När: Söndag 24 oktober kl 19:00
Var: Ramon Sanchez Pizjuan, Sevilla
Hur: Canal+Sport 1 / Sport HD

Athletic kommer från en bra match förra veckan där man spelade väldigt bra fotboll i första halvlek och sen slog av på tempot helt i andra halvlek mot ett blekt Zaragoza. Det här är en helt annan match. Här kan man inte slå sig till ro, utan här gäller det att hålla i hatten mot ett kvickt och välspelande Sevilla.

När det gäller bortaspel med laget från Bilbao så är det lockande att dras ned i ett väldans gnäll och klagande på de spelare som ställs på banan i dessa matcher. Det är destruktivt och det är tråkigt spel osv. Men hur mycket vi än förbannar Caparrós och hans startelvor så kan vi inte påverka uttagningarna. Så jag skriver inte mer än så, men ändå väl medveten om att jag inte lyckades särskilt bra med att inte nämna – vad jag tycker är - en stor del av problemet i bortaspelet de senaste säsongerna.

Nåväl, åter till matchen imorgon. Amorebieta har lite känningar av skada och Ustaritz får nytt förtroende som mittback mot Sevilla, och det ska han ha. Han gjorde en bra match mot Zaragoza. Samtidigt som det inte finns så många andra alternativ, men Ocio på skadelistan också.

Koikili får ta hand om vänsterbacken fortsatt när vi har Aurtenetxe på U19-uppdrag med landslaget. Mittfältet är som vanligt det största samtalsämnet och det är svårt att inte tagit intryck av förra matchens kantspelare Muniain och Susaeta som båda gav offensiven en helt ny dimension. Låt mig i alla fall gissa att en av dessa herrar ändå startar mot Sevilla.

Truppen ser ut så här:

Iraizoz, Toquero, Koikili, Ustaritz, San José, Iturraspe, Llorente, De Marcos, Gabilondo, Raúl, Susaeta, Iraola, Orbaiz, Gurpegi, Ion Vélez, Balenziaga, Javi Martínez, Muniain.

Jag tror jag har spikat startelvan endast en eller två gånger under min tid som skribent så ta min gissade laguppställning med en nypa salt.

Iraizoz
Iraola – San José – Ustaritz – Koikili
Gurpegi – Javi Martinez – Orbaiz – Susaeta
Toquero – Llorente

Sevilla kommer från lyckat Europa League-spel senast i Ukraina och får nu ladda om för hemmamatch mot Athletic i ligan. Starka kontraster från match till match. Sevilla är ett bra lag med många bra spelare. Negredo är en spelare i form till skillnad mot Luis Fabiano som började på bänken senast. Kanouté och Negredo på topp blir lite att bita i för San José och Ustaritz. Landslagsspelaren Jesus Navas är skadad fortfarande och är ju ett stort avbräck för Sevilla så klart.

Caceres har fått bra kritik för sina insatser som mittback och Renato brukar vara bra mot baskerna. Sevilla har dock mer att bevisa i sitt hemmaspel med bara en vinst i ligan. De kommer att sätta högsta fart från början och de är i högsta grad en kandidat till topp fyra-placeringar senare i vår.

Truppen som Manzano tagit ut för Sevillas räkning ser ut så här:

Palop, Caceres, Navarro, Romaric, Perotti, Luis Fabiano, Renato, Kanoute, Javi Varas, Escudé, Alfaro, Capel, Negredo, Dabo, Alexis, Konko, Guarente, Jose Carlos.

Sammanfattningsvis så tror jag det kan bli en väldigt underhållande match mellan sjuan och åttan i primeran. Jag tror att det är fördel Sevilla, men tanke på hemmaplan och att det är ett bra lag som är svåra att slå på Sanchez Pizjuan. Dock så finns det möjlighet att störa dem men då måste Iraizoz slippa hämta bollen i nätmaskorna allt för tidigt i matchen.

Sevillaredaktionen verkar självsäkra då alla tippar vinst mot lejonen. Vi får se grabbar. Vi får se!

Aupa Athletic, säger jag bara.