Med vinster i båda derbyna (1-2 mot Erreala och 3-0 mot Osasuna) och veckans upphämtning mot Salzburg (2-2) tar sig Athletic Club an Valencia, i våra ögon en måste-ses-match. Alltid högt tempo, underhållande och minnesvärt.

Denna match får ses lite som examen för laget och det nya projektet, för visst verkar det som om Athletic Club med Bielsa äntligen har hittat den rätta formen. Nu är det bara upp till bevis, dags för en "kalibrering" som Bielsa nämnt under veckan. Bielsa har arbetat hårt med laget under veckan, så pass att medan han gav den sista presskonferensen innan flyget skulle avgå till Valencia satt han och färdigställde spelarlistan (där Ruiz de Galarreta och Ibai Gómez ingick, men slutligen inte följde med). Till matchen kommer vi med "vind i seglen" och två formstarka spelare. Llorente lyckades näta två gånger om från 11-meter i veckan och De Marcos fortsätter att imponera i mitten (se där vad en tränare kan göra).

Bielsa har valt att ta med samma 18 spelare som medverkade i vinsten mot Osasuna, och till en början kommer startelvan inte att ändras. Detta innebär då att Ander Herrera fortsätter på bänken. Laguppställningen blir då följande: Iraizoz i mål, Iraola, Ekiza, Amorebieta och Aurtenetxe som backlinje. I mitten spelar Javi Martínez framför backlinjen och framför sig kommer han att ha Susaeta till höger, De Marcos och Iturraspe i mitten och Muniain till vänster (även om han kommer att röra på sig fritt bakom lejonkungen) och längst fram Llorente. 

Bielsa säger att "de få målen" inte oroar honom, utan att från veckans match mot Salzburg tyckte han sig se hur laget tagit nästa steg och att chanserna och spelet var där, därefter kommer målen. Ge det bara tid. 

Ikväll spelar vi alltså mot Valencia klockan 20.00, en match som jag varmt rekommenderar till alla. Förhoppningsvis håller vårat 2-0 rekord i och vi fortsätter att inkassera vinster samt tre poäng i sökandet efter Europa.

Håll extra koll på Muniain, De Marcos och Ekiza. Ett stort plus i kanten är att Valencias Ramí är avstängd, han måste vara en utav La Ligas målfarligaste backar.


Match: Valencia - Athletic Club
När: 20.00
Vart: Estadio Mestalla, Valencia
Se: C+ eller stream