Det negativa resultatet mot Celtic verkar inte ha påverkat laget enligt Tito Vilanova under dagens presskonferens. Han menar att laget har reagerat positivt på att ha förlorat och är redo att möta Mallorca. Barcelona är fortfarande obesegrade i spanska ligan och i morgon kväll vet vi om Celtics vinst har påverkat laget eller inte.

FC Barcelona:


Puyol har fått grönt ljus av läkarna, men kommer inte att medverka i matchen. Piqué som fick ett par minuter mot Celtic kommer säkerligen att få starta matchen och Busquets är tillbaka på mittfältet efter att han har varit avstängd i Champions League.

Barcelonas spel har vunnit matcherna, men i en del sekvenser så övertygar inte spelet så som man kan tro från en ligaledare. Alla skador har medfört att Vilanova har fått möblera om i backlinje, men i morgon kan nog Vilanova äntligen ställa upp med majoriteten av startspelarna i backlinjen. Offensivt verkar självförtroende för Alexis Sanchez vara bortblåst och det är någonting Vilanova har diskuterat under veckan där han betonar att han litar på Alexis och att han inte är till salu.

På mittfältet är det antingen Cesc eller Xavi i morgon och ser man till mönstret Vilanova har valt så bör det bli Cesc Fabregas som startar i morgon. En spelare som leder assistligan i Spanien för tillfället på sju assist.

Troligstartelva:

Valdés-Alves-Piqué-Bartra-Alba-Busquets-Iniesta-Cesc-Pedro-Messi-Alexis.

Hela truppen:
Valdés, Pinto, Alves, Piqué, Fàbregas, Xavi, Villa, Iniesta, Alexis, Messi, Jonathan dos Santos, Mascherano, Bartra, Busquets, Pedro, Jordi Alba, Montoya, Song, Tello.

RCD Mallorca:

Mallorcas befinner sig i mitten av tabellen. På position 13. De har endast vunnit tre matcher den här säsongen och alla vinster har varit på hemmaplan. Tränaren Joaquín Caparrós skämtade lättsamt på presskonferensen och frågade ifall Messi inte skulle vara pappaledig. Sedan blev han seriös och menade att han hade en speciell plan för att stoppa Messi, dock inte punktmarkering.

- Det måste vara en kollektiv insats, vi måste ge varandra stöd, vara aggressiva, säger Joaquín Caparrós.

- Vi har en speciell plan för att stoppa Messi, fortsätter Caparrós. Messi har på nio matcher gjort nio mål mot Mallorca.

Den spelare Barcelona ska se upp för i morgon är anfallaren Tomer Hemed som har gjort sex mål för Mallorca.

Matchfakta:

Datum: Söndag. 11/11
Tävling: La Liga
Arena: Estadi Iberostar
TV: CmoreSport
Tid 17:50
Domare: Iglesias Villanueva, Ignacio