Valencia:

Valencia har en jobbig säsong där man inte levt upp till förväntningar utan underpresterat rejält. Gary Neville tog över som tränare i början av december men engelsmannen har inte lyckats och många har velat sparka honom. Men 41-åringen är kvar och verkar leda Valencia resten av säsongen.

I veckan åkte laget ur Europa League efter ett sent mål från Athletic Bilbao som blev avgörande. I ligan ligger man på tolfte plats med 34 poäng efter 29 omgångar och närmast kommer man från en jobbig derbyförlust mot Levante med 0-1 och innan dess förlorade man mot Atlético Madrid.

Det finns potential i laget med flera bra spelare som kan få till det. Paco Alcácer, André Gomes och Enzo Pérez är viktiga spelare. I klubben finns även Santi Mina som lämnade Celta Vigo i sommaren för Valencia och han har fått en hel del speltid.

Celta Vigo:

I veckan togs landslagstrupper ut och nio spelare från Celta Vigo blev uttagna. Det är den största uttagningen från Celta Vigo på flera år och de utvalda är: Daniel Wass till Danmark, Fabián Orellana och Marcelo Díaz till Chile, Nolito till Spanien, Claudio Beauvue till Guadalupe, Jonny Castro och Rubén Blanco till Spaniens U21-landslag, Theo Bongonda till Belgiens U21-landslag och vår egen John Guidetti till Sverige.

Nolito pratade i veckan om sin dröm att spela EM och det här är femte gången som Vicente del Bosque tar ut yttern efter hans debut i landslaget i november
2014. Först ska Nolito och de andra spelarna ställas mot Valencia i en svår bortamatch på Mestalla.

Celta Vigo jagar en direktplats till Europa League och ligger inför helgen på sjunde plats med 45 poäng, två färre än Athletic Bilbao och tre efter Sevilla. Senast tog ”de himmelsblåa” en viktig mot Real Sociedad med 1-0.

Celta Vigo får klara sig utan Andreu Fontás, Iago Aspas och Pablo Hernández som är skadade och Nemanja Radoja som är avstängd. Det har gjort att Pape Cheikh och Diego Alende från ungdomsleden är med i truppen. Fabián Orellana är tilbaka efter sin avstängning senast mot Real Sociedad.

Iago Aspas har en muskelskada som han ådrog sig i lördags men verkar kunna vara tillbaka till derbyt mot Deportivo la Coruña den andra april.

Om matchen:

Vad: La Liga, omgång 30, Valencia-Celta Vigo.
Var: Estadio de Mestalla (Valencia).
När: Söndag, 18:15, 20/3-2016.
Tv: Viaplay.