Real Sociedad:

Säsongen har inte gått som planerat för Real Sociedad. Laget misslyckades med att kvala till Europa League och började knackigt i ligan. Jagoba Arrasate fick sparken i början av november och ersattes av David Moyes.

Skotten har dock inte lyckats lyfta klubben så högt i tabellen och man ligger inför helgens omgång på en trettonde plats med 22 poäng, 4 färre än Celta Vigo. Real Sociedad har dock imponerat i vissa matcher och bland annat slagit Barcelona, Atlético Madrid samt Real Madrid under säsongen.

Senast kommer laget från en förlust mot just Real Madrid trots att man tog ledningen efter bara 40 sekunder. Än värre var kanske att Carlos Vela klev ut skadad och därmed är borta från spel.

Det försämrar lagets offensiva spel som har en del svagheter och laget saknar en målskytt. Moyes har dock förbättrat defensiven och det finns duktiga spelare i klubben som Esteban Granero, Sergio Canales och Rubén Pardo.

Celta Vigo:

Förra helgen tog Celta Vigo äntligen sin första seger på tre månader. På tio matcher i ligan blev det åtta förluster och två oavgjorda innan den historiskt dåliga sviten bröts. De tre oerhört viktiga poängen togs mot Córdoba efter att Nolito avgjort med ett snyggt mål.

Segern mot Córdoba satt långt inne och gästerna ville ha straff i slutet av matchen efter en svårbedömd situation. Först dömde domaren frispark för andalusierna, sedan pratade han med linjedomaren och ändrade sig till straff. Då protesterade Celta Vigos spelare och Eduardo Berizzo var inne på planen och pratade med domaren.

Efter flera minuters kaos ändrade sig domaren helt och dömde frispark till Celta Vigo. Berizzo blev utvisad och är nu avstängd de två kommande matcherna från att sitta på bänken.

Förutom tränaren får Celta Vigo även klara sig utan viktiga spelare som Nemanja Radoja och Hugo Mallo som är skadade samt Fabián Orellana som är avstängd. Gustavo Cabral och Carles Planas dras också med lättare skador, men båda förväntas kunna starta på lördagen.

Preliminär startelva:

Sergio Álvarez;
Jonny Castro, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Carles Planas;
Augusto Fernández, Michael Krohn-Delhi, Pablo Hernández;
Santi Mina, Joaquín Larrivey, Nolito.

Om matchen:

Senaste gången lagen möttes blev det 2-2 efter att Real Sociedad hämtat in ett tvåmålsunderläge. Celta Vigo borde ha vunnit den matchen och förhoppningsvis tar man revansch nu på lördag. ”De himmelsblåa” borde komma dit stärkta av första segern på tio matcher och med nytt självförtroende.

Det har snöat i Baskien och under fredagen var planen täckt i Spanien visade en bild som Real Sociedad twittrade ut. Vädret ska bli bättre och förhoppningsvis kan Celta Vigo värma upp både planen och publiken.

Vad: Spanska ligan, omgång 22, Real Sociedad- Celta Vigo.
Var: Anoeta (San Sebastián).
När: lördag, 22:00 7/2-2015.
Tv: C More Sport.