Real Sporting de Gijón
Sporting är ett lag i en rejäl svacka och de har inte vunnit på åtta matcher, varav de fyra senaste är förluster. Detta gör att de ramlat ner under strecket och de ligger just nu näst sist på 24 poäng, samma antal poäng som Levante som parkerar sist i tabellen.
Det är dock fortfarande alldeles för jämnt för att något lag ska räknas bort i botten och klubben jobbar såklart för att få tillbaka laget på banan. 
Åtgärderna har varit att träna riktigt hårt under hela veckan, förutom under fredagen. De har även jobbat med en psykolog och haft en middag för att svetsa ihop laget.

Asturierna har ett tungt avbräck mot Atleti då deras mittback Bernarndo går skadad. Även Halilovic missar matchen pga avstängning. Tveksam till spel är Dani Ndi som dock tränade under fredagen. Positivt är i alla fall att Vranješ återvänder från sin avstängning.

Form
Malága 1-0 Sporting
Sporting 0-2 Athletic
Granada 2-0 Sporting
Sporting 2-4 Espanyol
Betis 1-1 Sporting

Poteniell startelva
Cuéllar 
Lora - Hernández - Meré - Vranješ 
Sérgio Álvarez - Mascarell 
Carmona - Ndi - Jony 
Sanabria

Club Atlético de Madrid
Det är fortsatt glada miner i Atlético Madrid efter att de lyckades ta sig vidare från straffrysaren mot PSV i Champions League. Nu när lottningen är klar för nästa omgång blev motståndet svårast möjliga i FC Barcelona. Fördelen är dock att Atleti avslutar dubbelmötet på hemmaplan. 
På tal om Champions League så är nu Atlético, enligt UEFAs rankning, det fjärde bästa laget i Europa. 

De rödvita kommer att få klara sig utan sin klippa Godín ett tag framöver då han gick av planen skadad mot PSV. Borta är även Tiago och Savic pga skador. Med två mittbackar av fyra borta går Lucas in i mittlåset och som back-reserv blir hans yngre broder Theo. 
Utöver det ställs även Óliver Torres över av tekniska skäl, igen. 

Form
Atlético 8-7 PSV
Atlético 3-0 Deportivo
Valencia 1-3 Atlético
Atlético 3-0 Sociedad
Real 0-1 Atlético

Truppen
Oblak and Moyá,Filipe Luis, Jesús Gámez, Lucas, Juanfran, Giménez, Nacho Monsalve, Teo, Koke, Kranevitter, Augusto, Gabi, Saúl, and Thomas, Griezmann, Fernando Torres, Correa, och Vietto.

Poteniell startelva
Oblak
Juanfran - Giménez - Lucas - Filipe
Saúl - Gabi - Thomas - Koke
Griezmann - Torres

Matchfakta
Datum: Lördagen den 19/3
Tid: Kl 16:00
Var: El Molinón, Gijón
Tv: Nepp ingen tv, men matchen finns tillgänglig på Viaplay från 15.55.