Villarreal:

Villarreal gjorde om del i laget under sommaren. Tränaren Marcelino är kvar vid rodret och fortsätter med sin offensiva spelidé, men bland annat försvann viktiga spelare som Luciano Vietto, Giovani dos Santos och Denis Cherysev.

In hämtades bland annat två Samus från Málaga i Castillejo och García, Roberto Soldado och Leo Baptistao. Marcelino har snabbt fått ihop laget och de nya spelarna för Villarreal har inlett säsongen med fem segrar, en oavgjord och en förlust.

Med det ledde Villarreal tabellen inför helgens omgång på 16 poäng – en mer än Celta Vigo. Men ”den gula ubåten” förlorade överraskande i senaste omgången innan landslagsuppehållet mot Levante med 0-1.

Celta Vigo:

Celta Vigo är hittills obesegrade i ligaspelet och överraskat många med underhållande offensivt spel. Nolito har varit den stora stjärnan och glänst framåt, men även bland annat Iago Aspas och Daniel Wass har varit duktiga.

Under landslagsuppehållet var bland annat Nolito iväg och spelade för Spanien som vann mot både Luxemburg och Ukraina. Daniel Wass deltog var i väg och representerade Danmark, Fabián Orellana var med sitt Chile medan Jonny Castro inte kunde spela i Spaniens U21-landslag på grund av en lättare skada som inte ska vara några problem till helgen.

Vår egen John Guidetti spelade 90 minuter när Sverige besegrade Moldavien. Tyvärr startar nog inte svensken mot Villarreal utan får inleda på bänken. Eduardo Berizzo får klara sig utan Rubén Blanco, Andreu Fontás och Dejan Drazic som alla skadade.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Augusto Fernández, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

I veckan blev det klart att Celta Vigo ställs mot Almería i spanska cupen och den första matchen spelas andra december på bortaplan. Motståndarna spelar i andra divisionen och kämpar där på i bottenstriden.

Om matchen:

Äntligen är det en svensk tv-kanal som köpt rättigheterna till La Liga och sänder matchen. Viasat Sport satsar stort på söndagen och visar bland annat Villarreal mot Celta Vigo. 

Förhoppningsvis blir det en underhållande tillställning med två offensiva lag där Celta Vigo tar hem segern.

Vad: spanska ligan, omgång 8, Villarreal-Celta Vigo.
Var: El Madrigal.
När: söndag, 12:00, 18/10-2015.
Tv: Viasat Fotboll och Viaplay.