Då var det dags för den där matchen vi alla så ivrigt väntat på. Den där matchen som egentligen skulle ha öppnat årets ligaspel, men som uteblev på grund utav strejk. Den där matchen som vi alla gått in i de senaste åren med höga förväntningar om att åtminstone ta en poäng. Den där matchen som jag själv gick på förra säsongen och gick snopet därifrån efter att Reals giftiga offensiv visat prov på vad den kan. Men denna säsong och i dagsläget är så annorlunda. Och kanske är det bara bra att den sköts upp i och med hur vi startade ligan gentemot hur det ser ut just nu. I början hade vi inte riktigt gått in de nya skorna, spelsystemet satt inte ordentligt och det kostade oss dyrbara poäng. I nuläget så håller vi Bielsas önskade nivå, försvarar högt och trycker till samtidigt som det går undan när vi har boll och attackerar. Det är ju faktiskt roligt att se oss spela numera.

Nu är det så äntligen dags för en match som hela fotbollsspanien ser som ett tungviktarmöte (inte i klass med El Clásico, men heller inte långt därifrån). Till och med Mourinho har sagt att han ser matchen mot oss som en utav säsongens svåraste matcher (detta värmer ändå mig i hjärtat då jag tycker Mourinho är en ypperlig tränare). Real Madrid leder ligan och vi har lyckats klättra upp till en femteplats.

Det var hela sju säsonger sedan som vi vann mot Real Madrid på Bernabeu, då vann vi med 0-2, Iraola gjorde 2-0 målet, Gurpegui (långtidsskadad) spelade och Llorente satt på bänken.

Marcelo Bielsa reser med det sedvanliga manskapet, bortsett från vänsterbacken Jon Aurtenetxe som inte får spela. Det såg länge ut som om Iraola inte skulle kunna resa då han dragits med en förkylning under veckan, men när en sån här match knackar på dörren blir man snabbt frisk. Laget kommer att se ut som vanligt bortsett från att De Marcos eller Iñigo Pérez spelar som vänsterback. De senaste träningspassen indikerar dock att Bielsa kommer att starta med Pérez som vänsterback och De Marcos på sin sedvanliga position.

Truppen i sin helhet: Gorka Iraizoz, Gaizka Toquero, Koikili Lertxundi, Fernando Amorebieta, Mikel San José, David López, Ander Iturraspe, Fernando Llorente, Oscar De Marcos, Raúl, Markel Susaeta, Andoni Iraola, Íñigo Pérez, Iker Muniain, Ander Herrera, Borja Ekiza, Javi Martínez och Ibai Gómez.

Så här är mitt tips på startelvan: Gorka Iraizoz i mål, Andoni Iraola, Javi Martínez, Fernando Amorebieta och Iñigo Pérez. I mitten spelar nog trion Ander Iturraspe, Ander Herrera och Oscar De Marcos med Iker Muniain och Markel Susaeta på varsina kanter och längst fram lejonkungen Fernando Llorente. Även om jag skulle kunna dividera om att Bielsa borde spela Ekiza eller San José istället för Javi Martínez på mittback, ta ut Iturraspe och flytta upp Javi Martínez istället så att vi får mer kraft och säkerhet i mitten och på så vis kommer vi kunna utmana bättre detta fantastiskt snabba lag, så kommer jag inte att göra det. 

Uppdatering: Bielsa har gjort klart att Iñigo Pérez inte kommer att starta, utan att San José går in som mittback tillsammans med Javi Martínez och Amorebieta tar plats till vänster. Resten ser ut precis som tidigare sagt.

Från vad spelarna sagt under veckan kan vi vänta oss en snabb, aggressiv och fartfylld match. Jag vill lägga till "välspelad" men med spelare som Pepe, Marcelo (look it up) och Xabi Alonso på plan är jag tveksam, och då menar jag inte fotbollsmässigt, utan gentlemannamässigt. Och vi vet alla att Xabi Alonso är en utomordenligt fotbollsspelare, men fult kan han även spela. Det här är en match där Real Madrid kommer att säkra, det är det som Mourinho gjort under tidigare möten, medan Athletic kommer att riskera, mycket. Så mig skulle det inte förvåna med en vinst, men inte heller en större förlust (jag syftar på en 3-0, men inte mer). Förhoppningsvis kan vi utnyttja det faktum att Reals självförtroende går på lågvarv efter Copa del Rey förlusten, återigen, mot det bättre laget Barcelona (min enda förklaring för dessa matcher är att Real får tunnelseende så fort Barça gör mål), och att Real Madrid endast lyckats vända en enda match denna säsong då de legat i underläge. Så kommer vi ut aggresivt och gör ett tidigt mål, har vi all chans i världen att vinna.

Det kommer även att bli kul att se det episka mötet mellan de två galningar som håller i tränarsysslan, "Mou" mot Marcelo "El Loco" Bielsa. 

Den här matchen har allt, så håll i hatten alla fotbollsnördar runt om i världen. Kvällsmatchen på söndag kan bli något att minnas i många år.


Match: Real Madrid - Athletic Club
När: Söndagen den 22a januari
Tid: 21:30
Vart: Santiago Bernabeu, Madrid
Domare: Mateu Lahoz
Kanal: Canal+