Ja historiskt sett är det väl knappast läge att tro på 3 poäng då man åkt på 6 raka förluster på El Madrigal men förhoppningsvis kan det vara dags för ett trendbrott.

Athletic körde ju över Getafe med 3-0 förra helgen medans Villarreal "bara" fick oavgjort mot Sporting och dessutom gick på en riktig mina i Europa League när man förlorade mot Grekiska PAOK i veckan.

Athletic lite på väg upp och Villarreal lite på väg ner kanske? 

Hur som helst borde Athletic ha lite mer krafter då man sluppit spela veckomatch, hoppas bara Caparros vågar utnyttja det och verkligen gå för 3 poäng.

Han har iallafall tagit ut en spännande trupp.

Iraizoz, Toquero, Koi, Ustaritz, San Jose, Llorente, Marcos, Gabilondo, Raul, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Iñigo Perez, Gurpegi, Ion Velez, Javi Martínez, Muniain och Aurtenetxe.

Amorebieta är fortfarande borta och det verkar banne mig ligga några döda hundrar begravna där...

Efter skadan för ett par veckor sedan har han knappt synts till på träningarna och ingen vet varför, officiellt är han fortfarande skadad men borde han inte då rehab träna lik de andra skadade spelarna?

Vi får se om det dyker upp några nyheter i början av veckan.

Vi tror att Caparros är nöjd med förra veckans match och han startar säkerligen med samma 11


Ustartiz får fortsatt förtroende i Amorebietas frånvaro och det enda frågetecknet i backlinjen är väl om Koi skall fortsätta till vänster eller om unge Aurtenetxe skall ta tillbaka platsen han ägde vi säsongsstarten.

Då det är borta match tror jag dock att Koi får spela.

Mitten känns stabil, Gurpegi är kanske inge lysande stjärna men sliter hjärtat ur sig i match efter match och dessutom känns det som Javi Martinez är på väg ur sin formsvacka som han haft hela hösten.

Fortsätter sedan yttrarna Susaeta och Muniain som de gjort de senaste matcherna kan det bli hur kul som helst, senast var det Muniain som hade lekstuga med Getafes försvar och fixade en straff och tvingade försvararna att dra på sig 3 gula kort.

Framåt hänger som alltid mycket på Llorente, Toquero gjorde en bedrövlig insats mot Getafe senast men får nog trots allt en chans till.


Hemmalaget har en trupp bestående av följande;

Diego López y Juan Carlos.
Ángel, Marchena, Musacchio, Capdevila, Catalá y Mario.
Bruno, Borja Valero, Senna, Cazorla, Cani, Matilla, Jefferson Montero.Rossi, Nilmar & Altidore.


Och Villarreal redaktionen tror att man ställer upp med denna 11a

Diego  López
Ángel – Marchena – Musacchio – Capdevila
Cazorla – Bruno – Valero – Cani
Nilmar – Rossi


Kvicksilvren Nilmar och Rossi är något som oroar mig då Athletic försvaret brukar ha problem med små snabba spelare som går mycket i djupled.

San Jose och Usaritz har inte heller övertygat i sammarbetet så här långt, nu har man iofs fått några matcher ihop som förhoppningsvis blir det bättre och bättre.

Sen hänger också mycket på att firma Martinez och Gurpegi tar hand om Borja på mitten, får han vända upp och måtta djupledsbollar mot anfallarna blir det nog ingen rolig kväll för Iraizoz.

Vet inte om jag skall våga mig på ett tips men jag gissar på att det blir en jämn match.

Vi säger 2-2 och för Athletic gör Muniain och Toquero mål medans Rossi gör båda för Villarreal.

Aupa Athletic!

Domare: David Fernández Borbalán
Var: El Madrigal, Vila-Real.
När: Söndagen den 7/11, 17.00.
Hur: Får nog bli bet 365 då Canal + blåser oss igen...