Målvakter:

Yoel Rodríguez. 
Sergio Álvarez.
Rubén Blanco. 

Målvaktskampen - tre spelare slåss om samma position

När Javi Varas skadade sig i slutet av förra säsongen fick Rubén Blanco hoppa in och han gjorde det bra. I den sista omgången mot Espanyol stod den unge målvakten för några bra räddningar. Han är bara 18 år men kämpar mot Sergio Alvarez och Yoel Rodríguez om startplatsen. Den sistnämnda är tillbaka i Celta Vigo efter att ha varit utlånad förra säsongen. 

Alvarez har sagt att han tränat hårt för att bli den som Luis Enrique väljer som förstemålvakt men den nye tränaren inte sagt vem som ska stå i premiäromgången. Det är svårt att säga vem som startar mellan stolparna på måndag mot Espanyol.

Ryktades om ny målvakt - Enrique valde de som fanns

Det ryktades ett tag om att Enrique skulle vilja värva en ny målvakt, bland annat Daniel Aranzubia från Deportivo la Coruña nämndes som ett alternativ. Men det hetaste spåret var nog Javi Varas, som spenderade förra säsongen på lån i Celta Vigo. 

Sevilla-målvakten var populär i omklädningsrummet och gjorde bra i från sig på planen. Men de ljusblåa hade inte pengar för att köpa spelarna och för att betala hans lön. Luis Enrique har istället valt att inleda säsongen med de tre målvakter som fanns i truppen när han kom.

Backar:

Hugo Mallo.
Gustavo Cabral. 
Jonathan Vila. 
Samuel Llorca. 
Andreu Fontás.
Carlos Bellvís. 
Jonny Castro. 
Andrés Túñez.
Toni.
Jon Aurtenetxe.

Olika uppställningar i backlinjen

Under försäsongen har Enrique spelat med två olika uppställningar i backlinjen. De ljusblåa inledde träningsmatchen mot Porto med tre mittbackar och två yttrar som tog hand om kanterna. 

Det gjordes till den andra halvleken om till en backlinje med fyra spelare och då tog Celta Vigo över mer på mittfältet. Sår här såg det under flera träningsmatcher och tanken verkar vara att laget ska kunna variera mellan de två spelsystemen beroende på motståndare.

Ökad konkurrens i försvaret - positivt enligt Túñez

I och med värvningen av Andreu Fontas har konkurrensen i backlinjen ökat. Något som Andrés Túnez inte ser det som något problem. 
    - Andreu är en bra spelare. Han presterade i Barcelona, som är ett av de bästa lagen i världen och det säger allt. Det är även en bra person som är entuasiatisk och det är positivt för Celta. För mig kommer laget först.  Att konkurrera med honom kommer att förbättra mig. Jag är lugn men kommer att jobba hårt för att förtjäna en plats i startelvan. 

Andrés Túñez har höga förväntningar inför den kommande säsongen som börjar snart. Mittbacken uppskattar den nye tränaren, tror inte att klubben kommer sakna Iago Aspas utan att de nya värvningar kommer att göra det bra.

- Enrique har börjat med att förbättra defensiven och det är normalt. Försvaret är livsviktigt om ett lag ska fungera. Om vi försvarar oss bra och släpper in få mål så är det bra. Vi har bra spelare som kan göra mål där framme. Det är bra att tränaren använder sig av olika defensiva system eftersom motståndarna är olika i varje match och det är bra att kunna variera sig. Enrique har varit väldigt tydlig och vi har anpassat oss till de två systemen snabbt. Om vi fortsätter såhär tror jag att det kommer gå bättre för oss än förra året.

- Vi lär och blir bättre varje gång vi tränar. Vi har mycket som kan förbättras och vi anpassar oss fortfarande till tränarens idéer men vi jobbar hårt. Vi är igång, och om vi fortsätter på ett liknande sätt tror jag att vi kan inleda den kommande säsongen på ett bra sätt.

Fortsatta skaderoblem för Llorca

Samuel Llorca har problem med korsbandet i sitt högerknä och opererades i mitten av juli. Det var redan på andra dagen under försäsongen som mittbacken gick av en träning med smärta i sitt knä. Röntgen visade senare att korsbandet hade slitits av och då verkade det som 28-åringen skulle vara borta i cirka ett halvår. Därmed missar han säsongsinledningen.

Förra säsongen drogs Llorca med problem i sitt vänsterknä och missade många matcher. Backen får nu återigen sitta brevid planen när matcherna spelar. 

Högerbackspositionen intressant - Mallo tillbaka

Jonny Castro gjorde bra ifrån sig som högerback förra säsongen när Hugo Mallo var skadad. Men nu är den ordinarie ytterbacken tillbaka och tar plats i startelvan. Det kan bli en intressant kamp mellan dessa två herrar under säsongen.

Castro var ledig längre än de andra spelarna och kom tillbaka till träning igen efter att ha spelat VM med Spaniens U20-landslag.
   -  Det är svårare att komma tillbaka två veckor senare än de andra spelarna men jag kommer att träna hårt för att övertyga tränaren om att jag är en startspelare. Hugo (Mallo) är tillbaka, jag är glad för honom och vi har en bra rivalitet för samma position.

Det var i januari som Hugo Mallo allvarligt skadade knäet mot Real Madrid i Copa del Rey. Skadan höll 22-åringen borta från spel i sju månader men nu ser det bättre ut och backen ser fram emot nästa säsong.
     - Jag är helt återställd och försöker komma till min bästa form inför den nya säsongen. Knäet är bra och jag måste tacka sjukgymnasterna samt fansen som hjälpt mig under de senaste månaderna. Jag har sett fram emot att träna med laget och känner mig väldigt bekväm. 

Det är kul att den unga och lovande backen är tillbaka. Det ska bli roligt att följa honom under den kommande säsongen. 

Jon Aurtenetxe - det senaste tillskottet

I måndags blev det klart att Celta Vigo lånar Jon Aurtenetxe från Athletic Bilbao över den kommande säsongen. Därmed är luckan efter Roberto Lago fylld och det ska bli intressant att följa 21-åringen. 

Han kom till Athletic Bilbao som tioåring och har sedan dess utvecklats till en lovande talang. Aurtenetxe har representerat flera av Spaniens ungdomslandslag.

Mittfältare:

Borja Oubiña. 
Alex López. 
Fabian Orellana. 
Levy Madinda. 
Michael Krohn-Delhi. 
Augusto Fernandez.
Rafinha.

Natxo Insa har lämnat

På mittfältet har flera spelare fått lämna, bland annat Natxo Insa som gjorde målet som räddade kvar Celta Vigo i Primera división. Han är nu klar för Antalyaspor i Turkiet. Mittfältaren tackade nej till bud från flera spanska klubbar, bland annat Mallorca och Elche.

Oubiña viktig

Borja Oubiña är viktig som lagkapten och han spelade nästan alla matcher förra säsongen. Han står för viktig rutin i laget och var med redan av 2000-talet när laget spelade i Champions League en säsong. 
Den här säsongen kommer veteranen nog att få agera städgumma på mittfältet medan andra spelare tar hand om offensiven. 

Spännande nyförvärv

Rafinha ser spännande ut inför säsongen och han har tagits emot väl av fansen. Även Nolito som kan spela på mittfältet ska bli intressant att följa.

Anfallare:

Nolito.
David Rodriguez. 
Charles.
Mario Bermejo.
Santi Mina.

Problem med målskyttet under försäsongen - kan Charles producera?

Ett problem under försäsongen för Celta Vigo har varit målskyttet. Laget har gjort få mål och framåt har det inte varit så farligt. Förra säsongen gjorde de ljusblåa 37 mål och var med det näst sämst i Primera división efter Osasuna. Till den här säsongen har bästa målskyttet Iago Aspas lämnat för Liverpool och en viss oro finns för vem ska göra målen. 

Nolito och Charles är nyförvärv som är tänkta ska ersätta den uppskattade anfallaren. Den sistnämnda är inte orolig över att han inte ska kunna ersätta Aspas. 29-åringen, som spenderat tio säsonger i Segunda División, förbereder sig just nu för sin första säsong i Primera División och börjar komma i form.

Anfallaren tycker att han bevisade vad han kan förra säsongen när han hjälpte Almeria ta klivit upp till den högsta divisionen med sina 32 mål. Därför är Charles inte oroad över att fansen kommer att sakna Aspas. Under försäsongen har 29-åringens fysik blivit bättre och han tycker själv att det ser positivt ut. 
    - Förra säsongen slutade olyckligt eftersom jag fick problem med ljumsken. Jag hade två veckors semesters och hade inte tid att återhämta mig men nu ser det bättre ut. Jag börjar hitta mig själv, lite i taget och jag hoppas bara i perfekt form när ligan startar. 

Luis Enrique vet om att laget gjort få mål men den nye tränaren säger att han inte är orolig inför säsongen.
     - Vi är mitt i en del förändringar och jag begär nya saker från spelarna. Jag har inga tvivel om att laget kommer att göra det jag vill och jag hoppas att vi kommer göra fler mål än förra säsongen, säger den nye tränaren.

Celta Vigo håller på med att bygga ett nytt lag med en ny spelstil och tankesätt. Frågan är bara hur lång tid det tar innan allt sitter som det ska. Flera spelare har uttryckt glädje och förväntan inför den kommande säsongen. Men det finns även de som ber om tålamod och inte vill att fansen ska ha för höga förhoppningar.
    - Det här ett nytt projekt och vi behöver lite spelrum. Just nu kan vara avslappande och ha förtroende för laget eftersom det här bara är början. Det viktiga är vad som händer när säsongen börjar. Vi tränar morgon och kvällar, därför är det normalt att vi inte är helt fräscha under matcher. Men vi får försöka ta det lugnt och jag litar på anfallarna som finns i truppen samt att det kommer se bättra ut när ligan börjar, sa nyförvärvet, som skrivit på för fyra år, för ungefär en vecka sedan.

Aspas kommer att saknas

Iago Aspas var otroligt viktig för Celta Vigos anfallsspel förra säsongen och han kommer att bli svår att ersätta. Charles står för en tuff uppgift men förhoppningsvis kan han göra några mål. Sedan måste även mittfältarna och de andra offensiva spelarna producera framåt.

Roligt är det däremot för Aspas som gjort en bra försäsong för Liverpool. Anfallaren har bland annat stått för fyra mål på sju träningsmatcher men han får svårt att ta en plats i startelvan. 

Hoppas på Santi Mina

Offensivt ser det spännande ut med nyförvärven Nolito och Charles. Det vore även roligt om Santi Mina fick några chanser i a-laget och fick prova på spelet i den högsta divisionen. Anfallaren har nyligen flyttats upp till A-laget för den kommande säsongen och kan nog få chansen i några matcher.

Bermejo missar inledningen

Mario Bermejo skadade sig i slutet av förra säsongen och har missat hela försäsongen. Anfallaren kommer även att missa säsongsinledningen.