Valencia
Säsongen har inte börjat riktigt bra för Marcelino och hans lag då laget inte har vunnit på Mestalla än och under säsongen sju första omgången har Valencia vunnit endast en match vilket inte är optimal för ett lag som siktar på toppen. Inför säsongen lyckades Valencia behålla sina nyckelspelare som Kondogbia, Guedes och Rodrigo Moreno och dessutom värvades stora namn som Batsuhai, Gameiro och Cheryshev. Valencia har spelat oavgjrot i fem av sju matcherna i ligan och mycket av det beror på att laget inte har fått till sitt anfallsspel och Marcelino har loborerat ganska mycket med de offensiva krafterna och inte har kunnat hitta sitt optimala anfallspar än. Men Valencia vann förra veckan mot Real Sociedad på Anoeta och i onsdags spelade man 0-0 mot Manchester United så Los Che kommer vara mer än taggade för att ta emot Barcelona i en fullsatt Mestalla.
 
Barcelona
Matchen mot Tottenham var anmärkningsvärt ur flera olika synpunkter men det största utropstecknet var hur Barcelona som lag växlade upp tempon och fick igång sitt passningsspel jämfört med det bedrövliga spelet under senaste veckorna. Arthur och Busquets klarade av Tottenhams pressspel utmärkt och Coutinho, Messi och Suarez drog isär Tottenhams försvar genom skickliga kombinationsspel. En orosmoment som dyker upp nu efteråt är om Barcelona inte tar La Liga på allvar lika mycket och satsar fullt ut på CL eftersom laget inte har varit helt fokuserat i ligan och slarvat en del poäng i inledningen av säsongen. Det är svårt att sia om startelvan men det blir svårt för Valverde att peta  Arthur nu efter hans fina insats på Wembley och frågan är om Valverde kommer våga starta offensiv med Dembele och Coutinho på plan eller ta det säkra kortet och spelar Rakitic bredvid Arthur och Busquets.
 
Förväntningar
Det är aldrig lätt att möta Valencia på Mestalla och idag blir det inte lättare eftersom laget vill bjuda sina fans på första hemmavinsten. Däremot är Valverde och hans lag under press då Barcelona inte vunnit i ligan på tre raka matcher så en vinst mot Valencia hade tystat kritikerna ett tag till i alla fall. Valverdes fega taktik höll på kosta Barcelona segern i Wembley och man undrar hur länge till det kommer dröja innan Valverde omvärderar sitt taktik när laget leder en match och låter spelarna punktera matchen i stället för att backa hem och låta motståndaren ta över.

Matchinfo
Matchdag: Söndag, 07/10
Avspark: kl. 20:45
Spelplats: Mestalla
Domare: Jose Luis Gonzalez Gonzalez
Stream: Strive Sport