för oss med Athleticögon. Vet inte om de kommer att spela 4-4-2 eller ett mer de och defensivare 4-2-3-1. Med fördel av hemmaplan så faller valet säkert på det förstnämnda.

I Athletic så handlar det mest om Valenciamatchen och Navarros armbågar och skådespeleri, men det ämnet mjölkas ur i andra trådar i vår närhet. Annars är det inga större skadebesvär eller avstängningar. Amorebieta står utan biljett till Zaragoza av någon anledning och det blir Ekiza och San José som ankare i försvaret, Det har förövrigt fungerat oväntat bra.

Iraola är tillbaka på högerbacken och frågan är om Oscar de Marcos insatser på högerkanten emot Valencia ger honom en plats i startelvan? Gurpegi ådrog sig en skada på träning och lite osäker till start men där har vi ett utmärkt alternativ i Orbaiz så det är inget som oroar nämnvärt,

Min gissning är i alla fall att det blir Susaeta innan De Marcos men han kan säkert komma in ganska tidigt om ett offensivt byte behövs. Fast Muniain ligger nog före i den listan å andra sidan. Vi får se vad Caparrós hittar på med laget.

Iraizoz
Iraola - San José - Ekiza - Koi
Susaeta - Orbaiz - Javi Martinez - Gabilondo
Toquero - Llorente

Truppen:
Iraizoz, Toquero, Koi, Ustaritz, San José, David López, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Iñigo Pérez, Gurpegi, Balenziaga, Javi Martínez, Muniain, Ekiza.

Nyckeln för Athletics del är att sätta sina chanser. Det gjorde man inte mot Valencia och det har man haft svårt att göra i bortamatcherna den här säsongen.

Det finns förutsättningar för en bra match om man kollar i backspegeln där det finns mycket målrika resultat på Zaragozas gräsmattor de senaste fem åren så vi ser fram emot en härlig och ärlig fight imorgon.

Aupa Athletic Club!