Efter det tuffa och hårda derbyt mot Real Madrid får Atleti drygt sex dygns vila innan nästa måstematch väntar. Då man missade chansen att knapa in tre poäng på serieledarna från norra Madrid förra helgen väntar nu en svår vandring i kampen att återta serieledningen i Primera División. Marängerna lär inte tappa överdrivet många poäng i vår och för att ha någon som helst chans att sluta bättre än på plats tre lär Atlético behöva rada upp vinst på vinst och lite till. Det säger sig självt att det kommer bli oerhört krävande. Trots att en match som den i kväll mot Celta är en väldigt tuff uppgift finns inga ursäkter för att inte ta en trepoängare, för de behövs nu, om drömmens låga ska fortsätta brinna. 






Real Club Celta de Vigo bildades 1923 efter en sammanslagning av Real Vigo Sporting och Real Fortuna Foot-ball Club i kuststaden Vigo i nordvästra Spanien, precis norr om Portugal. Trots många säsonger i Primera División står man utan den finaste pokalen i troféskåpet då man aldrig lyckats vinna La Liga. Bästa ligaplaceringen inhämtades så sent som 2002/2003 då de slutade på en fjärdeplats. Följande säsong gjorde man en bejublad debut i Champions League där man efter efter ett bra gruppspel blev utslagna i åttondelsfinalen av Arsenal FC.

Årets Celta gick in i säsongen med förhållandevis höga förväntningar på sig. Med "förhållandevis" menas att experterna inte såg framför sig att man skulle ha något med bottenstriden att göra utan snarare skulle kunna sikta in sig på att ta en plats på övre halvan av tabellen. Då bottenskiktet i Spanien är så nyckfullt och oförsägbart ska det dock sägas att det är ganska få klubbar i ligan som på något vänster faktiskt inte hotas av nedflyttning när säsongen drar igång.....

Celta spelar i år som ett äkta Luis Enrique-lag. Hög intensitet och aggressivt försvarsspel eftersträvas. Precis som Atlético försöker man hela tiden komma upp med markering i rygg på motståndarna och tima in hårda och precisa tacklingar på ett vägvinnande sätt. Samtidigt försöker man hålla i bollen när man väl lyckas lägga vantarna på den.

Man ställer upp med en 4-3-3 uppställning. Noterbart är att Atlético under säsongen haft ganska stora problem med motstånd med just den formationen. 

Noterbara spelare hittar vi framför allt offensivt, men i backlinjen förtjänar den spelande mittbacken Andreu Fontás samt Hugo Mallo med en duktig inläggsfot ett omnämndande. Álex López och Michael Krohn-Dehli tar stort ansvar på mittfältet och ytterspringarna Fabián Orellana och Augusto Fernández är båda duktiga indivisuellt.
Framåt är det tänkt att Charles ska vara det stora vapnet. Brassen värvades av Celta i somras efter sensationella 32 mål i Segundan med Almería året innan men i den ljusblå tröjan har leveransen uteblivit. Trots ojämn formkurva har han en fast plats i startelvan då han kan slå till när som helst och hur som helst.

Saknas gör eventuellt Rafinha som skadade sig lätt på torsdagens träning. Det är i så fall ett mycket stort avbräck för Celtas skull.

Truppen

Tränare
Luis Enrique 

Målvakter
1. Sergio Àlvarez 
13. Yoel 

Försvarare
2. Hugo Mallo 
3. Andreu Fontás 
15. Jon Aurtenetxe 
19. Jonny 
21. Íñigo Lopez 
22. Gustavo Cabral 
30. David Costas 

Mittfältare
4. Borja Oubiña (C) 
8. Àlex Lopez 
12. Rafinha 
14. Fabián Orellana 
23. Michael Krohn-Dehli 
24. Augusto Fernández 

Anfallare
11. Charles 
25. Welliton 
27. Santi Mina 


 - (eventuellt Rafinha)

Förmodad startelva:
 
                           Yoel

Hugo Mallo   Cabral   Fontas   Jonny

 Krohn-Dehli   Àlex López   Rafinha

   A. Fernández   Charles   Orellana
                              








För Atléticos del kan kvällens match betraktas som något av en "kläm-match" då den hamnar mittemellan de två hyperviktiga fighterna mot Real Madrid och AC Milan. Derbyt är redan avklarat men veckomatchen i Champions League lär ligga många nära till minnet vid det här laget. Matchen spelas redan på tisdag vilket innebär knappt tre dygns vila efter matchen på Balaídos. 

Som bekant låter Simeone dock inte tankarna sväva iväg på kommande uppgifter. Mästaren håller spelarna i nuet, och det lär behövas. De två senaste bortamatcherna i ligan - de på förhand överkomliga mötena mot Almería och Osasuna - slutade båda med oväntade förluster. Dessa poängtapp har man absolut inte råd med i fortsättningen och då gäller det att höja sig på de flesta möjliga plan. Derbyt mot Real Madrid kan ha blivit den engergi-injektion det här laget behöver för att ta sig an den här våren på bästa sätt.

Atlético åker till västkusten med ett skade- och avstängningsdrabbat lag. Tiago och Manquillo saknas på skadebänken och i det heta derbyt i söndags åkte de tre nyckelspelarna Godín, Arda och Diego Costa på varsin varning vilket renderade i en avstängning här. Det är onekligen tre kännbara avbräck vi talar om, men kanske är det lika bra att få en klump spelare avstängda samtidigt för att sedan ha det överstökat? Vi får vänta och se...

Noterbart i truppen är att den unge ghananen från Atlético B, Nana, för första gången tar plats i A-truppen. Någon speltid lär det dock knappast bli tal om.
Simeone väntas ställa upp med den vanliga backlinjen med Alderweireld som substitut för Miranda, Gabi och Mario som innermittar och ett offensivt mittfält med Raúl Garcia, Diego och Koke. Villa väntas bli ensam forward.
Det är bara att hoppas på att förbannelsen med Diego bryts ikväll. De fyra matcher han har startat sedan comebacken har han tagit 0 poäng på och målskillnaden är makalösa 0-10. Ikväll lär han få en nyckelroll i det offensiva spelet och nu gäller det verkligen att han tar chansen. 


Truppen

Tränare

Diego Simeone 

Målvakter
1. Daniel Aranzubia 
13. Thibaout Courtois 

Försvarare
3. Filipe Luis 
12. Toby Alderweireld 
18. José Giménez 
20. Juanfran Torres 
22. Emiliano Insúa 
23. João Miranda 

Mittfältare
4. Mario Suárez 
6. Koke Resurrección Merodio 
8. Raúl García 
11. Cristian 'Cebolla' Rodríguez 
14. Gabi Fernández (C) 
21. Diego Ribas 
24. José Sosa 
28. Nana 

Anfallare
7. Adrián López 
9. David Villa 

 -
Diego Costa, Diego Godín, Arda Turan
- Tiago, Manquillo    



Förmodad startelva:

                             Courtois

Juanfran   Alderweireld   Miranda   Filipe Luis

                    Gabi    Mario Suárez

       Koke               Diego           Raúl Garcia

                           David Villa








Datum: lördagen den 8 mars 2014
Matchstart: 20:00
Spelplats: Estadio Municipal de Balaídos, Vigo
Kapacitet: 31 800 åskådare
Planen: 105 x 68m (naturgräs)
Domare: Mateu Lahoz (bra)
TV:    
Streaming: Det går naturligtvis att streama matchen via nätet. Bokmärk gärna sidor som Coolsport, Wiziwig, Rojadirecta, Sportlemon och LS Hunter om du inte redan har gjort det. Vid problem så är det bara att fråga på forumet.