Rayo Vallecano:

Mycket hände i Rayo Vallecano under sommaren och nästan hela truppen byttes ut. Totalt värvades 15 spelare och 19 lämnade. Förändringarna har gjort att tränaren Paco Jeméz fått bygga ett nytt lag.

Det brukar ta tid och Rayo Vallecano brukar bli bättra på vårsäsongen när fler pusselbitar har fallit på plats. Hittills har Madridlaget varierat sina insatser och bland annat vunnit mot Athletic Bilbao medan man förlorat mot lag som Elche samt Eibar.
Inför helgens har Rayo Vallecano tre förluster bakom och närmast förlorade man mot Real Madrid med 1-5. Totalt har det blivit elva poäng på lika många matcher.

Några av sommarens nyförvärv har utmärkt sig och kan bli farliga. Leo Baptistão gör mål framåt, Gaël Kakuta är farlig och på mittfältet styr Roberto Trashorras fortfarande med sina passningar.

Celta Vigo:

Det har varit landslagsuppehåll men Celta Vigos hemmaplan har varit i full gång. I tisdags spelade det spanska landslaget en träningsmatch där mot Tyskland.
Spanien förlorade med 0-1 men för Celta Vigos Nolito var det en minnesvärd match då han fick göra sin debut för ”La Roja”. Yttern har visat kanonform hela säsongen och är den första himmelsblåa spelaren att representera det spanska landslaget sedan 2006.

Annars spelade Levy Madinda i lördags när Gabon blev klara för afrikanska mästerskapen som spelas i januari. Både Fabián Orellana och Pablo Hernández spelade de sista 15 minuterna när Chile besegrade Venezuela i en vänskapsmatch med 5-0. Michael Krohn-Delhi deltog när hans Danmark slog Serbien och återvände till Vigo efter den matchen.

Nolito var tillbaka i träning med Celta Vigo i onsdag, Krohn-Delhi ännu tidigare, de båda chilenarna flög hem i onsdags medan Madinda inte återvänder till Spanien förrän på söndag.

Det innebär att mittfältaren är utanför truppen, vilket även är fallet för skadade Borja Oubiña och Carles Planas. Hela truppen ser ut såhär:

Sergio Álvarez, Hugo Maloo, Andreu Fontás, Pablo Hernández, Nemanja Radoja, Santi Mina, Álec López, Charles, Nolito, Joaquín Larrivey, Rubén Blanco, Fabián Orellana, David Costas, Jonny Costas, Sergi Gómez, Gustavo Cabral, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández och Borja Fernández.

Celta Vigo har fått en bra start på säsongen och siktar vidare på att så snabbt som möjligt samla ihop 40 poäng, vilket brukar räcka för att undvika nedflyttning. Närmast kommer ”de himmelsblåa” från en mållös match mot Granada.

Innan dess har Celta Vigo imponerat och bland annat slagit Barcelona. Matchen mot Rayo Vallecano blir dock lurig eftersom hemmalaget är ett svårbedömt lag.
För Joaquín Larrivey blir det ett speciellt möte då han ställs mot laget han representerade förra säsongen.
    − Det är en klubb som jag tycker om och kommer att gilla resten av mitt liv eftersom jag hade flera fina ögonblick där. Jag tror inte att jag kommer fira om jag mål, men självklart vill jag att mitt lag ska vinna. Det är två lag som har fler likheter med varandra än skillnader. Båda pressar högt och är modiga lag som vill vinna, säger anfallaren enligt insidespanishfootball.com.

Preliminär startelva (4-3-3):

Sergio Álvarez;
Hugo Mallo, Gustavo Cabral, Andreu Fontás, Jonny Castro;
Pablo Hernández, Nemanja Radoja, Michael Krohn-Delhi;
Fabián Orellana, Joaquín Larrivey, Nolito.

Om matchen:

Det kan bli en underhållande match mellan två lag som vill kontrollera matchen och bollen. Rayo Vallecano är dock ojämna och man vet inte hur de kommer att prestera i nästa omgång. Vallecas är en liten arena men hemmafansen brukar kunna föra en del liv.

Efter landslagsuppehållet vore det skönt med en seger för Celta Vigo.

Vad: Spanska ligan, omgång 12, Rayo Vallecano-Celta Vigo.
Var: Estadio Vallecas (Madrid).
När: söndag, 12:00 23/11-2014.
Tv: C More Live och C More Sport.