Real Sociedad
Den anrika klubben från Baskien har haft en händelserik säsong, allt från tränarbyte till Europa League-spel och motgångar i ligan. Real Sociedad började säsongen med Eusebio Sacristan vid rodret och trots blandade resultat i ligan, gick laget vidare i Europa League men efter juluppehållet gick det väldigt illa för laget då Sociedad vann endast två matcher av tolv i ligan och även i Europa league förlorade laget mot Red Bull Salzburg och tog farväl av turneringen. 
I mitten av mars bestämde klubben sig för att sparka Eusebio efter två och ett halvt år och ersatte honom med B-lags tränaren Imanul Alguacil. Laget har ryckt upp sig under Alguacil och hans facit är 5 vinster, 1 oavgjort och 2 förluster. Det är inte mycket som talar för att Alguacil förblir tränare för Sociedad även nästa säsongen då klubben har höga ambitioner att konkurrera om europa-platser nästa säsong. Imanol Agirretxe och Héctor Moreno är skadade och missar matchen. Även hos Real Sociedad gör deras kapten sin sista match för klubben, vi pratar förstås om Xabi Prieto som har spelat hela sin karriär i klubben i hans hjärta. 

Barcelona
Säsongen kunde slutat med två inhemska titlar och en förlustfri svit i ligan men den nollan sprack mot Levante efter en horribel insats och dagens match kommer i stället handla endast om Iniesta och hans farväl av klubben. Vermaelen är skadad, Sergio Roberto är avstängd och Paulinho har fått ledigt och är ej inkluderad i matchtruppen. Efter matchen kommer spelarna som spela VM, packa väskorna och ansluta till sina respektive landslag och för resten av spelarna påbörjar ledigheten.

Kommentar
Under veckan har det pågått olika aktivitet för att hylla Iniesta och i fredags samlades laget och Iniesta gamla lagkamrater, Xavi och Etoó för att hylla San Andres. Denna match kommer bli väldigt speciellt för fansen och klubben då en legend ska göra sin sista match i den blåröda tröjan. En spelare som är en av världens bästa mittfältare genom tiderna och en spelare som har betytt oerhört mycket för klubben Barcelona. Det kommer vara mycket känslor, tårar och hyllningar och man får hoppas att Iniesta återvänder till klubben i en snar framtid och hjälpa klubben utvecklas ännu mer. 

Trots 2 inhemska titlar kommer sväva en moln av osäkerhet och oro över klubben, hur vidare kommer Valverde fortsätta i klubben och vem kommer ersätta honom ifall han slutar, vilka spelare lämnar laget och vilka som ansluter, hur blir det med Busquets och Umtiti och deras förlängningen med klubben och den viktigaste frågan om klubben kommer fortsätta i samma riktning som nu med Bartomeu vid rodret som tillsammans med sin team försöker bryta ner Cruyff arv, strunta i La Masia och göra klubben till en kommersiellt projekt.