När: Lördag 2 oktober
Var: Mestalla, Valencia
Hur: Canal+ Sport 1

För Athletics del ser det ut som en omöjlig uppgift på förhand. En svår arena att komma till, ett motståndarlag i storform och spelare i motståndarlaget som brukar trivas mot baskerna. Jag tänker naturligtvis på den förra Mallorca och Athleticspelaren Aduriz. En av mina personliga favoriter förövrigt.

Det kommer bli en svår uppgift för Caparrós och hans mannar, och frågan är hur han tänker formera trupperna.

De uttagna spelarna är i alla fall:
Iraizoz, Toquero, San José, David López, Llorente, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Balenziaga, Aitor Ocio, Javi Martínez, Igor Martínez, Muniain, Ibai Gómez, Aurtenetxe.

Amorebieta är avstängd efter utvisningen mot Barcelona. Där blir det Ocio som går in istället. Toquero tillbaka efter att missat två matcher pga skada. En inte allt för vild gissning är att laget kommer att se ut enligt nedan:

Iraizoz
Iraola, San José, Ocio, Aurtenetxe
Gurpegi, Orbaiz, Javi Martinez, Gabilondo
Igor Martinez, Llorente

Problemet med denna uppställningen har varit att mittfältet saknar kreativitet och snabbhet i omställningar från försvar till anfall. Det finns inte många bra skäl till att ha ett defensivt lag om man inte har några snabba spelare att kontra med. Gurpegi, Orbaiz och Gabilondo är inte några offensiva krafter av den klassen som skulle behövas i en bortauppställning. Nu har förvisso Igor Martinez visat sig vara en sådan spelare som Athletic saknat, men det räcker ofta inte med Igor och Fernando där framme. Kommer man lyckas den här gången?

Athletic har haft en lite svajjig inledning av säsongen och har inte råd med några försvarsmissar, då kommer Soldado och Aduriz hugga direkt. Vi får se hur Ocio och San José klarar sig i mittlåset.

Valencia har gått oväntat bra i inledningen av ligan men har inte stött på bra motstånd än, med undantag för Atletico som fick en pinne på Mestalla. De förlorade även mot Manchester United i veckan i Champions League. Men det borde inte påverka morgondagens match något nämnvärt. Lite revanschlusta finns säkert hos Valencianerna.

Ett intressant lag har de med profiler som Joaquin, Aduriz, Soldado, Mata. Inga jättestjärnor någon av dem men alla väldigt bra spelare. Det märks att budgeten är mindre men att de har värvat smart. Joaquin dras med skada i foten och kan inte vara med imorgon. Det är naturligtvis ett avbräck för dem. Startelvan enligt Valencia-redaktionen ser ut så här:

César
Bruno, D. Navarro, R. Costa, J. Alba
P. Hernández, M. Topal, Fernandes, Mata
Aduriz, Soldado

Valencia kommer att föra matchen och Athletic kommer fömodligen att spela tufft, aggressivt och satsa på fasta situationer och om de får till några farliga kontringar. 

Aupa Athletic!