Club Atlético de Madrid
 
Atlético de Madrid spelade i veckan en tuff Champions League match mot Chelsea, och visst märkte vi av skillnaden mot engelskt taktiskt skolade backar i jämförelse med de vi finner i Spanien- 0-0 är inget dåligt resultat men visst skulle det vara skönt för Simeones mannar att haft med sig ett mål till Stamford Bridge.
 
Atleti kämpar ju som bekant för ligatiteln och den tuffaste matchen (på pappret) väntar i morgon för att kunna fira titeln så tidigt som möjligt, då som sagts Valencia väntar. Resterande matcher är i ordning Levante borta, Málaga hemma och i sista omgången Barcelona på Camp Nou.
 
Form (VVVVO)
Villareal 1-0
Barcelona 1-0
Getafe 2-0
Elche 2-0
Chelsea 0-0
 
Truppen
Aranzubia, Courtois, Godín, Filipe, Alderweireld, Giménez, Manquillo, Juanfran, Insua, Miranda, Mario,Tiago, Koke, Raúl García, Arda, Cristian Rodríguez, Gabi, Diego, Sosa, Adrián, Villa och Diego Costa.
 
Cholo Simeone har alltså valt att kalla samtliga 22 spelare till matchen, antagligen för att alla ska hålla sig på tårna och vara så taggade som möjligt.
 
Poteniell startelva
Courtois
Juanfran - Miranda - Godín - Filipe
Sosa - Tiago - Gabi - Koke
Raúl García – Costa
 
Valencia CF
 
Även Valencia var i veckan ute på äventyr i Europa och Europa League där man ställdes mot ligakonkurrenterna Sevilla. Andalusierna vann den matchen med 2-0 hemma. Där Sevilla första mål var en het kandidat till årets domarmiss när det gäller offside.
 
Valencia ligger på åttonde plats i ligan med 45 poäng. Säsongen började som ni kanske kommer ihåg inget vidare och i vinter bytte man tränare. Med nya Pizzi vid rodret såg det först mycket lovande ut och jag minns att mitt kära Atlético hade bekymmer med deras höga press.
Den senaste tiden har Valencia haft bekymmer och förutom vändningen mot Basel i EL så har det varit tajta vinster, förluster och en hel del oavgjorda resultat.
 
Form (OVVOF)
Valldolid 0-0
Basel 5-0
Elche 2-1
Osasuna 1-1
Sevilla 0-2

Truppen
Guaita, Pizana, Pereira, Barragán, Vezo, Mathieu, Costa, Gayà, Oriol, Parejo, Fuego, Míchel, Keita, Fede, Piatti, Feghouli, Jonas, Vinicius, Vargas och Alcácer.
 
Här har Pizzi tagit ut 20 spelare så två kommer alltså plockas bort innan match.
 
Poteniell startelva
Guaita
Joao Pereira – Vezo – Mathieu – Gayá
Parejo – Oriol
Feghouli – Vargas – Fede
Paco Alcácer

Matchfakta
Datum: Söndagen den 27/4
Tid: Klockan 17:00
Var: Mestalla, Valencia
TV: Matchen sänds på CMore Fotboll. För er som inte har tillgång till kanalen finns det streams på rojadirecta.me och wiziwig.tv bland annat.