Tottenham:

De vitklädda från norra London har resultatmässigt blandat och gett under säsongen. Från att i säsongsinledningen tagit tre raka segrar i Premier League till tre raka förluster och krisstämpel, till att nu återigen ha tre raka segrar inklusive ett avancemang i Carabao Cup. Det går fort i hockey.
 
Dock är det fotboll som ska spelas och Tottenham lär vara rejält revanschsugna efter sin senaste match i Champions League. Där hade laget ledningen med 0-1 borta mot Inter med fem minuter kvar av ordinarie tid och var på väg mot tre fina poäng. Inters Mauro Icardi och Matias Vecino ville emellertid annat och tillställningen slutade med en förlust och 0 poäng för Tottenham Hotspur. Ska Spurs ha en chans till avancemang ur stentuffa grupp B så gäller det att vinna sina matcher på hemmaplan, inklusive den mot Barcelona. Med en Harry Kane som hittat målformen med tre mål på de två senaste matcherna så är det långt ifrån omöjligt. Lägg där till att lagets manager Mauricio Pochettino med sin Espanyolhistorik både som spelare och tränare, nog väldigt gärna ser sina spelare slå sin tidigare lokalrival. Pochettino kan dock inte räkna med att ställa upp med en hel ordinarie elva, utan saknar en rad nyckelspelare såsom Christian Eriksen och Dele Alli samtidigt som Jan Verthongen och Mousa Dembele förväntas missa matchen på grund av skada.
 
På tal om hemmaplan så spelar Tottenham fortfarande sina hemmamatcher på Wembley Stadium, trots att nyrenoverade White Hart Lane skulle stå klart till denna säsong. Detta verkar dock inte ha påverkat dem nämnvärt utan Tottenham är tvärtom starka på sin tillfälliga hemmaplan. I förra årets Champions Leaguegruppspel slog man bland andra blivande mästarna Real Madrid med 3-1 ”hemma” på Wembley. De har med andra ord en historia av att slå spanska lag hemma på Wembley.
 
 
Barcelona:

Det finns en del likheter mellan dagens FC Barcelona och Tottenham. Även Barcelona har en fin historia på Wembley. Det är nämligen platsen där man vunnit två av sina fem Europatitlar: 1992 och 2011. Även Barcelona har denna säsong resultatmässigt blandat och gett och lämnat planen utan seger i de tre senaste matcherna. Även Barcelona är piskat att vinna för att dels vända en negativ trend, men också för att ta viktiga poäng i den tuffa grupp som är grupp B.
 
Barcelona kommer till London med ett sargat självförtroende och en startelva utan viktiga startspelare i de bakre leden. Halva ordinarie backlinjen är borta med Sergi Roberto och Samuel Umtiti på skadelistan och densamme Samuel Umtiti är dessutom avstängd efter sitt röda kort senast. Låt oss hoppas att de troliga ersättarna Semedo och Lenglet på onsdag kväll visar att de ska vara med och konkurrera om startplatserna även när den skadade ordinarie duon är tillbaka.
 
Spelare som heter ordinarie i mellannamn är Sergio Busquets och Lionel Messi, dessa vilades inför onsdagens drabbning och kommer förhoppningsvis starta med pigga ben när visslan ljuder på den nya avsparkstiden 21.00. Noterbart är att Malcom återigen lämnas utanför en matchtrupp. Desto roligare nyheter är att både Miranda och Iñaki Peña tar plats i matchtruppen även om det är lite väl optimistiskt att våga hoppas på speltid för någon av dem. Valverde har fått en del kritik senaste veckan och kommer göra allt för att vinna och det är därför ingen vild gissning att vi får se en startelva utan unga talanger.
 
Oavsett vilka spelare som spelar så är det av stor betydelse för laget att hoppa upp på vinnarhästen igen efter tre raka matcher utan en trepoängare. Kanske beror dessa tre poängtapp i ligan på att FC Barcelonas fokus ligger helt och hållet på Champions Leauge? Den frågan lämnar jag över till onsdagens batalj att svara på.


Matchfakta:
 
Vad:
Champions League, omgång 2, grupp B
Var: Wembley Stadium, London
När: 21.00
Sändning: Viasat Sport Premium/Viaplay