Osasuna:

Osasuna ligger två poäng ovanför nedflyttningsstrecket när det återstår tre omgångar. Klubben har mycket att spela för och vill behålla sitt avstånd till lagen bakom sig för att få spela en säsong till i La Liga.

Laget kommer dock från en 0-4-förlust mot Real Madrid, det var en förväntad förlust men innan dess spelade man oavgjort i två omgångar och kämpar för alla poäng man kan ta.

I mål finns duktige Andrés Fernández och framåt är det Oriel Riera som stått för flest mål, 12 stycken på 34 matcher. Även mittfältaren Emiliano Armenteros är ett hot offensivt och målfarlig.

Celta Vigo:

Celta Vigo har säkrat kontraktet och kan spela avslappnat. Men det är inte hellt lugnt hos de himmelsblåa utan tränaren Luis Enrique ryktas ta över Barcelona nästa säsong om ”Tata” Martino får sparken från den katalanska storklubben. Tränaren själv har inte velat vela uttala sig om ämnet.

Flera spelare i Celta Vigo har sagt att de trivs väldigt bra under Enriques ledning och de hoppas att han blir kvar. Vad som händer får vi se efter säsongen för det återstår fortfarande tre omgångar och först ut är Osasuna. Sedan ställs Celta Vigo mot Real Madrid, som jagar ligaseger, och Valencia.

Celta Vigo har varit bättre på bortaplan än på hemmaplan under säsongen och kanske fortsätter man på samma sätt i den här omgången. Förra helgen vann man imponerande mot med 4-1 efter att Nolito gjort två mål, Charles ett och ett självmål.

En bra insats från de himmelsblåa, men tyvärr utgick Hugo Mallo med en skada på vänsteraxel och han opererades under onsdagen. Högerbacken blir borta i sex veckor och missar resten av säsongen. Det innebär troligen att Jonny Castro får byta kant och att Jon Aurtenetxe kommer in på vänster sida.

Den stora nyheten inför matchen mot Osasuna är att Rafinha inte är med i truppen, utan får vila på grund av en tidigare skada. Det ska mest vara en säkerhetsåtgärd och de spelare som åker till Pamplona är:

Sergio Álvarez, Andreu Fontás, Borja Oubina, Álex López, Mario Bermejo, Nolito, Charles, Yoel Rodriguez, Fabián Orellana, Jon Aurtenetxe, Levy Madinda, Jonny Castro, Inigo López, Gustavo Cabral, Michael Krohn-Delhi, Augusto Fernández, Santi Mina och David Costas.