Valencia Club du Fútbol
Att Valencia är en klubb som inte mår bra kan inte ha undgått den intresserade fotbollsmänniskan. Med nya lovord kommer nya lögner, och så har fladdermössen haft det ett tag nu. Allting började så bra med Peter Lims intåg i klubben, men nu är de där de är. Flertalet tränare har avverkats och för lite över en vecka sedan fick Pako lämna tränarposten efter idel förluster och en bottenplacering i säsongsupptakten. Efter det kom även den första segern mot Alavés med Voro González tillfälligt som ansvarig. Det följdes upp med ytterligare en seger mot Leganés där Atleti-fostrade Mario Súarez gjorde det matchvinnande målet.
Nu blir det Cesar Prandelli som ska förvalta Valencia hädanefter, dock är det Voro som tar hand om matchen mot Atleti.
 
Även om det har varit mycket tråkigheter för Valencia så ljusnar dessa sex poäng upp situationen betydligt (i ligan i alla fall), med endast sex spelade matcher så finns ju så klart alla möjligheter kvar. För även om truppen är en bit ifrån vad den har varit så är det fortfarande ett starkt gäng som bör prestera bättre.
 
Truppen
Alves, Domenech; Abdennour, Gaya, Mangala, Santos, Montoya, Cancelo, Siqueria; Soler, Súarez, Medran, Parejo, Perez; Mina, Munir, Bakkali, Rodrigo och Nani.
 
Poteniell startelva
Alves
Montoya – Mangala – Santos – Gaya
Parejo – Súarez
Rodrigo – Parejo – Nani
Mina
 
Club Atlético de Madrid
Formkurvan fortsätter att stiga för Atleti ju längre in i säsongen vi kommer, nu senast kommer laget från en mycket fin seger mot Bayern München där taktiken fungerade perfekt.
Atlético Madrid är därmed alltjämt obesegrade så här långt, åtta matcher har resulterat i fem segrar och tre oavgjorda.
 
Mycket muntra miner just nu, och visst finns det nog de som drar extra på smilbanden i Madrid just nu. Som den extremt lovande mittbackstalangen Lucas som är med på top 40 i Golden Boy, priset för den bästa spelaren under 21 i Europa. Fransmannen lär nog inte vinna men det är fint att få nämnas i dessa sammanhang.
En annan glad kille är Simeone som igår (läs fredag) fick utökning i sin familjeskara när han fick sin första dotter, Fransesca.
Simeone är nog nöjd över att Tiago är tillbaka i slag igen. Portugisen som har skadad i cirka två veckor är nu tillgänglig, lite tidigare än vad som var väntat.
På skadefronten är ju Augusto långtidskadad (korsbandet) men han har nu opererats och operationen var utan komplikationer.
Även Gimenéz är borta någon vecka till.
 
En spelare som verkligen har hittat rätt på senare tid är Koke, och det centralt i banan. Och som Simeone sa i en intevju efter Bayern så har de jobbat med att få in honom där en längre tid, och det har inte alltid sett så naturligt ut, inte ens i början på den här säsongen. Men de senaste matcherna har han stått för riktigt bra insatser och han har sett bekväm ut.
Truppen
 
Poteniell startelva
Oblak
Juanfra – Savic – Godín – Filipe
Koke – Gabi – Saúl
Griezmann – Gamerio – Carrasco
 
Matchfakta
Var: Mestalla, Valenica
Datum: Söndagen den 2/10
Tid: Klockan 12:00
Tv: Matchen sänds på Viasat fotboll och finns även tillgänglig på Viaplay.