Direkt efter att kontraktet säkrats i ligan började Celta Vigo sin planering inför den här säsongen. Den åttonde juni utnämndes Luis Enrique till ny tränare och därmed försvann Abel Resino. Klubbens president Carlos Mourino motiverade ledarbytet med att Enrique mer står för den typ av fotbollsfilosofi som presidenten och de ljusblåa har.  

Försäsongen inleddes en månad senare, den åttonde juli, och har hållit på ett tag. Men snart är den slut och allvaret inleds. Celta Vigo inleder den nya säsongen mot Espanyol, samma lag som man mötte i den sista omgången förra säsongen. Då vann de ljusblåa och förhoppningvis kan spelarna göra lika bra i från sig i den här matchen.

De ljusblåas målsättning i år är att undvika nedflyttning och göra bättre ifrån än förra säsongen då kontraktet säkrades i den sista omgången. Många är förhoppningsfulla för vad nye tränaren Luis Enrique kan åstadkomma med sin spelstil och taktik. Det är en karismatisk tränare som har kommit till Galicien och han har gett nytt hopp till fansen. Presidenten Carlos Mourino har pratat om ett nytt projekt som ska etablera Celta Vigo i Primera división.

Hela försäsongen har Enrique jobbat för att få Celta Vigo att spela som han vill. Flera spelarna har berömt den nye tränaren för att han är öppen och för en dialog med spelarna. Träningen har oftast skett med en boll, vilket ska ha uppskattats i truppen.

Förutom träningarna, som oftast har varit två om dagen, har Celta Vigo spelat fem matcher under försäsongen. Den första var mot Coruxo FC och där vann laget med 1-0 efter mål av Augusto Férnandez.

Efter det åkte laget till Portugal för ett träningsläger samt match mot Porto på Estadio Dragao. Där blev det förlust med 0-1 efter ett offsidemål från portugiserna. 

Nästa möte var mot Southampton hemma på Balaídos i vad som kallas Trofeo Memorial Quinocho, som är de ljusblåas årliga försäsongstävling. Den hålls till minne av klubbens före detta spelare och klubbdirektör Joaquin Fernandez Santomé, även kallad "Quinocho". Årets drabbning mot engelsmännen blev mållös och fick avgöras på straffar. Där vann de hemmalaget med 4-1. 

Efter det ställdes Celta Vigo mot Sporting Gijón och där blev det ännu en förlust med 0-1. I den sista träningsmatchen mötte de ljusblåa Marítimo Funchal och även där blev det förlust med samma resultat.

Nyförvärven har gjort bra ifrån sig

Under matchen på Estadio Dragao mot Porto såg nyförvärven bra ut där Rafinha bidrog med snabbhet och bra passningsspel. Nolito var närmast en kvittering när han sköt i stolpen i slutet av matchen.

Rafinha är en av de spelare som det kommer bli intressant att följa under den kommande säsongen. Han har uttryckt glädje över att vara i Celta Vigo som han har kallat sitt andra hem inom fotbollen. Mittfältaren har höga förhoppningar om den kommande säsongen och han hoppas spela lika bra sin far gjorde när han representerade de ljusblåa i slutet av 1990-talet.
    - Situationen är ny men de andra spelarna hjälper mig och vi har en bra grupp, både socialt och fotbollsmässigt. Jag håller på och anpassar mig.  

Andreu Fontas har spelat i backlinjen och kommer troligen att starta i premiären mot Espanyol. Längst fram ska Charles stå för målen men under försäsongen har det inte blivit så. Förhoppningsvis blir det bättre när ligan drar i gång.

I veckan blev det klart att Jon Aurtenetxe ansluter på lån från Athletic Bilbao. 21-åringen är tänkt att ersätta Roberto Lago på vänsterkanten och han blev Celta Vigos femte värvning den här sommaren.

Enrique nöjd med truppen - bristerna har åtgärdats

Luis Enrique trivs med de spelare som han förfogar över och efter värvningen av Jon Aurtenetxe ska truppen vara i princip klar. Den unge vänsterbacken ska ersätta Roberto Lago. Den nye tränaren sa tidigare under försäsongen  att de fyra värvningarna som gjorts då (Fontas, Charles, Nolito och Rafinha) har rättat till de brister som laget hade. Sedan har även spelare som Toni och David Rodriquez imponerat på Enrique och ingår nu i hans planer.

Luis Enrique är nöjd med det som spelarna har presterat hittills under försäsongen och den nye tränaren tror mycket på reservlaget. I bland annat träningsmatchen mot Porto imponerades spanjoren av flera spelare och marknaden har vissa ekonomiska begränsningar för de ljusblåa. 

Det enda som klubben håller ett öga efter är en anfallare men det är inte troligt att det blir någon mer värvning.

Satsning på egna talanger - Enrique gillar flera spelare

Inför den här säsongen har Celta Vigo sagt att klubben kommer att satsa på egna talanger och den nya tränaren Luis Enrique gör exakt så. Mot Porto imponerade David Goldar som mittback och han kan förstärka a-laget. Även Borja Fernandez får fina vitsord.

David Goldar har gjort bra ifrån sig under hela försäsongen och presterat på träningar. Efter Samuel Llorcas skada kan den unge mittbacken få en permanent plats i truppen under nästa säsong. 

David de Dios, tränare för Celta Vigos b-lag, är inte förvånad över Goldars framsteg och han berömmer även Fernan samt Borja Fernandez. Den sistnämnda sägs vara Borja Oubiñas efterträdare på mittfältet. Det är även roligt att Santi Mina har tagit steget upp till a-laget och numera ingår i truppen. Anfallaren gjorde sin debut förra säsongen och kan utvecklas ytterligare.

Resultat under försäsongen:

24 juli: Celta Vigo - Coruxo FC, 1 - 0.
28 juli: FC Porto - Celta Vigo, 1-0.
3 augusti: Celta Vigo - Southampton, 0-0 (4-1).
7 augusti: Celta Vigo - Sporting de Gijón, 0-1.
10 augusti: Maritímo Funchal - Celta Vigo,    

Truppen ser ut såhär:

Målvakter:

Yoel Rodríguez. 
Sergio Álvarez.
Rubén Blanco.

Backar:

Hugo Mallo.
Gustavo Cabral. 
Jonathan Vila. 
Samuel Llorca. 
Andreu Fontás.
Carlos Bellvís. 
Jonny Castro. 
Andrés Túñez.
Toni.
Jon Aurtenetxe.

Mittfältare:

Borja Oubiña. 
Alex López. 
Fabian Orellana. 
Levy Madinda. 
Michael Krohn-Delhi. 
Augusto Fernandez.
Rafinha.

Anfallare:

Nolito.
David Rodriguez, 
Charles.
Mario Bermejo.
Santi Mina.

Nyförvärv:

Luis Enrique (tränare):

Den före detta Barcelona-spelaren är ny tränare för Celta Vigo. Enrique har tidigare tränat Barcelonas b-lag och tog 2011 över Roma. Men det blev bara en säsong i Italien och den var mindre lyckad eftersom huvudstadslaget slutade på sjundeplats i ligan och åkte tidigt ut ur Europa League. Efter lite ledigt är den före detta mittfältaren nu i Galicien och ska leda Celta Vigo till segrar.

Andreu Fontas:

Luis Enriques första värvning som tränare för Celta Vigo blev en mittback. Andreu Fontas har skrivit på för tre säsonger och presenterades på Balaídos på torsdagen den 20 juni. 23-åringen kommer från Barcelona där främst spelat i b-laget och haft Luis Enrique som tränare. Nu återförenas de båda och Fontas var förra säsongen utlånad till Mallorca. Den spanska tidningen El Mundo Deportivo skriver att Celta Vigo ska betala en miljon euro och att Barcelona har en återköpsklausul med i kontraktet.

Charles:

Klubbens andra värvning blev Charles Dias de Oliveira, kort och enkelt Charles, från Almeria. Brasilianaren hjälpte Almeria att ta steget upp till Primeran förra säsongen och gjorde flest mål i Segundan, 32 stycken. 29-åringen ska ha skrivit på till 2016.

Nolito:

Den första juli bekräftade Celta Vigo köpet av Nolito från Benfica. Anfallaren spenderade den senaste säsongen på lån i Granada. "Det är ett väldigt bra projekt och Celta gör rätt saker. Jag kommer att göra allting allt jag kan för att hjälpa laget", sa Celta Vigos tredje nyförvärv inför nästa säsong när övergången gjordes offentlig.
Rafinha:

Celta Vigo har lånat in Rafinha Alcantara över nästa säsong från Barcelona. Affären var på gång ett tag och blev klar i mitten av juli. De två senaste säsongerna har mittfältaren spelat 75 matcher för Barcelona B och gjort 19 mål. Han debuterade även i den katalanska klubben a-lag den nionde november i match i Copa del Rey.
 
Yoel Rodríguez:

Målvakt som var utlånad till CD Lugo och nu är tillbaka för att slåss om en plats i truppen när Javi Varas försvinner.

David Rodriguez:

Tillbaka efter att ha varit utlånad till Sporting de Gijón. Anfallaren imponerade på tränaren och han är glad över Enriques beslut att låta honom vara kvar i truppen. Han känner att han är mer komplett och starkare som spelare efter att han spenderade förra säsongen på lån i Sporting Gijon. Han tror att han kan lyckas i de ljusblåa och kommer att kämpa för att göra det.

Jon Aurtenetxe:

Ansluter på lån från Athletic Bilbao för att få mer speltid i Celta Vigo.

Förluster:

Abel Resino:

Resino höll kvar Celta Vigo i Primera División men klubben tyckte att det var dags för en förändring och tränaren fick lämna. Enligt Celta Vigo kom båda parterna överens om att skiljas åt och det var ett gemensamt beslut. Klubben tackade spanjoren för hans insats i klubben och hans exemplariska uppträdande. Med honom försvann även andretränaren Pepe Serer och hjälptränaren Miguel Peiro.

Jota:

Spelaren avslöjade själv via Twitter att han kommer spendera nästa säsong i Eibar som nyligen gick upp till Segunda División B. Mittfältaren har inte ingått i Celta Vigos planer och lånas ny åter ut. 22-åringen har två år kvar på sitt kontrakt med de ljusblåa.

Cristian Bustos:

Celta Vigo har kommit överens med Sporting Gijon om att Bustos ska lånas ut till klubben igen. Han var där från januari förra säsongen och återvänder nu till klubben. Gijons tränare Jose Ramon Sandoval  var väldigt intresserad av att få tillbaka mittfältaren och klubben betalar det mesta av spelarens lön. 

Dani Abalo:

Dani Abalo fick lämna klubben efter att Celta Vigo och spelaren kommit överens om att bryta hans kontrakt. Mittfältaren började spela i den ljusblåa tröjan när han var ung och gjorde 2006 sin debut i a-laget mot Mallorca som 19-åring. Men nu får han söka efter ett nytt lag och vi hoppas att han hittar ett. 

Iago Aspas:

Anfallaren omgärdades länge av rykten och det var nära att han lämnade redan i januari. Affären diskuterades länge och den trettonde juni bekräftade både Celta Vigo och Liverpool att Iago Aspas flyttar till England. 

Roberto Lago:

Efter 18 år i klubben har Roberto Lago lämnat Celta Vigo. I början av juni gav vänsterbacken en presskonferens där han sa att kommer att fortsätta vara en celtista och att han lärde sig mycket i laget. Spanjoren menade att det inte var lätt att lämna den ljusblåa tröjan som han haft på sig nästan i två decennier. Nu går Lago till Getafe som nästa säsong troligen kommer att jaga en Europaplacering i ligan.  

Natxo Insa:

Celta Vigo valde att inte förlänga kontraktet med mittfältaren . På klubbens hemsida tackades mittfältaren för hans professionella uppförande och de ljusblåa önskade honom lycka till. Insa gjorde det avgörande målet mot Espanyol i den sista omgången och räddade kvar Celta Vigo i den högsta divisionen. Men nu får 27-åringen leta efter en ny klubb efter två år i Galicien. Mittfältaren kom från Villareal 2011.

Javi Varas:

Var utlånad till Celta Vigo från Sevilla. Målvakten har varit en viktig spelare i omklädningsrummet och uttryckt sitt gillande om klubben samt staden men hans lön var för hög för de ljusblå.

Vadim Demidov:

Var utlånad till Celta Vigo från Eintracht Frankfurt och har nu återvänt.

Quique de Lucas:

Quique de Lucas fick inte förlängt kontrakt. Efter tre säsonger i Galicien var det dags för mittfältaren lämna. 

Danijel Pranjic:

Återvände till Sporting Lissabon efter att ha varit utlånad till Celta Vigo.

Chu Young-Park:

Sydkoreanens tid i Galicien blev inte som klubben eller spelaren tänkt sig. Anfallaren har nu återvänt till Arsenal efter att lånetiden tagit slut.