Sporting Gijón:

Sporting Gijón slåss för överlevnad den här säsongen och ligger inför den här omgången på 18:e plats med 28 poäng, två färre än Granada som är över strecket.

Närmast kommer klubben från en mållös match mot jumbon Levante där Sporting hoppats på en seger. Men innan dess besegrades överraskande Atlético Madrid med 2-1.

Därmed har Sporting Gijón tagit fyra poäng på de två senaste omgångarna och kommer att jaga tre nya på söndag. Lagets tränare Abelardo Fernández har sagt att varje återstående match är en final och att laget måste försvara sig väl mot Celta Vigo.

Celta Vigo:

Celta Vigo laddar om efter oavgjorda galiciska derbyt mot Deportivo la Coruña. Trots att ”de himmelsblåa” avslutade matchen med en spelare mer lyckades man inte ta alla tre poängen och 1-1 var rättvist.

Trots det oavgjorda resultatet ligger Celta Vigo kvar på den viktiga femte platsen eftersom Sevilla förlorade och Athletic Bilbao spelade lika mot Granada förra omgången. Därmed är ”de himmelsblåa” kvar på Europa League-platsen som man vill åt när det återstår sju omgångar av säsongen.

Eduardo Berizzo har sagt att matchen mot Sporting Gijón blir svår eftersom motståndarna kommer vara motiverade att ta sig från nedflyttningsplatserna. Celta Vigo saknar Marcelo Díaz och Andreu Fontás som är skadade och Theo Bongonda är tveksam till spel eftersom han haft halsfluss i veckan men är med i truppen.

Preliminär startelva:

Rubén Blanco;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Nemanja Radoja, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, Iago Aspas, Nolito.

Om matchen:

Vad: La Liga, omgång 32, Sporting Gijón-Celta Vigo.
Var: El Molinon.
När: Söndag, 12:00, 10/4-2016.
TV: Viaplay och TV3 Sport.