Mestalla kanske inte har nått hela vägen upp till kokpunkt ännu, men nog har det börjat hetta till alltid. Hemmafansen, i folkmun ”de härdade”, doftar en framgång som skulle vara den största på ungefär 500 år. Nämligen att slå ut kungarna av kungens cup och gå till final. Låt oss välja en spåkula som förnekar detta medan vi väntar in avsparken. 

Avsparken ja, på det oortodoxa klockslaget 21:30 imorgon kväll är det alltså dags. Jag vet inte med er men personligen tycker jag att allt annat än 20:45 och 22:00 är en källa till magont och kliande hjässa. 

Nåväl, 21:30 är klubbat och det blir säkerligen en ypperlig föreställning trots allt. Jag måste säga att jag är väldigt belåten över Valencias uppryckning denna säsong. Klubben hör hemma i toppen och som obotlig nostalgiker född 1990 ser jag det som en självklarhet att Los Ché nosar på både ligatitlar och CL-slutspel varje säsong. 

Någonstans är det ju dock så att mångårig misshandel av en fotbollsklubb, som i Valencias fall, straffar sig rejält. Och det är väl ett sundhetstecken, typ. 

I skrivande stund finns det glädjande nog hopp om en ljus framtid i apelsinstaden. Semi i cupen och en tredjeplats i ligan är nog ett antal resor bättre än vad någon hade vågat hoppas på. Och med resultatet från första mötet vore det galenskap att inte hålla hoppet om en finalplats vid liv ända fram till 23:15-ish imorgon. 

Mer fokus på Barca: 1-0 blev det hemma. Knapp seger, knappast lugn och ro inför returen. Valverde har, förutom att ingen behöver oroa sig vad gäller motivation, sagt att vi måste se upp och vara vaksamma på Valencias farliga kontringsspel. Svårt att inte hålla med, det kan gå ohälsosamt fort när det väl ställs om, framförallt nu när Guedes är frisk och förväntas spela. Om någon funderar på vad han kan bidra med föreslår jag en review av senaste ligamötet lagen emellan på Mestalla. 

Valencia har Guedes. Men vi har Messi. Vi har också en hel drös med andra exceptionella spelare som skämmer bort oss med bedårande fotboll vecka ut och vecka in. Kanske något mindre bedårande just under Valverde, detta kompenseras dock av en stabilitet som jag och många med mig skrivit om och varit imponerade av många gånger under säsongen. Allt känns tryggt. Allt känns bra. 

Valencias bedrövliga form? Noterar den, men lägger inte någon större vikt vid den. De senaste förlusterna har alla varit mot tufft motstånd. Barca, Real Madrid och Atlético är tre av senaste fem motståndarna. Det är som det är. 

Jag tycker överhuvudtaget inte att statistiken känns intressant inför just detta returmöte. Vill man hitta statistiskt underlag för att detta blir en promenad i parken för Barca behöver man inte anstränga sig, men alla vet att det inte har något med morgondagens verklighet att göra. 

Senast en batalj dessa lag emellan slutade med seger för Valencia var april 2016, då 1-2 på Les Corts. Ändå fascinerande att vi inte mäktade med fler än ett mål med tanke på att Mustafi var backchef i Valencia på den tiden...

Jag tror att man, oavsett lagsympatier, gör bäst att i se matchen imorgon. Jag har en känsla av att vi kommer bjudas på fotboll av bästa märke och det ska inte ses som någon omöjlighet att det rasslar upprepade gånger i bägge nät. Messi, Zaza, Suárez, Guedes, Coutinho, Rodrigo (Paulinho!!).. Finns många som har för vana att hänga kassar. 

Undertecknads spådom lyder som följer; Valencia greppar matchen inledningsvis, skapar chanser på löpande band och publiken får kollektiv maxpuls. 

Barca tuggar sig in, höjer sig i lagom tempo. Messi gör 0-1. Zaza plockar fram sin italienska grinat och dunkar in både ett och två mål. Mestalla närmar sig implodering! Messi är på bästa humör och ger bort en frispark till Coutinho. Första krysset, Smack! 

En komplett galen match slutar 2-2 och Barca är vidare. Vi tar med oss att rätt färger vann men också att Valencia förtjänar allt beröm. Till sist, Iniesta blir matchens kung. 

Man måste ju få drömma, no? 


Ernestos utvalda: 

Ter Stegen

Cillessen

Piqué

Semedo

Umtiti

Mina

Alba

Sergi

Mina

Vidal

Rakitic

Sergio

Iniesta

Gomes

Paulinho

Coutinho

Suárez

Paco

Messi


Potentiell elva:

Cillessen

Semedo Piqué Umtiti Alba

Sergio Paulinho

Coutinho Iniesta

Messi Suárez


Matchfakta:

Avspark: 8 februari kl 21:30

Arena: Mestalla

TV: Viasat Sport Premium

Internet: Viaplay