Får man hoppas på att sitt lag förlorar? Nej, egentligen inte. Men om jag fick önska det någon enda gång så skulle det vara en sådan kväll ikväll.
Athletic har visserligen inte förlorat på länge(ja, utom mot Barcelona men det räknas inte) men vi har heller inte vunnit mycket. Vi är fortfarande kvar i Copa del Rey och det går knackigt i ligan. Dessutom står en Europa Leaguematch på agendan idag.

Nej, självfallet vill jag inte se Athletic förlora. Jag kommer sitta där framför datorn och svettas och hoppas och hoppas och hoppas på vinst. Men matcherna duggar tätt, kanske lite för tätt för ett lag med begränsad trupp. Det är även anledningen till att jag tycker att Europa League borde prioriteras sist. Copan är vår bästa chans till Europa nästa år och en titel de närmaste åren(som det känns just nu). Och i ligan går det ju allt annat än bra. Vi fick till exempel se årets pinsammaste match i helgen då Athletic med en man mer inte lyckades åstadkomma något överhuvudtaget mot ett nästan lika dåligt Granada.

Ikväll möter vi ett lag, i den första av två matcher, med helt annan medvind. Torino har bara förlorat en enda gång på tolv matcher. Rätta mig om jag har fel men jag tror att Torino inte har förlorat en match sedan 30e november, 2014. Ikväll spelar Turinlaget framför den utsålda Olimpico Stadion. Det är således mycket som bara där talar för att Athletic inte tar poäng ikväll.

Utöver det så är Aduriz(lagets främsta målskytt), Susaeta och Balenziaga inte uttagna i kvällen trupp. Tränare Valverde har till och med plockat fram Kike Sola ur frysboxen kvällen till ära, något som vittnar att han äntligen börjar ta sitt fönuft till fånga och faktiskt insett att vi måste fokusera på ligan. Europa får vi ta nästa år.

Om vi nu ska försöka gissa oss till en startelva så kanske andre målvakten Iago Herrerin får chansen i mål. Aurtenetxe till vänster. San José och Gurpegi bildar förmodligen mittlås(Laporte brukar vilas i EL) och vi får nog se De Marcos vikariera på högerbacksplatsen. På innermittfältet ser vi nog Benat och Rico. På kanterna ser jag gärna Muniain och att Aketxe får chansen att visa upp sig. Trots att Sola är uttagen tror jag att han är så långt ned på Valverdes lista att både Unai Lopez och framtidshoppet Williams går före honom.

En riktig B-betonad elva med andra ord. Allt tyder på att Torino går vinnande ur den här striden: Torinos formkurva som pekar uppåt, att Torino verkar satsa på EL, ett Athletic helt utan spelidé, Athletics dåliga form och B-elva.
Det är precis såna matcher vi absolut inte ska vinna.

Precis därför kommer säkert roulette-athletic vinna det här med en säker 0-2seger. Hur som helst kommer jag att sitta där och hoppas på vinst. Oavsett.

Aupa!