Celta Vigo:

Det ser inte ljust ut för Celta Vigo i den spanska ligan. Förra helgen spelade inte laget eftersom mötet mot Atlético Madrid avgjorts vid ett tidigare tillfälle. Men de ljusblå fick se andra matcher påverka bottenstriden och flera av bottenkonkurrenterna tog viktiga poäng.
   Den senaste omgångens resultat med bland annat Mallorcas seger innebär att Celta Vigo är tillbaka på jumboplatsen och står inför en väldigt svår situation. När två omgångar återstår har laget fyra poäng upp till säkerheten och Deportivo la Coruña som ligger ovanför nedflyttningsstrecket.

Det är sex poäng kvar att spela om och Celta behöver ta alla samtidigt som andra matcher går de ljusblåas väg. Först ut för motståndet står Valladolid och i den avslutande omgången ställs laget mot Espanyol. Båda motståndarna ligger i mitten av tabellen och ser inte allt för svåra ut.

Efter den senaste matchen för ungefär två veckor sedan mot Real Betis handlade det mesta om linjedomaren som felaktigt dömde bort Celtas kvittering i slutet. Quique de Lucas var en som uttryckte sitt missnöje.
    - Det är svårt att vinna i fotboll i dag, men när du gör ett korrekt mål och det döms bort. Då är det nästan omöjligt, sa mittfältaren efter matchen.
    De Lucas fortsatte att ifrågasätta domaren och hans uttalanden anmäldes till det spanska fotbollsförbundet. Tränaren Abel Resino pratade mer om lagets situation i tabellen och att de kommer kämpa till sista matchen för att undvika nedflyttning.
    - Situationen är såklart tuff för oss men vi måste ta oss därifrån, säger tränaren.

Veckan efter förlusten mot Real Betis tränade laget som vanligt och spelarna var lediga under tisdagen. Sedan kom helgen och ingen match. Istället handlade mycket i Celta Vigo om ungdomslagets framgångar och det gläds vi för.
    Nu är det dags för match igen och som sagt står Valladolid för motståndet. De ljusblå har haft en del skadebekymmer. Sedan tidigare är Sergio Alvarez, Chu Young-Park, Mario Bermejo och Hugo Mallo skadade. Men även Roberto Lago, Augusto Fernandez och Jonathan Vila har haft problem under veckan.
    Det är tre spelare från startelvan men de två förstnämnda är redo för spel i helgen. Vila är avstängd och det är även Jonny Castro efter att ha samlat på sig fem gula kort. Det ger en del problem i backlinjen men troligen går Vadim Demidov in i mitten och Carlos Bellvís på kanten. Annars ställer nog Celta upp med samma spelare som man gjort de senaste matcherna.

Truppen till matchen ser ut såhär:

Roberto Lago, Borja Oubiña, Andrés Túñez, Álex López, Iago Aspas, Gustavo Cabral, Javi Varas, Vadim Demidov, Carlos Bellvís, Fabián Orellana, Toni Rodriguez, Samuel Llorca, Quique de Lucas, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernandez, Natxo Insa, Ruben Blanco, Levy Madinda och Anton de Vicente.

Statistikhörnan:

Celta Vigo har ett bedrövligt bortafacit med bara 2 segrar, 1 oavgjord och 15 förluster borta från Balaídos. De ljusblå har alltså spelat in 7 poäng på bortaplan och med det är man sämst i ligan.

Ett stort problem har varit att få in bollen i motståndarnas mål. Celta Vigo har gjort 34 mål och har problem på den sista tredjedelen av planen. När spelet kommer nära straffområdet knyter det sig och den sista passningen vill inte riktigt fram.
    Försvarsmässigt har laget skött sig bättre och släppt in 52 baljor. Det går att jämföra med Mallorca som släppt in 70 mål.Valladolid:

Valladolid:

I sin senaste match förlorade Valladolid mot Barcelona med 2-1 efter mål av Pedro och ett självmål av Valiente. Klubben fick lite hopp när de reducerade i slutet på en straff genom Victor Perez men närmare kom laget inte.

Lagets form de senaste fem matcherna ser ut såhär:

FVFOO.

Celta Vigo får se upp för anfallaren Javi Guerra som gjort 8 mål på 30 matcher i ligan. I backlinjen är Mikel Balenziaga väldigt bra och Iago Aspas får försöka ta sig förbi honom.
    I Valladolid spelar även Daniel Larsson och svensken fick 90 minuter mot Barcelona i den senaste omgången.

Om matchen:

Det spelas mycket fin fotboll i helgen med bland annat final i Champions League och svenska cupen. Men den match som man förhoppningsvis kommer ihåg bäst spelas mellan Valladolid och Celta Vigo på söndagskvällen.
   De ljusblå behöver ett mirakel för om de ska stanna kvar i högsta divisionen. Det undret innebär två segrar på de återstående omgångarna och att flera andra resultat går med Celta Vigo. Det ser nästan omöjligt ut men lite hopp finns det.
    Klubben tror det i alla fall och la i veckan upp ett meddelande på sin hemsida där rubriken var "det är fortfarande möjligt". Celta Vigo tackade även fansen för deras stöd under säsongen och de supportrar som i helgen tar sig till Valladolid för att se matchen.

Redan på söndagskvällen kan det vara klart om Celta Vigo spelar i Segunda division. Lite hopp kan laget få från att Celta Vigo vann senaste mötet med 3-1 efter två mål från Iago Aspas och ett från Álex López. Det är för övrigt den senaste matchen som de ljusblå gjorde fler än två mål i en match och den spelades i januari.
En som tror att Celta kan stanna kvar i ligan är Abel Resino.
   - Att vinna är enda sättet som vi kan ta oss ur det här. Jag har sett större överraskningar i fotboll och om vi vinner på söndag så vet ingen vad som händer den sista dagen. Ingen annan tror att vi kan göra, så vi har mycket att vinna och lite att förlora, säger tränaren inför matchen mot Valladolid.