FIFAs transferförbud är uppskjutet och eftersom ingen vet om och när Barcelona kan få värva igen lär det vara full aktivitet under kommande Silly Season. Många spelare ryktas ha gjort sitt i klubben och enligt katalanska medier ska det bara finnas sex spelare som sitter säkert under sommarens transferfönster – Messi, Iniesta, Neymar, Busquets, Piqué och Alba. I den här artikeln går vi igenom kontraktssituationen i truppen.
 
 
Víctor Valdés
Kontrakt: 30 juni 2014
 
Barcelonas nummer ett har sedan tidigare bekräftat att han lämnar klubben och trots den allvarliga knäskadan han ådrog sig i slutet av mars rapporteras det att 32-åringen inte ändrat sig gällande beslutet att lämna. Både Manchester City och Monaco är klubbar som har nämnts flitigt bland möjliga destinationer för Víctor. I nuläget verkar som att den franska (nåja) klubben blir Víctor Valdés hem från och med nästa säsong.
 

José Manuel Pinto
Kontrakt: 30 juni 2014
 
Den 38-årige andramålvakten har hängt kvar i Barcelona i en skör tråd. Redan förra säsongen var det tal om att klubben inte skulle förnya spanjorens kontrakt, men i slutändan fick han kontraktet förlängt med ett år trots allt. Nu har det året snart löpt ut och trots att Pinto har fått en hel del speltid på grund av Víctor Valdés skada tycks han inte ha övertygat ledningen om att det skulle vara värt att förnya hans kontrakt ytterligare ett år. Ryktas flytta till USA efter säsongen, i fotbolls- eller musiksyfte verkar dock oklart.
 

Oier Olazábal
Kontrakt: 30 juni 2015
 
Den 24-årige basken har under de senaste åren pendlat mellan att sitta på bänken i Barcelona och Barcelona B, men har den här säsongen bara tillhört A-laget. Målvakten har inte spelat en enda minut den här säsongen och hans kontrakt går ut nästa sommar. Oier har ingen framtid i klubben ens som tredjemålvakt och lämnar därmed troligtvis under det kommande transferfönstret.
 

Martín Montoya
Kontrakt: 30 juni 2018
 
Högerbacken, som kom till Barcelona som 8-åring, har fått ganska knapert med speltid och ryktades under förra året till bland annat Liverpool och Napoli. 23-åringen skrev dock på ett nytt kontrakt med Barcelona i slutet av mars och lär inte lämna klubben i sommar.
 

Gerard Piqué
Kontrakt: 30 juni 2015
 
Under våren har det rapporterats att Barcelona och den gänglige katalanen förhandlar om en kontraktsförlängning, vilket skulle hålla Piqué i klubben till sommaren 2018. 27-åringen sägs vara en av få spelare i Barcelona som sitter säkert under sommarens transferfönster, vilket skulle innebära att Piqué har övertag vad gäller kontraktsförhandlingarna. Förhoppningsvis når de båda parterna en överenskommelse inom kort och att Piqué skulle lämna klubben i sommar känns snudd på omöjligt.
 

Carles Puyol
Kontrakt: 30 juni 2016
 
Barcelonas kapten meddelade tidigare under våren att han och klubben bryter kontraktet. Carles har varit oerhört skadedrabbad de senaste åren och känner enligt egen utsago att han inte kommer att nå upp till sin högsta nivå igen. Det är svårt att smälta, men el capità har spelat sin sista match för Barcelona. Förhoppningsvis får vi se honom i en annan roll inom klubben nästa säsong. Det ryktas om att han skulle kunna bli Luis Enriques assisterande tränare, men det bör nog tas med en stor skopa salt.
 

Javier Mascherano
Kontrakt: 30 juni 2016
 
Mittfältaren som omskolades till mittback har ryktats bort från Barcelona ett tag nu. Napoli tycks vara mest intresserade av argentinarens tjänster, men även Liverpools ryktas vara sugna på att få tillbaka sin defensive mittfältare som Barcelona värvade för snart fyra år sedan. Då Barcelona har ont om mittbackar finns det en del som pekar på att 29-åringen stannar, men det beror helt på vilka som värvas. Man kan dock inte utesluta att Mascherano lämnar Barcelona i sommar.
 

Marc Bartra
Kontrakt: 30 juni 2017
 
Marc Bartra har äntligen fått någorlunda regelbunden speltid den här säsongen och har verkligen visat framfötterna. Canteranon förlängde nyligen sitt kontrakt och det är ingen hemlighet att 23-åringens dröm är att lyckas i Barcelona. Bartra är ett stort framtidshopp i Barcelona och det finns ingenting som talar för att spelaren och klubben skulle gå skilda vägar i sommar.
 

Jordi Alba
Kontrakt: 30 juni 2017
 
Den hemvändande sonen är en av de spelare katalanska medier benämner som ”untouchable”. Alba anslöt till Barcelona för två somrar sedan, skrev på ett femårskontrakt och lär sitta bombsäkert i sommar.
 

Adriano Correira
Kontrakt: 30 juni 2017
 
Ytterbacken gör oftast ett bra jobb som back-up, både till höger och vänster i backlinjen. Brassen må vara skadebenägen, men lär fortsätta i Barcelona nästa säsong.
 

Dani Alves
Kontrakt: 30 juni 2015
 
Brasilianarens kontrakt går ut nästa sommar och det har varit knäpptyst kring en eventuell förlängning av hans kontrakt. Mycket tyder på att 31-åringen lämnar i sommar då det är Barcelonas sista chans att kunna dra in några pengar på brassen. Annars lämnar han gratis efter nästa säsong om klubben och spelaren inte skulle komma överens om en förlängning helt från ingenstans. Alves har skänkt otroligt mycket glädje till culés i sex års tid, men det är nog dags att skiljas åt i sommar, tyvärr. PSG och Manchester City ryktas vara möjliga destinationer för brassen, varav de förstnämnda känns mer troliga.
 

Cesc Fàbregas
Kontrakt: 30 juni 2017
 
Efter att ha blivit hårt kritiserad och utbuad av de egna fansen sägs Cesc vilja lämna Barcelona i sommar. Andra rapporter menar att katalanen fortfarande är inställd på att avsluta sin karriär i sin moderklubb. Xavi lär börja fasas ut från startelvan under nästa säsong och det kan innebära att Cesc får en större roll i laget. Stannar nog.
 

Xavi Hernández
Kontrakt: 30 juni 2016
 
Barcelonaikonen börjar komma till åren och lär inte få en lika stor roll i laget nästa säsong. Om han finner sig i det återstår att se. Vissa lösa rykten om att Xavi skulle lämna Barcelona för spel i USA eller Qatar har förekommit, men känns inte särskilt troligt. Xavi har oräkneliga gånger sagt att han vill avsluta sin karriär i Barcelona, så att han skulle lämna Barcelona i sommar känns mer eller mindre uteslutet.
 

Andrés Iniesta
Kontrakt: 30 juni 2018
 
Den lilla magikern har nyligen kritat på ett nytt kontrakt som håller honom i Barcelona i ytterligare fyra år. En av de viktigaste kuggarna i Barcelona. Lämnar garanterat inte.
 

Jonathan Dos Santos
Kontrakt: 30 juni 2015
 
Att mexikanen fortfarande är kvar i Barcelona är något av ett under. Dos Santos pendlade mellan Barcelona och Barça B innan han flyttades upp permanent för två år sedan. Har aldrig riktigt fått chansen att visa upp sig på allvar i Barcelona, men har ändå stannat kvar och försökt kämpa sig till en plats i laget. 24-åringen ådrog sig en allvarlig knäskada i oktober förra året och håller fortfarande på att återhämta sig. Har ingen framtid i Barcelona, men det återstår att se om han envisas med att stanna kvar tills kontraktet går ut nästa sommar eller om han lämnar redan i år.
 

Sergio Busquets
Kontrakt: 30 juni 2018
 
Mittfältsgeniet förlängde kontraktet med Barcelona förra året och det finns inte på kartan att katalanen lämnar klubben i sommar. En av de sex ”untouchables”, enligt katalanska medier.
 

Alexandre Song
Kontrakt: 30 juni 2017
 
Kameruniern anslöt från Arsenal för snart två år sedan och har inte gjort något större avtryck i Katalonien. Har själv sagt att han vill tillbaka till Premier League den dagen han lämnar Barcelona och det kan mycket väl bli redan i sommar. Om Mascherano blir kvar och slipper spela mittback kan argentinaren ta Songs plats som back-up till Busquets och kameruniern kan återvända till England – antingen tillbaka till Arsenal eller till Manchester United som också sägs vara intresserade av 26-åringen.
 

Sergi Roberto
Kontrakt: 30 juni 2015
 
Sergi hade en klausul i sitt kontrakt som gjorde att han flyttades upp till Barcelonas A-lag från Barça B förra sommaren och trots att han fått mer speltid än de flesta räknade med har han inte övertygat. Har talang och potential, men behöver spela regelbundet för att fortsätta utvecklas. Lämnar antingen denna sommar eller nästa, när hans kontrakt går ut.
 

Pedro Rodríguez
Kontrakt: 30 juni 2016
 
Ganska ifrågasatt under flera år nu, men har ryckt upp sig den här säsongen och gjort bra ifrån sig. Det är ganska tyst om Pedro, både från Barcelonahåll och från andra klubbar. Blir nog kvar även nästa säsong om inget jättebud dyker upp.
 

Alexis Sánchez
Kontrakt: 30 juni 2016
 
Chilenaren har gjort sin bästa säsong någonsin i Barcelona, men ryktas ändå vara transferlistad av Barcelona i sommar. Juventus sägs vara överens med anfallaren och ska nu bara komma överens med Barcelona, som alltså är positiva till en övergång. Alexis lämnar med stor sannolikhet Katalonien i sommar.
 

Lionel Messi
Kontrakt: 30 juni 2018
 
Sviktande form och rykten om att La Pulga är missnöjd med hur klubben sköts ledde till spekulationer om argentinarens framtid. Oljeklubbar som PSG och Manchester City ryktades sukta efter Messis signatur och även Real Madrid verkade tro att de skulle kunna locka Leo från Barcelona, åtminstone förra sommaren. Utdragna kontraktsförhandlingar mellan Messi och Barcelona tycks nu vara så gott som avslutade och de båda parterna ska vara överens om ett nytt, mer lukrativt kontrakt för Leo. Hade ledningen schabblat bort världens bäste från klubben hade det väl blivit ramaskri bland culés. Messi ska ingenstans i sommar, utan ska fortsätta leda Barcelona till nya framgångar.
 

Neymar da Silva
Kontrakt: 30 juni 2018
 
Framtiden. Definitivt kvar nästa säsong.
 

Ibrahim Afellay
Kontrakt: 30 juni 2015
 
Holländaren har varit oerhört skadedrabbad sedan han skrev på för Barcelona vintern 2010/2011. Minimalt med speltid bäddade för en utlåning och destinationen blev Schalke 04, men fler skador satte stopp för hans sejour i Tyskland. Afellay är nu skadefri, men får fortfarande allt som oftast ta plats på läktaren när Barcelona spelar. Holländaren sitter på ett utgående kontrakt och Barcelona lär försöka hitta en ny klubbadress till 28-åringen i sommar.
 

Cristian Tello
Kontrakt: 30 juni 2018
 
Den 22-åriga yttern förnyade kontraktet med Barcelona förra hösten, men hans framtid i klubben känns högst osäker. Tello verkade inte nöjd över att bytas in för att få tiden att gå i slutminuterna i matchen mot Getafe i helgen och det mesta talar för att hans Barcelonakarriär är över. Den vindsnabba katalanen har potential, men brist på speltid har gjort att utvecklingen stagnerat och hans dåliga förstatouch gör att han inte riktigt håller i Barcelona. Ryktades vara nära Liverpool redan förra sommaren, kanske blir det verklighet i år? Tottenham och Arsenal sägs också ha visat intresse.
 

Isaac Cuenca
Kontrakt: 30 juni 2015
 
Upp som en sol, ner som en pannkaka. Cuenca kom från ingenstans, slog sig in i truppen i Barcelonas A-lag och försvann sedan. Skador har satt stopp för hans utveckling och hans framtid är helt klart någon annanstans än i Barcelona. Vi säger adéu till Cuenca i sommar.
 


Utlånade spelare
 

Rafael ”Rafinha” Alcântara
Kontrakt: 30 juni 2016
 
Flyttades upp från Barcelona B förra sommaren, men insåg att han skulle ha svårt att slå sig in på Barcelonas stjärnspäckade mittfält och gjorde ett smart val när han accepterade en utlåning till Celta Vigo. 21-åringen har utvecklats rejält på Celtas mittfält under ledning av Luis Enrique. Frågan är om han skulle må bäst av en fortsatt utlåning med en i princip garanterad plats i startelvan eller om det är dags för brassen att komma hem i sommar?
 
Gerard Deulofeu
Kontrakt: 20 juni 2017
 
Likt Sergi Roberto och Rafinha flyttades det blonda yrvädret upp från Barcelona B förra sommaren och även Deulofeu valde en utlåning framför bänken i Barcelona. Premier League lockade ynglingen och Everton blev destinationen. Den 20-åriga katalanen har fått ganska sparsamt med speltid, men verkar ha visat sin fulla potential när han väl har fått chansen. Det lutar åt ännu ett års utlåning för Deulo, som troligtvis stannar i Everton även nästa säsong. Rykten har dock gjort gällande att ynglingen returnerar till Barcelona i sommar, så det återstår att se vilken tröja Deulofeu drar på sig när ligan drar igång i augusti igen.
 
Bojan Krkic
Kontrakt: 30 juni 2015
 
Bojans kontrakt går ut nästa sommar och Barcelona ser inte ut att vara intresserade av att behålla katalanen. Anfallaren hade skyhöga förväntningar på sig när han flyttades upp till Barcelonas A-lag redan som 16-åring 2007. Bojan infriade inte förväntningarna och såldes 2012 till Roma, där han inte heller rosade marknaden. En utlåning till Milan och en märklig klausul i kontraktet senare var Bojan återigen tillbaka i Barcelona, bara för att lånas ut till Ajax. Den nu 23-åriga Bojan lär säljas eller lånas ut på nytt i sommar.Vilka spelare tror eller hoppas du lämnar klubben i sommar? Diskutera gärna i kommentarsfältet nedan.