Villarreal:

Villarreal har såhär långt stått för en fin säsong med bra spel och resultat i både ligan samt Europa League. Förra helgen imponerade ”den gula ubåten” när man spelade 1-1 mot Real Madrid. Det resultatet innebär att Villarreal inför helgens omgång ligger på sjätteplats och slåss om Europa-platserna till nästa säsong.

Klubben har flera duktiga spelare som Celta Vigo får se upp för. Framåt har Luciano Vietto blivit en kanonvärvning och kommer att hota, även Giovani dos Santos och Denis Cherysev är två farliga namn.

Laget får dock klara sig utan duktige mittfältaren Bruno Soriano och unge backen Eric Bailly. På torsdag spelar Villarreal Europa League mot Sevilla och det kan komma att påverka laguttagningen.

Marcelino har inför matchen sagt att det inte blir en lätt tillställning och han kräver full koncentration av sina spelare.

Celta Vigo:

Celta Vigo fortsätter att kämpa i mitten av tabellen och spelade förra helgen 1-1 mot Elche på hemmaplan. Gästerna kvitterade på en tveksamt dömd straff i slutminuterna men resultatet innebär att ”de himmelsblåa” inte förlorat på de fem senaste omgångarna i ligan.

Därför är tongångarna ganska bra i Galicien och inför helgens match har Eduardo Berizzo berömt motståndarna. Tränaren tycker att Villarreal är ett lag med tydliga idéer och bra spel.

Berizzo antydde även att han kan ändra taktiken så att han använder sig av mer spelare i försvaret och en dubbelpivote framför dem. En liknande uppställning som Celta Vigo använde mot Valencia för drygt två månader sedan med framgång. Ändamålet ska vara att kunna hantera Villarreals två anfallare bättre och tränaren betonade även att de himmelsblåa spelarna måste vara aggressiva.

Laguppställningen påverkas också av att Celta Vigo tyvärr får klara sig utan duktige och otroligt viktige mittfältaren Michael Krohn-Delhi. Dansken har ännu inte återhämtat sig från ryggskadan som plågat honom i cirka en vecka. Även Carles Planas och Borja Oubiña är borta från spel, medan Sergi Gómez är tillbaka efter sin avstängning.  

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Augusto Fernández, Nemanja Radoja, Álex López;
Nolito, Charles, Fábian Orellana.

Om matchen:

Det här är den första av några tuffare matcher de kommande veckorna för Celta Vigo. Lagets första prioritet är att säkra kontraktet och behålla avståndet till nedflyttningsplatserna. Något som man borde kunna göra även om det blir svårt att ta tre poäng mot Villarreal.

Vad: Spanska ligan, omgång 26, Villarreal-Celta Vigo.
Var: Estadio El Madrigal (Villarreal)
När: söndag, 19:00, 8/3-2015.
Tv: C More Sport.