Sevilla:

De senaste två årens Europa League-vinnare Sevilla står emellan Celta Vigos fjärde final i Copa del Rey och första på 15 år. Det andalusiska laget är i god form och har bland annat tio raka segrar på hemmaplan i ligaspelet.

I helgen besegrades Levante med 3-1. Sedan vilade laget i måndags och tränade igen under tisdagen bakom stängda dörrar. Då med Ever Banega som var tillbaka i träning efter sin skada och nyförvärven Federico Fazio och Diogo.

Banegas återkomst till träning är viktigt för Sevilla eftersom han missat de två senaste matcherna och om han spelar blir mittfältaren farlig. Andra bra spelare i klubben är bland annat Kevin Gameiro och Grzegorz Krychowiak.

Celta Vigo:

Senast Celta Vigo spelade final i Copa del Rey var 15 år sedan mot Zaragoza (matchen spelades i just Sevilla) och då med bland annat Eduardo Berizzo som spelare. Därför är tränaren sugen på revansch men har sagt att semifinalerna mot Sevilla blir tuffa men att han förtroende för sina spelare och den starka form som laget är i.

Berizzo betonade även att Celta Vigo måste fortsätta spela sitt spel och flera spelare har uttalat sig om matchen. Sergio Álvarez sa att laget ska försöka hålla nollan och få ett bra utgångsläge inför returen nästa vecka på Balaídos.

Iago Aspas som spelade i Sevilla för ungefär 1,5 år sedan har varnat för att Sanchez Pizjuan är en väldigt svår arena och att förlust med ett mål skulle vara acceptabelt men att han självklart hoppas på seger.

Celta Vigo är dock ett av få lag som den här säsongen har besegrat Sevilla på deras hemmaplan. I den femte omgången av La Liga vann ”de himmelsblåa” med 2-1 efter framför allt en fantastisk första halvlek. Men efter det har andalusierna tio raka segrar på Sanchez Pizjuan mot bland annat Barcelona och Real Madrid.

Med andra ord kommer det att bli en tuff bortamatch för Celta Vigo under torsdagskvällen och laget får klara sig utan både Andreu Fontás och Nolito missar matchen på grund av sina skador som hållit de borta från spel ett tag. Men både Rubén Blanco och nyförvärvet Marcelo Díaz är med i truppen och den sistnämnda kan göra sin debut för Celta Vigo.

Preliminär startelva:

Rubén Blanco;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Sergi Gómez, Jonny Castro;
Daniel Wass, Nemanja Radoja, Pablo Hernández;
Fabián Orellana, John Guidetti, Iago Aspas.

Om matchen:

Det här är första gången av tre som lagen möter varandra på sju dagar, två matcher i cupen och en i ligan i helgen.

Vad: Copa del Rey, semifinal 1/2, Sevilla- Celta Vigo.
Var: Sanchez Pizjuan (Sevilla).
När: Torsdag, 20:30, 4/2-2016.
Tv: Eurosport 2.