Sevilla:

Sevilla och Celta Vigo möter varandra på måndagskvällen. Inför mötet ligger Sevilla i mitten av tabellen och har tagit nio segrar på tjugofem matcher. Utav de nio segrarna är åtta tagna på hemmaplan och laget är starka hemma på Sánchez Pizjuán.
     Sevilla kommer närmast från två tuffa matcher. I onsdags spelade laget den andra semifinalen mot Atlético Madrid i spanska cupen. Matchen slutade 2-2 men Madrid-laget gick vidare med totalt 4-3.
     Innan dess spelade Sevilla en tuff bortamatch mot Barcelona som de förlorade med 2-1. Men Sevilla har spelat bra de senaste matcherna och ser starka ut. 

Celta Vigo:

Abel Resino har tagit över som tränare för de himmelsblåa och i hans första match tog laget en efterlängtad seger mot Granada. Det var Celtas första seger sedan januari och laget gjorde två mål i samma match, något som de inte gjort sedan 3-1 segern mot Valladolid i januari.
    - Jag hoppas att den här segern ger oss andningsrum och gör så att vi fortsätter kämpa. Vi har ett tufft schema framför oss, speciellt de närmaste matcherna, och den här segern var viktig av många anledningar. Segern för oss närmare kampen vid nedflyttningsstrecket och vi kan få självförtroende ifrån den, sa Resino efter matchen.
    Tränaren var lättad men han tyckte att laget uppträdde nervöst och med ångest ibland.
    - Från och med nu måste vi jobba hårt för att vi har många saker att rätta till, sa Resino på presskonferensen.
   I matchen mot Granada såg spelarna piggare ut och visade mer vilja men det är en klurig bortamatch för Celta. Det är viktigt att spelarna fortsätter på spelet från den senaste matchen och tar med sig viljan, energin och framåtandan de visade.
   I och med segern tog Celta in poäng på lagen ovanför nedflyttningsstrecket. De himmelsblåa är nu två poäng efter Zaragoza som redan har spelat sin match den här omgången. Därmed kan de himmelsblåa gå om Zaragoza vid seger och ta sig över nedflyttningsstrecket.  
    Abel Resino har sagt att laget måste vinna på bortaplan om man ska stanna kvar i ligan.
    - Vi måste snabbt bli bättre på bortaplan, om vi vill stanna kvar i den här ligan måste vi börja vinna borta. Vi är ett av de sämsta lagen i Europa på att göra mål på bortaplan och det är naturligtvis ett problem. Det är en fråga om förtroende och mentalitet och om vi fortsätter arbeta hårt så kommer det förhoppningsvis att ändras, har tränaren sagt innan matchen mot Sevilla.

Abel Resino har tagit ut arton spelare till matchen, de är följande:

Sergio Álvarez, Roberto Lago, Borja Oubiña, Jonathan Vila, Álex López, Mario Bermejo, Iago Aspas, Danijel Pranjic, Gustavo Cabral, Javi Varas, Vadim Demidov, Carlos Bellvís, Chu Young-Park, Fabián Orellana, Quique de Lucas, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández och Jonny Castro.

Vi kan notera att Samuel Llorca och Hugo Mallo missar matchen på grund av skador. Men även Natxo Insa, Andrés Túñez och Toni Rodriguez får stanna hemma eftersom de inte är med i truppen. Men alla spelare som startade förra matchen är med i truppen och därför kan vi nog se en liknande startelva i denna match.

Om matchen:

Celta och Sevilla möter varandra i vad som blir den sista matchen i omgång 26 för den spanska högsta ligan. Förra matchen lagen emellan vann Celta med 2-0 på hemmaplan efter att Iago Aspas och Quique de Lucas gjort varsitt mål.
    Aspas såg piggare ut i Celtas senaste match mot Granada och var mer delaktig i spelet. Anfallaren fick även göra mål och måste fortsätta prestera framåt om Celta ska vinna. Man kan även hålla ett öga på Fabián Orellana som sett pigg ut sedan han värvades i januari.
    En värvning som inte fått lika mycket speltid är Danijel Pranjic och det vore kul om han fick speltid. Han kan spela på flera positioner och kan bli viktig att få in spelet.
    Det var inte bara Aspas som såg mer alert ut mot Granada utan hela laget verkade ha fått ny energi under Abel Resinos ledning. Förhoppningsvis ser det likadant ut i den här matchen och Celta kan hålla bollen inom laget.
    Men det blir en tuff bortamatch, dels på grund av att motståndet är bra och för att Celta har varit nästintill bedrövliga på bortaplan hittills den här säsongen. På tretton bortamatcher har de himmelsblåa en seger, en oavgjord och elva förluster.
   Kanske kan Abel Resino ändra på det och ta sin andra raka seger som tränare för Celta.

Var: Sánchez Pizjuán.
När: 4/3-2013.
Tid: 21:30.
TV: C More Sport.
Vad: Omgång 26 av Primera División.